Over BID

Trots zijn op wat goed gaat is niet vanzelfsprekend in ons land. De Big Improvement Day (BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. De Big Improvement Day is de positieve tegenhanger van Prinsjesdag, waar wordt stilgestaan bij wat goed gaat en hoe het nog beter kan.

Wij geloven dat verfrissende ideeën ontstaan waar mensen uit verschillende sectoren met elkaar in contact gebracht worden. Dat er actie ontstaat wanneer er vragen gesteld worden en dat inspiratie leidt tot Big Improvement. Door de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven te leggen, is BID de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform voor innovatieve ideeën, grensoverschrijdende ontmoetingen en vernieuwende samenwerking. Daarbij is het uitgangspunt van BID dat iedere bezoeker aan het einde van de dag naar huis gaat met minimaal één goed idee, één goed contact en één goede actie.

Thema

Elk jaar wordt in wordt in overleg met de programmaraad het centrale thema van de Big Improvement Day vastgesteld. Dit overkoepelende thema vormt de bril waarmee we de vraag ‘hoe staan we er voor in Nederland?’ bekijken. Onderliggend zijn Duurzaamheid, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap altijd elementen die in het programma terugkomen.

Het thema voor BID2020 is Succes! Wat betekent het? Wanneer ben je als mens of als organisatie succesvol? Kun je het afdwingen? Overkomt het je? Allemaal vragen die tijdens BID2020 op verrassende wijze aan bod komen in een gevarieerd podiumprogramma met bijzondere sprekers en in interactieve workshops.

Programmaraad

Gedurende het jaar komt de programmaraad meerdere keren bij elkaar. Samen met de organisatie bedenkt de programmaraad al vroeg in het jaar het thema voor de volgende Big Improvement Day. Gezamenlijke brainstormsessies over mogelijke sprekers en onderwerpen volgen daarna.  Natuurlijk wordt continu samen gekeken wat er nog beter kan aan het evenement. 

De programmaraad wordt gevormd door afgevaardigden van alle partnerorganisaties. Gedurende het jaar zijn zij inhoudelijk betrokken bij het evenement en zorgen zij dat de Big Improvement Day ook binnen de eigen organisatie leeft.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief.