BID-Magazine

Topambtenaar Mark Frequin; samenwerken voor resultaat.

Dit keer gingen we in gesprek met topambtenaar Mark Frequin. Hij ging eind 2019 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar Binnenlandse Zaken als buitengewoon adviseur op het gebied van leiderschap. Maar vanwege COVID -19 werd hij in maart 2020 naar Volksgezondheid, Welzijn en Sport gehaald om een Consortium voor Beschermingsmiddelen in de zorg op te zetten en te besturen. En nadat hij had gezorgd voor voldoende mondmaskers en dergelijke werd hij in oktober 2020 gevraagd een Landelijke Dienst Testen op te zetten en te besturen. Tegelijk bleef hij actief op het gebied van leiderschap in en door de overheid. Wanneer we hem vragen om zichzelf in een zin voor te stellen is zijn antwoord ‘een energieke, betrokken topambtenaar die graag samenwerkt met partijen buiten de overheid’. Kijkend naar zijn werkzaamheden kunnen wij niet anders dan het volledig met hem eens zijn. Wij spraken met hem over zijn drijfveren, belangrijke actuele projecten, positiviteit en de samenwerking met BID.

Wat drijft u in uw werk?

“Mij inzetten om een concrete bijdrage aan oplossingen voor de samenleving te leveren. Of het nu gaat om het vastlopen van de auto’s op snelweg, beter onderwijs, meer woningen, het verbeteren van het klimaat of zorgen voor genoeg beschermingsmiddelen voor de zorg. Er zijn veel maatschappelijke vraagstukken in Nederland die om aandacht en energie vragen. Daar zet ik mij graag voor in. Hierbij kies ik er bewust voor om te werken vanuit de Nederlandse overheid. Vanuit de overheid kan ik veel voor elkaar krijgen bij het oplossen van grote samenlevingsvraagstukken.  En daar kom ik een grote diversiteit aan vraagstukken tegen.  Dat past mij goed. Liefst ingewikkelde vraagstukken, dan ben ik op mijn best. Van origine ben ik geen crisismanager maar ik heb gemerkt dat ik in staat ben om onder hoge tijdsdruk beslissingen te nemen”. 

In al uw verschillende functies, waar bent u het meest trots op?

“Dat is niet terug te brengen naar één situatie of functie. Ik heb al met al bij 8 ministeries gewerkt. En in alle gevallen was het gevoel goed als ik een bijdrage kon leveren aan het oplossen van een probleem. En problemen kwam ik tegen in al mijn functies. Vaak ging dat gepaard met samenwerking tussen de overheid en verschillende andere partijen- buiten de overheid. Door die samenwerking konden we vraagstukken van diverse zijden benaderen. Zo ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk geweest om de moeilijke situaties in achterstandswijken in Nederland te verbeteren. Hierbij zijn we tot een nieuwe aanpak gekomen waardoor jongeren een betere kans kregen op opleiding en op werk. Dat hebben wij gedaan in goede samenwerking met corporaties, scholen, gemeenten, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Elk merkbaar resultaat in de oplossing van een vraagstuk kon en kan mij een gevoel van trots opleveren.”

Afgelopen half jaar was uHoofd van de Nationale Organisatie voor (COVID) Testen, vertel!

“Klopt. Dit was bij uitstek een functie waar al mijn eerdergenoemde drijfveren in terug kwamen. Toen het coronavirus in Nederland uitbrak werd ik eerst benaderd om een landelijk Consortium voor beschermingsmiddelen in de zorg op te zetten. Met man en macht hebben wij samen met zorginstellingen, producenten en leveranciers ervoor gezorgd dat er voldoende mondmaskers en voldoende handschoenen en isolatiejassen waren/zijn. Toen dat in het najaar van 2020 was geregeld vroeg het ministerie van VWS mij vervolgens om de organisatie voor de testketen op te zetten en te leiden. Hierbij was het de taak om grote volumes aan testen te organiseren, waarbij onder andere zaken als nieuwe testmethodes, personen die wel of niet getest mogen of kunnen worden, en laboratorium capaciteit op onze agenda stonden. Ook dit was een samenwerking met mensen uit de zorg en uit het bedrijfsleven. Dit heb ik het afgelopen half jaar gedaan. Dit hele jaar was, zoals je zult begrijpen, een drukke en hectische periode. Ik was zeven dagen per week vaak twaalf uur per dag aan het werk. Een flinke uitdaging, maar het waren ook dankbare functies met zeer positieve kanten. Ik heb hierbij met heel veel mensen mogen samenwerken, binnen en buiten de overheid, en gezien dat het in tijden van crisis bij niemand aan energie ontbreekt om een bijdrage te leveren.”

Waar ben u op dit moment mee bezig?

Op dit moment houd ik mij bezig met het thema leiderschap in en door de overheid. Doen we het wel goed? Hebben we wel voldoende leiderschap als het gaat om het aanpakken van problemen of het oplossen van vraagstukken? Mij is gevraagd om een visie en een plan te maken voor de hele overheid, en daar werk ik momenteel hard aan.”

Door naar de Big Improvement Day (BID), wat betekent dit voor u?

De reden dat ik al sinds het begin betrokken ben bij de BID is omdat er aandacht wordt gegeven aan positieve ontwikkelingen. Nieuws over problemen en negatieve ontwikkelingen vliegt ons dagelijks om de oren, maar er gaat in mijn ogen te weinig aandacht naar positieve ontwikkelingen in Nederland. De BID dicht dit gat. Bij de BID worden positieve zaken concreet zichtbaar: door positieve, innovatieve personen een plek op het podium te geven, positief nieuws te verspreiden en mensen trots te laten zijn op wat zij doen. Zeker in mijn overheidswereld, is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarnaast brengt de BID personen en partijen uit alle hoeken van de samenleving samen, die elkaar normaliter niet zo snel zouden ontmoeten. Hierdoor ontstaat vernieuwende samenwerking. Voor bijna ieder probleem geldt dat je meerdere mensen en partijen nodig hebt om tot een oplossing te kunnen komen – dat heb ik in al mijn functies ondervonden. Samen kunnen we echt het verschil maken.”

U bent ook voorzitter van de BID Positivity Award van de overheid, wat is uw definitie van positiviteit?

“Eén definitie kan ik je niet geven. Het is plaats- en tijdafhankelijk. Positiviteit kan verschillende vormen hebben of krijgen. Dat heb ik ook ervaren in mijn Zoektocht naar leiderschap in en door de overheid. Daar stond voor mij de vraag centraal: wat is goed – en dus positief – leiderschap binnen de overheid? Om antwoord te krijgen heb ik ruim 250 mensen geïnterviewd, waarbij in de gesprekken heel veel verschillenden (voor)beelden naar boven kwamen. Maar het draaide telkens om mensen die iets voor elkaar kregen waar andere mensen mee geholpen werden. Iets waar ze trots op mochten/mogen zijn. Het draait dus voor (voor)beelden van positiviteit, in plaats van om een enkele definitie. En daarvoor verdienen deze mensen ‘standbeelden’ “.

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.