Big Improvement Day
17 Mei 2022

Hoofdprogramma

9:00 uur

Inloop

Dagvoorzitter: Sofie van den Enk

Dagvoorzitter Big Improvement Day 2022

9:30 uur

Welkom en Kroonrede

Welkomstceremonie Big Improvement Day 2022

9:45 uur

Van Gezond naar Beter

Gijs Rademaker

EenVandaag, AVRO-TROS

Gijs is een Nederlandse journalist, opiniepeiler en televisiepresentator. Sinds 2010 presenteert hij de resultaten van peilingen onder het Opiniepanel in de uitzendingen van EenVandaag en andere programma’s.

Tijdens “Van Gezond naar Beter” vertelt Gijs over de gezondheid van vandaag en de uitdagingen van morgen.

10:00 uur

Inspiratie Deel 1: 
Onderwijs en Sport

Edwin van der Ham

Oprichter Monta

Edwin is een rasondernemer. Direct na zijn studie startte hij Montapacking (nu Monta) op: toen een verpakbedrijfje, inmiddels het grootste fulfilment bedrijf van Nederland. Naast fulfilment levert Monta sinds enkele jaren ook haar zelfontwikkelde software en unieke hardware aan bedrijven met eigen magazijnen. Edwin is dol op technologie & innovatie en hecht tegelijkertijd veel waarde aan de mensen binnen Monta. +10% van de medewerkers heeft een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Bas Nijhuis

Voetbalscheidsrechter Eredevisie en Ondernemer

De uit Enschede afkomstige Bas Nijhuis is nationaal en internationaal scheidsrechter. Hij combineert het fluiten op topniveau met het ondernemerschap: naast het gerund hebben van een bakkerij in Haaksbergen is Nijhuis actief als spreker in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij bestuurslid van een kinderboerderij en ambassadeur voor de Roparun. In het spraakmakende boek “Niet zeiken, voetballen!” neemt Nijhuis de lezer mee op een even avontuurlijke als hilarische reis achter de schermen van arbitrage, met kostelijke anekdotes over wereldtoppers als Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez.

10:45 uur

Pauze

11:00 uur

Inspiratie Deel 2: Zorg

Sabine Uitslag

Bestuurlijk verbinder, Directeur Werkplezier in de Zorg, Toezichthouder, Columnist & Spreker

Sabine is voormalig Tweede Kamerlid namens het CDA en Chief Inspiration Officer van Werkplezier in de zorg, een initiatief van FWG Progressional People. Deze beweging heeft als doel om de knellende kaders in de zorg op te rekken en zo het werkplezier van professionals te vergroten.

Ze weet mensen met elkaar te verbinden en is in staat grote groepen mensen te enthousiasmeren. Interactie met het publiek is haar passie en improvisatie is haar kracht. Haar oprechte aandacht voor het onderwerp en de mensen maakt dat ze eenvoudig diepgang kan aanbrengen in een discussie. Ook weet ze net de juiste vragen te stellen en de juiste vertaalslag te maken naar wat ons allemaal boeit.

Jaap Bressers

Inspirerend spreker, auteur en sociaal ondernemer

Jaap Bressers staat al meer dan vijftien jaar op het podium als een van Nederlands succesvolste sprekers en timmert ook internationaal aan de weg. Op het podium ‘staan’ klopt in zijn geval niet helemaal. Sinds zijn 21e zit Jaap na een duik in zee met een hoge dwarslaesie in een rolstoel. Na een zware revalidatieperiode maakt hij zijn studie Internationaal Management af, maar besluit dan toch zijn leven een totaal andere draai te geven.

Naast inspirerend spreker is Jaap ook auteur van twee bestsellers. Jaap linkt pakkende, persoonlijke verhalen aan uitdagingen in organisaties en weet daarmee als geen ander mensen te raken en vermaken. Een unieke mix van inhoud, inspiratie en op het juiste moment ontspannen humor. Zijn rode draad is de kracht van het kleine: hoe maak je met kleine dingen het verschil voor jezelf en voor de klant? Hoe groot die kracht is, ontdekte Jaap dankzij Carlos, de Portugese broeder die hem met een klein gebaar weer de kracht gaf om door te gaan. Niet voor niets zijn Carlosmomentjes een begrip voor iedereen die Jaap wel eens heeft meegemaakt.

11:45 uur

Ralph verbindt door

Ralph van Hessen

Initiatiefnemer Big Improvement Days, mede oprichter Winkelman & Van Hessen B.V.

Mede-oprichter van Winkelman & Van Hessen B.V. & initiatiefnemer van de Big Improvement Days; Ralph is verbinder, doener en inspirator.

De Big Improvement Day is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien is BID de afgelopen 15 jaar uitgegroeid van één event per jaar, tot hét platform voor ontmoeting, nieuwe ideeën en vooruitstrevende samenwerking tussen de publieke en private sector.

12:00 uur

Lunch

13:00 uur

Powersessies in het theater en auditoria

Powersessies van Partners

Diverse workshops, presentaties en tentoonstellingen
Scroll naar beneden voor het programma

Tussen 13:00 en 14:00 vinden er door het gehele AFAS Theater 14 powersessies plaats, georganiseerd door onze eigen partners. Tijdens deze sessies worden er presentaties gedaan, workshops gegeven of nieuwe innovaties onthult.

Scroll naar beneden voor het programma.

14:15 uur

Inspiratie Deel 3: Bedrijfsleven 

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, Futurist & Public speaker

Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil beleven. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 550.000 mensen bijgewoond en daarnaast is hij een regelmatige gast bij televisie en radio programma’s

Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van robotica, drones, zelfrijdende systemen, 3D & 4D printing, sensoren, blockchain, quantum computing, neurotech, biotech, platforms en augmented & virtual reality. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden.

15:00 uur

Pauze

15:15 uur

Inspiratie Deel 4: Onderwijs

Uitreiking BID Phoenix Awards

Constantijn van Oranje – Nassau

Special Envoy bij Techleap

Met ingang van 1 juli 2016 is Prins Constantijn Special Envoy voor TechLeap.nl, voorheen Startup Delta. Prins Constantijn is zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie en mede-initiatiefnemer van Startup Fest Europe, en is daarnaast Directeur ‘Digital Technology and Macro Strategy‘ bij MAP in Londen en Edge Fellow bij Deloitte Center for the Edge. De Prins was van 20 januari 2017 tot december 2018 tevens lid van de ‘High Level Group of Innovators‘, een groep van 15 onafhankelijke leden die de Europese Commissie adviseert over innovatie en ondernemerschap.

Pieter Waasdorp

Directeur Ondernemerschap bij Ministerie van Economische Zaken

Als directeur Ondernemerschap is Pieter Waasdorp elke dag bezig met het verbeteren van het ondernemersklimaat voor mkb-ondernemers die hun
dromen waar willen maken, of ze nou willen groeien, willen innoveren of juist
tevreden zijn met hun huidige positie en deze willen handhaven.

De Nederlandse economie draait niet langer op met name grote traditionele bedrijven, geleid door managers. Juist heel veel, vaak kleinere, innovatieve bedrijven zijn op dit moment verantwoordelijk voor de groei van de economie, aldus Pieter Waasdorp. Dat blijkt uit de hoeveelheid innovaties, het aantal start-ups en succesvolle familiebedrijven. “Er is nu veel meer passie voor ondernemerschap dan 15 jaar geleden. Mensen willen zelf aan het roer staan, impact hebben en meehelpen aan het oplossen van maatschappelijke problemen, bijvoorbeeld in de voedseltechnologie.”

Erik Scherder

Hoogleraar Neuropsychologie Vrije Universiteit Amsterdam

Buiten zijn hoogleraarschap Neuropsychologie is hij als hoogleraar Bewegingswetenschappen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en ontving hij in 2021 een eredoctoraat aan de Open Universiteit Heerlen.

Naar aanleiding van de uitnodiging om mee te werken aan de Universiteit van Nederland, volgden uitnodigingen voor De Wereld Draait Door en in 2015 ook drie afleveringen van DWDD University, waarin het functioneren en stoornissen/aandoeningen van de hersenen centraal stonden. Daarna volgden regelmatig tv-programma’s zoals de documentaireseries Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem, Erik Scherder laat zich niet kisten en Erik Scherder onderzoekt. Hij was daarnaast te gast in radio- en tv-programma’s in verband met onderwerpen waarin de hersenen centraal stonden.

16:00 uur

Afsluiting met Neuromagic

Victor Mids

Illusionist

Victor Mids is illusionist en arts. Met deze
innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke
manier samen. Op zakelijke congressen, bedrijfsfeesten en (online)
evenementen behandelt hij thema’s op maat, zoals beïnvloeding,
perceptie, mindset, neuromarketing en communicatie. Laat u meenemen in
zijn wereld, waar niets is wat het lijkt…

Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde
en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend,
demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke
illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Want hoe
makkelijk bent u af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er
eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe eenvoudig uw eigen hersenen
en zintuigen op het verkeerde been te zijn te zetten, én wat u daar als
individu of organisatie van kunt leren. Tegenwoordig is Neuromagic ook
online te ervaren via Zoom of andere streamingdiensten. Informeer per
mail naar de mogelijkheden!

 

16:45 uur

Grande Borrel met culinaire verwennerij Foyer AFAS Theater

18:30  uur

Vertrek na de files

 Fijn thuis!

Powersessies

Blok 1

LinkedIn & CAOP

Talentontwikkeling op de Arbeidsmarkt

Patrick Banis

Directeur CAOP

Arno Nienhuis

Senior Director Benelux Talent Solutions LinkedIn

“In de afgelopen 20 jaar heb ik tal van functies bekleed in sales management en bestuur. Met de komst van Cloud, Artificial Intelligence, CX en Social, is commercie de afgelopen 5 jaar meer veranderd dan in al die jaren daarvoor. Technologie maakt het mogelijk om sneller en gerichter in te spelen op de vraag van de klant. Technologie is ook een hulpmiddel voor bedrijven om nieuwe bedrijfsmodellen te implementeren en succesvolle diensten op een schaalbare manier te creëren

“Mijn overtuiging is dat iedereen moet begrijpen wat de impact van AI zal zijn. Over organisaties en in ons dagelijks werk en leven. Daarom ben ik ook spreker bij TrendActors. Een nieuw platform waar professionals hun kennis delen met professionals die willen leren. In plaats van alleen te focussen op wat er gaat gebeuren (‘trends’), vertalen TrendActors trends naar alledaagse toepassingen. In deze hoedanigheid presenteer ik regelmatig voor universiteiten, startups, investeerders en corporates”

Blok 2

Dutch New Narrative Lab

Inclusief Ondernemerschap

Ruben Brave

CEO Entelligence

Ruben Brave is een Nederlandse internetpionier, bestuurslid bij impactvolle tech- of mediagerelateerde organisaties, mediaprofessional en serie-entrepreneur in technologie, media en telecommunicatie (TMT). Hij stond aan de wieg van toonaangevende Nederlandse online initiatieven van enkele van de grootste bedrijven in uitgeverijen, sport, telecom en reizen.”

Ruben werkt graag samen met nieuwsgierige en betrokken mensen, om complexe en maatschappelijk impactvolle vraagstukken op het gebied van ondernemerschap en technologie op te lossen.

Met zijn bedrijf Entelligence B.V. bouwt hij in samenwerking met kennisinstellingen als het Centre for JobKnowledge Research, wie een innovatief assessment hebben ontwikkeld om de potentie van individuen te bepalen.

Blok 3

Eurofins 

Innovatie in de Zorg

Jacob Olie

Directeur Eurofins

Blok 4

Kadaster, Geonovum & RIVM

Digital Twins

Spreker Kadaster

Functie

Rob van der Velde

Directeur Geonovum

Blok 5

RDW & Lightyear

Duurzame Mobiliteit

Albert-Jan van Zwieten

Public Affairs RDW

Spreker Lightyear

Blok 6

RDW & Self Driving Challenge

Duurzame Mobiliteit

Spreker RDW

Spreker Self Driving Challenge

Blok 7

Unique

Kandidaat van de Toekomst

Hier kan ook nog tekst

Blok 8

Verloning.nl

Revolutie op de Arbeidsmarkt

Hier kan ook nog tekst

Blok 9

Microsoft & LinkedIn

Big Data & Security

Hier kan ook nog tekst

Blok 10

CPB, Cleantech Regio

Regio Groeifonds

Hier kan ook nog tekst

Blok 11

Gemeente Den Haag, Social Impact Makers & Inepro

School van de Toekomst

Hier kan ook nog tekst

Blok 9

Sportinnovator

Innovatie in de Sport

Hier kan ook nog tekst