BID-Magazine

Robots: de aanvulling op de mens

Technologie ontwikkelt zich in rap tempo. De gehele samenleving wordt steeds digitaler. Er komen meer digitale systemen, meer robots. Een ontwikkeling die een toevoeging biedt op de arbeidsmarkt: er kan voor meer mensen een plekje gecreëerd worden. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is actief bezig om robots op een positieve manier in de maatschappij te integreren. ‘Met negativiteit komen we niet verder,’ aldus Bernard ter Haar, directeur-generaal sociale zekerheid en integratie op het Ministerie van SZW. ‘Het is zoveel interessanter om op zoek te gaan naar de mogelijkheden.’

Samen voor ontwikkeling

Het Ministerie van SZW werkt niet alleen aan de integratie van robotisering. Er is een coalitie gestart op het gebied van technologie en inclusie met het UWV, wetenschappers van de Universiteit van Tilburg, een aantal bedrijven en de TNO, om concrete voorbeeldprojecten op te zetten, zoals een robot die stap voor stap begeleidt bij het monteren van een apparaat. Door deze projecten naar bedrijven toe te brengen, wordt hen de mogelijkheid gegeven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. ‘Er zijn veel bedrijven die interesse hebben voor het aannemen van mensen met een beperking,’ aldus Ter Haar. ‘Het is aan ons om hen op weg te helpen.’

In het kader hiervan is het Ministerie van SZW partner van de Big Improvement Day, die op 15 januari 2019 zal plaatsvinden. Op deze dag vindt ook live matchmaking plaats waar statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met elkaar in contact worden gebracht. ‘Wij proberen samen te werken vanuit positieve energie,’zegt Ter Haar. ‘Dit soort samenwerkingsinitiatieven zijn essentieel om de kwaliteit van de samenleving te verbeteren.’

Een extra plekje

Robots zijn geen vervanging van de mens, maar bieden een toevoeging op de arbeidsmarkt. Zo kunnen mensen die buiten de samenleving vallen, zoals mensen met een beperking, door de ondersteuning van een robot toch aan het werk. Een robot kan bijvoorbeeld de stappen van een proces opnoemen voor iemand die dat overzicht niet heeft. ‘Met nieuwe digitale middelen kunnen we veel meer mensen mee krijgen in de samenleving,’ zegt Ter Haar. ‘Een extra plekje voor de mensen die het zonder ondersteuning niet lukt.’

In wezen vindt deze ondersteuning al jaren plaats, bijvoorbeeld door braille, maar tegenwoordig wordt de ondersteuning steeds digitaler. Dankzij technologieën als spraakherkenning wordt het steeds gemakkelijker om met robots te communiceren, iets dat nuttig is voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Robotisering biedt niet alleen een aanvulling voor mensen met een beperking, maar is ook nuttig voor de gewone werknemer. Robots nemen saai werk over, helpen fouten te vermijden, of maken lichamelijk zwaar werk een stuk lichter. Een voorbeeld: een robot kan het werken in een magazijn vergemakkelijken door het op een duidelijke wijze te organiseren of door zware goederen te tillen. Ter Haar: ‘We kijken waar de behoefte ligt en proberen de ontwikkeling een goede kant op te sturen.’

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.