Mona Keijzer

Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat

Mona Keijzer

“Bedrijven groot of klein, al hier gevestigd of net gestart, van familiebedrijf tot multinational: ondernemers zijn van onschatbare waarde”, aldus Mona Keijzer. “Onze banen, welvaart en mogelijkheden om ons te ontwikkelen, danken we voor een groot deel aan hen.”

Mona Keijzer kwam tijdens haar studie bestuurskunde in aanraking met politicologie. Na diverse juridische functies gaat ze aan de slag als gemeenteraadslid en wethouder. Sinds 2012 is zij actief in de Tweede Kamer en in 2017 is zij benoemd tot staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat. In deze functie is zij onder andere verantwoordelijk voor ondernemerschap (mkb), digitalisering, innovatie. Opgegroeid in Volendam, waar hard werken en ondernemerszin met de paplepel worden ingegoten, heeft zij als staatssecretaris extra aandacht voor het midden- en kleinbedrijf: hét fundament van Nederland. Mona Keijzer zet zich in om het Nederlandse ondernemersklimaat verder te versterken. Ook in deze tijd staat de Rijksoverheid klaar om ondernemers door de crisis heen te helpen.

Namens het kabinet heeft staatssecretaris Keijzer bijgedragen aan een breed steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Bijvoorbeeld wanneer een onderneming haar schulden niet meer kan betalen, is er ondersteuning als onderdeel van het time out arrangement (TOA) beschikbaar.