Aart van Veller

Oprichter/bestuurslid Vandebron

Aart van Veller

Als medeoprichter en bestuurder van Vandebron laat Aart van Veller zien dat je met ondernemerschap impact kan maken en het economische systeem van binnenuit kunt veranderen. Duurzaamheid gaat niet over minder, maar over anders. Met behoud van levenskwaliteit de dingen net even anders aanpakken en zo meer plezier halen uit alles wat je doet.

Na een bezoek aan het noordpoolgebied in de lente van 2007, onder leiding van ervaren poolreiziger Marc Cornelissen, startte Aart op zijn 22e zijn eerste duurzame onderneming. Dit leidde er toe dat hij in 2010 voor het eerst, en als jongste persoon, in de Trouw Top100 (lijst met 100 meest invloedrijke duurzame Nederlanders) belandde. In 2011 werd hij door het World Economic Forum (WEF) benoemd tot ‘Young Global Shaper’, gevolgd door een persoonlijke uitnodiging begin 2012 om als jongste Nederlander deel te nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos.

Momenteel richt Aart zich op de groei van het nieuwe energiebedrijf Vandebron, dat het voor alle huishoudens in Nederland mogelijk maakt om hun energie rechtstreeks te kopen van onafhankelijke duurzame producenten, zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf. Vandebron wordt daarmee ook wel de Airbnb van energie genoemd en zorgt ervoor dat duurzame energie meer rendabel wordt zonder dat de consument er meer voor betaalt.