Sjors Fröhlich

hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

Sjors Fröhlich

Sjors Fröhlich (1967) is sinds 2013 hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, het enige commerciële nieuwsstation van Nederland. Met presentatoren als Bas van Werven, Roelof Hemmen, Wilfred Genee, Jörgen Raymann en Petra Grijzen maakt BNR Nieuwsradio programma’s voor de ondernemende Nederlander. Daarmee bereikt het station zo’n half miljoen mensen per week.

Fröhlich begon zijn radio-carrière in 1982 bij de NCRV. Later werkte hij voor de NOS en de NPO. Hij bedacht en presenteerde veelbeluisterde programma’s als The Magic Friends (3FM), Cappuccino (Radio 2) en Stand.nl (Radio 1). BNR Nieuwsradio werd eind 2016 voor de 3e keer in successie gekozen in de Top 40 van meeste inspirerende merken. Niet alleen via FM, maar ook op DAB+ en BNR.nl is de nieuwsorganisatie 24/7 aanwezig. In 2017 komt de focus op podcast. BNR Nieuwsradio groeit uit tot het grootste zakelijke podcast-platform van Nederland.

Sjors Fröhlich zal tijdens de BID samen met Joost Geurtsen van nu.nl ingaan op de samenwerking tussen organisaties en media. Vanuit zijn expertise behandelt Sjors de “do’s and don’ts” om media-aandacht te genereren.