BID-Magazine

Van wetenschap naar praktijk en daardoor ‘alle klassen gelukkig’.

Waar er inmiddels steeds meer in oplossingen wordt gedacht om het Nederlandse onderwijs te verbeteren en het niet meer enkel blijft steken bij onderzoek naar het probleem, is dit voor Suzanne Jacobs niets nieuws. Al veertien jaar vertaalt zij met ZIEN in de klas wetenschappelijke, theoretische kennis door naar concreet advies om onderwijsresultaten te verbeteren. In dit artikel vertellen we je hoe deze BID-partner zorgt voor gelukkige Nederlandse klassen.

Naast de leerkracht voor verandering.

De naam ZIEN in de klas belicht direct waar het om draait. Alleen door on the spot naar een situatie te kijken en deze te analyseren kan in kaart worden gebracht waar en wat er verbeterd kan worden. De orthopedagogen van het bedrijf staan dan ook naast de leerkracht, daadwerkelijk ‘in de klas’ dus. Zij nemen wetenschappelijke kennis en de theoretisch onderbouwde ZIEN in de klas methodes mee en kijken samen met de leerkracht én de leerlingen naar hoe zij op hun best kunnen zijn, leren en onderwijzen en het geluk verhoogd kan worden. De motivatie moet immers uit hunzelf komen om het te laten slagen. Dat deze aanpak werkt blijkt uit de groei. Waar Suzanne in haar eentje op één school begon wordt inmiddels vast gewerkt met ruim 400 scholen en is onlangs de 100ste orthopedagoog in dienst gekomen. Naar schatting zijn sinds de start meer dan een miljoen leerlingen en 56.000 leraren er gelukkiger op geworden.

Het belangrijkste wat nu op de planning staat voor ZIEN in de klas? Lezen en spelling, dat kan beter. Internationaal bungelt ons land op leesmotivatie en -prestaties namelijk onderaan de ranglijst. Ook hiervoor heeft het bedrijf een eigen methode ontwikkeld, specifiek gericht op de begeleiding van kinderen met dyslexie, en wordt er zelfs een game ontwikkeld om de vaardigheden spelenderwijs te verbeteren.

Een passend salaris voor goed onderwijs.

Dat de praktijk en daarmee de leraren de sleutel zijn voor het onderwijs, is duidelijk. Maar die leraren, daar heerst voornamelijk door de salarissen een groot tekort aan in Nederland. Personen die werken in het onderwijs hebben veel liefde voor het vak, en werken hard om de kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling en te voorzien in hun behoeftes. Een structureel goed salaris zou daarbij niet alleen passend zijn, ook zou dit het vakgebied aantrekkelijker maken en dus bijdragen aan de oplossing voor het tekort, volgens Suzanne. Het is belangrijk om altijd te blijven investeren in goed onderwijs en gelijke kansen voor alle kinderen. En dat begint op de basisschool.

Landelijke missie.

Waar ZIEN in de klas de missie heeft om met concrete acties een steentje bij te dragen aan de verbetering van Nederland en de Big Improvement Day hetzelfde doel nastreeft, was het niet meer dan logisch om de handen ineen te slaan. Sinds begin dit jaar is het bedrijf dan ook aangesloten bij de BID en onderdeel van de Werkgroep Educatie, waarin samen met belangrijke stakeholders uit het onderwijs wordt gekeken naar hoe dit vakgebied kan verbeteren. Op korte termijn hoopt Suzanne met dit netwerk specifiek in te zoomen op het gebied waar ZIEN in de klas actief is – het basisonderwijs – en samen stappen te maken in het voltooien van haar landelijke missie.

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.