BID-Magazine

Stephan Reesink (A Bigger Circle) – impact maken door verbinding

StephanReesink
Een goede verbinding staat gelijk aan succes, daar is ondernemer Stephan Reesink van overtuigd. Het is geen toeval dat hij met zijn social media marketing bedrijf A Bigger Circle zorgt voor een goede band tussen merk en consument, maar het is ook een belangrijke pijler in de bedrijfscultuur. In 2023 is het tijd voor de volgende fase; verbinding als kernwaarde voor natuurlijke bedrijfsgroei.  

Een ondernemer met een hart

Geboren in een ondernemersgezin, was het voor Reesink nooit de vraag waar en voor wie hij zou gaan werken, maar wat hij zelf zou starten. Met vallen en opstaan is hij op jonge leeftijd begonnen met het lanceren van verschillende ideeën om de wereld te veroveren. Steeds meer verschoof zijn focus richting de psychologie over hoe consumenten de keuze maken voor een bepaald product of merk en ontwikkelde hij een visie om daadwerkelijk waarde toe te voegen, in plaats van de toentertijd populaire ‘massa is kassa’ houding. De komst van web 2.0 en de iPhone brachten de mogelijkheid om dit steeds meer aan de hand van data te doen. Hij lanceerde een dataplatform om consumentengedrag in kaart te brengen en daarmee merken te ondersteunen zo relevant mogelijk met consumenten te communiceren.

Dit platform werd gekoppeld aan het eerste Nederlandse social media platform, Hyves, wat een succesvolle test bleek voor de impact die hiermee gemaakt kon worden. A Bigger Circle was geboren. Toen Hyves in 2010 werd verkocht, richtte Reesink zijn focus op the next big thing: Facebook. Hij pakte de telefoon op en belde Facebook in de Verenigde Staten met de vraag met welk bureau zij in Nederland werkten. Toen uit het antwoord bleek dat een dergelijke samenwerking nog ontbrak, volgde een vliegreis en werd de samenwerking met Facebook beklonken. 

Inmiddels werkt A Bigger Circle voor verschillende klanten uit diverse branches, maar wel allen met een gemeenschappelijke noemer; ze helpen sociale vraagstukken op te lossen. En daar helpt Reesink maar al te graag bij. Voor onder meer SIRE, KPN en Erasmus MC worden innovatie, data en creativiteit ingezet voor social media campagnes met impact; in resultaat en voor de maatschappij. 


De volgende stap: Grow & Build

Verbinding creëren staat in alles wat Reesink en A Bigger Circle doet centraal. Naast dat hiermee resultaat wordt neergezet voor klanten, geldt dit ook voor het bedrijf zelf – Reesink omschrijft het als een familiebedrijf zonder bloedverwanten. Onlangs ging hierin de volgende fase in van start. Waar een ‘Buy & Build’ strategie – bedrijfsgroei door overnames – voor velen de nieuwe norm is geworden, pakt Reesink het anders aan. Hij gaat voor een ‘Grow & Build’ strategie om de cirkel te doen groeien op natuurlijke wijze.

Zo krijgen aspirant ondernemers en medewerkers ambitie te ondernemen hier een kans voor binnen A Bigger Circle, inclusief een veilige omgeving en ondersteuning. Op deze wijze worden externe partijen naar binnen gehaald die een toevoeging vormen voor het aanbod van het bedrijf. In de mediawereld wordt immers op rap tempo geïnnoveerd. Denk maar aan alle nieuwe social mediakanalen gericht op de jongere doelgroepen, VR, AR, kunstmatige intelligentie en natuurlijk de blockchain technologie. A Bigger Circle creëert een omgeving waarin de klassieke pijntjes van een startend bedrijf opgevangen worden zodat deze zich met passie en snelheid op innovatie kunnen storten. Hiermee wordt een win-win situatie gecreëerd; de ondernemers de juiste ondersteuning, connecties en resources, A Bigger Circle een duurzame en future proof bedrijfsvoering. 


 
BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.