Trots zijn op wat goed gaat is niet vanzelfsprekend in ons land. De Big Improvement Day (BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. De Big Improvement Day is de positieve tegenhanger van Prinsjesdag, waar wordt stilgestaan bij wat goed gaat en hoe het nog beter kan. Al na de eerste editie werd de BID uitgeroepen tot Het Meest Effectieve Zakelijke Event van het jaar en bekroond met de Gouden Giraffe.

Op 18 januari 2022 zal in het AFAS Theater in Leusden onder leiding van Jeroen Busscher en Ralph van Hessen de top van de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven, zorg en onderwijs samen komen. Met keynote sprekers als Constantijn van Oranje (Techleap), Gijs Rademaker (AVRO TROS), Sabine Uitslag (Werkplezier in de Zorg), Kees Kruythoff (LIVEKINDLY) en Louis van Gaal (bondscoach), belooft de BID 2022 ook komend jaar impact te maken en belangrijke bruggen te slaan.

Wij geloven dat verfrissende ideeën ontstaan waar mensen uit verschillende sectoren met elkaar in contact gebracht worden. Dat er actie ontstaat wanneer er vragen gesteld worden en dat inspiratie leidt tot Big Improvement. Door de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven te leggen, is BID de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform voor innovatieve ideeën, grensoverschrijdende ontmoetingen en vernieuwende samenwerking. Daarbij is het uitgangspunt van BID dat iedere bezoeker aan het einde van de dag naar huis gaat met minimaal één goed idee, één goed contact en één goede actie.

Thema

Elk jaar wordt in wordt in overleg met de programmaraad het centrale thema van de Big Improvement Day vastgesteld. Dit overkoepelende thema vormt de bril waarmee we de vraag ‘hoe staan we er voor in Nederland?’ bekijken. Onderliggend zijn Duurzaamheid, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap altijd elementen die in het programma terugkomen.

Het thema voor BID2020 is Succes! Wat betekent het? Wanneer ben je als mens of als organisatie succesvol? Kun je het afdwingen? Overkomt het je? Allemaal vragen die tijdens BID2020 op verrassende wijze aan bod komen in een gevarieerd podiumprogramma met bijzondere sprekers en in interactieve workshops.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief.