BID-Magazine

De vraag is leidend: van investment consultancy naar multi family office

Het ondernemersverhaal van Akbar van Leeuwen

Akbar van Leeuwen, oprichter van multi family office Haegheborgh, kwam rond de eeuwwisseling tot de conclusie dat hij behoefte had aan meer ruimte voor de ontwikkeling van zijn eigen ideeën. Na een succesvolle carrière bij pensioenfondsen, beleggingsmaatschappijen (Robeco) en private banks (Staalbankiers, Banque Colbert Luxemburg) startte hij met ondernemen. Het resultaat? Een nichebedrijf gericht op persoonlijke, integrale en vooral onafhankelijke begeleiding van groot vermogende klanten.

Akbar van Leeuwen had destijds een strategisch vernieuwende visie. Hij constateerde dat er bij een aanzienlijk deel van zijn vermogende private banking cliënten kennis en tijd ontbrak om alle aspecten,  te overzien en te organiseren. De dienstverlening van private banking bleek te beperkt. Ook constateerde van Leeuwen dat de doelgroep behoefte had aan een echt onafhankelijke partner. Deze inzichten motiveerde van Leeuwen tot het aanboren van een niche segment.

De eerste stappen

Als voorbereidende stap voor zijn nieuwe onderneming deed hij uitgebreid onderzoek naar het producten- en dienstenpakket van een aantal vooraanstaande Europese private banks als Rothschild, Pictet en UBS. Ook de wealth managementafdelingen van Goldman Sachs en Morgan Stanley nam hij onder de loep. Met de opgedane kennis startte hij in 2001 Haegheborgh op met als doel het zijn van een gids voor zijn cliënten. Als investment consultant begeleidde hij in de eerste jaren onder andere de vermogensbeheertak van de Bank der Nederlandse Gemeenten, sportbonden en enkele goede doelen organisaties, waaronder CliniClowns. Vanaf 2003 sloten de eerste families en (oud-) ondernemers zich bij Haegheborgh aan.

Evolutie

De investment consultancy heeft zich in vijftien jaar ontwikkeld tot een multi family office: een multidisciplinaire organisatie die haar cliënten optimaal begeleidt bij alle facetten waar zij als vermogenseigenaar mee te maken kunnen krijgen. In samenwerking met een (internationaal) netwerk van adviseurs begeleidt de onderneming in investeringsvormen, zoals private equity en vastgoedbeleggingen en adviseert zij over zaken als asset allocatie en vermogensbeheer. Hierin speelt de coördinatie van fiscale en juridische aspecten een belangrijke rol. Haegheborgh biedt door een integrale aanpak financiële ontzorging en vervult de rol van vertrouwenspersoon.

Haegheborgh onderscheidt zich in haar aanpak van traditioneel vermogensbeheer. De onderneming fungeert als vermogensregisseur en richt zich in het bijzonder op vermogensbehoud, risico- en cashmanagement. Als reden geeft van Leeuwen dat de combinatie vermogensregie en vermogensbeheer kan leiden tot belangenverstrengeling. Ook vermogensgroei is voor Haegheborgh geen doel op zich en spiegelen aan een algemene benchmark is daarbij al helemaal niet relevant volgens van Leeuwen. “Iedere cliënt is anders en heeft nu eenmaal zijn eigen specifieke wensen en doelstellingen. Dat te realiseren is voor ons leidend’’.

Het oog op de toekomst

Vandaag de dag wordt het palet van diensten nog steeds uitgebreid om zo cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn. Van Leeuwen ziet de ontwikkeling van Haegheborgh van consultancy naar een multi family office als een belangrijke fase die het bedrijf heeft doorgemaakt en is trots op waar de organisatie nu staat.

Vijftien jaar geleden zag hij kans om zijn eigen visie uit te werken en heeft dit met beide handen aangepakt. Nu wil hij Nederland stimuleren ook de handen uit de mouwen te steken, ownership te nemen op eigen ideeën en deze tot uiting te brengen. Net zoals Van Leeuwen zijn eigen niche heeft gecreëerd. Met dit doel is Haegheborgh dit jaar trotse partner van de Big Improvement Day 2018: een dag waarin het bedrijfsleven en overheden elkaar ontmoeten, het heft in eigen handen nemen en concrete plannen ontwikkelen om Nederland te verbeteren.

De toekomst van Haegheborgh? Het doel is niet om de grootste te worden. “Integendeel.” geeft van Leeuwen aan. “Wij kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Alleen zo kunnen we onze cliënten de persoonlijke aandacht blijven geven waar we inmiddels bekend om staan”. Haegheborgh werkt continu aan het verder professionaliseren van de dienstverlening. Een tevreden klant wordt door van Leeuwen gezien als de grootste beloning. 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.