Lang voordat Tererai Trent in 2011 door Oprah Winfrey werd uitgeroepen tot haar “all time favorite guest”, was ze een vrouw met een vergeten droom. Als jong meisje in een klein herdersdorpje in Zimbabwe droomde ze ervan om ooit te kunnen gaan studeren. In plaats daarvan werd ze op haar dertiende door haar vader uitgehuwelijkt en had ze op haar 18e al drie kinderen. En geen schooldiploma. In die tijd ontmoette ze een Amerikaanse vrouw die haar verzekerde dat in het leven alles mogelijk is waarmee de vergeten droom in Tererai’s hart nieuw leven werd ingeblazen.

Tererai schreef haar dromen op een papiertje, stopte het in een blikje, begroef het diep in de grond en bad elke avond dat ze uit zouden komen. En dat gebeurde. Tererai verhuisde naar de Verenigde Staten, studeerde en promoveerde daar en werd beroemd door haar indrukwekkende optreden in de Oprah Winfrey Show. Inmiddels heeft ze – met behulp van Oprah – verschillende meisjesscholen in Zimbabwe opgezet.

Haar opmerkelijke levensverhaal is opgetekend in het vorig jaar verschenen boek The Awakened Woman: A Guide for Remembering & Igniting Your Sacred Dreams.
Hierin geeft Tererai Trent negen lessen die vrouwen moeten aanzetten om hun dromen een kans te geven en de kracht die in hen zit te ontdekken – een kracht die de wereld kan verbeteren.