Big Improvement Day 2022

Bekijk hier de beelden van de Big Improvement Day 2022, met sprekers als Constantijn van Oranje – Nassau, Erik Scherder en Gijs Rademaker.

Beelden door Lieke Vervoorn

Marnix de Groot

Productmanager Alliander

Marnix de Groot speelt een cruciale rol in het ontwikkelen en implementeren van innovatieve initiatieven om talent aan te trekken, niet alleen binnen zijn eigen organisatie maar ook in de bredere sector. Alliander, een netbeheerder met meer dan 8500 medewerkers, staat voor een aanzienlijke uitdaging vanwege de voortdurende groei van werk als gevolg van de energietransitie en de aanzienlijke tekorten op de arbeidsmarkt. In 2024 alleen al moet Alliander meer dan 2.100 nieuwe collega’s aannemen om de gestelde doelen te bereiken.

Marnix richt zich vanuit het programma Arbeidsmarkt, Scholing & Behoud op innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen. Hij concentreert zich op initiatieven die gericht zijn op medewerkers aantrekken, beter en gerichter opleiden en behouden. Vanuit de praktijk deelt hij zijn ervaringen met het werven en opleiden van technici en IT-ers.

Ilknur Dönmez

Manager Start-ups en Scale-ups en Betere Regelgeving Ministerie van EZK

Ilknur Dönmez is manager Start-ups en Scale-ups en Betere Regelgeving bij de directie Ondernemerschap van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leiden van projecten en afdelingen en combineert een achtergrond in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid (op verschillende niveaus, nationaal, regionaal en gemeentelijk). Ze heeft een brede kennis van en passie voor economische en sociale vraagstukken.

Raúl Maduro

Medeoprichter LEXGEN A.I.

Raúl Maduro is een deskundige op het gebied van productontwikkeling, -beheer en -innovatie, met meer dan tien jaar ervaring. Hij staat bekend om zijn passie en innovatie in productleiderschap, waarbij hij generatieve AI toepast in compliance-gedreven zaken zoals juridische kwesties, belastingen, accountancy en andere sectoren.


In zijn huidige rol bij LexGen is Maduro gedreven om deze industrieën te transformeren met geavanceerde AI-oplossingen die hun workflows en processen automatiseren, optimaliseren en verbeteren. Maduro heeft een masterdiploma in belastingrecht en een gecertificeerd scrum product owner credential, waardoor hij de complexe en dynamische behoeften van klanten en stakeholders goed begrijpt.


Voordat hij LexGen oprichtte, was Maduro hoofd van de belastingproductontwikkeling in Nederland bij Wolters Kluwer, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie, software en diensten voor professionals. Hier leidde hij een bedrijfsstart-up om het knowledge-driven belastingplatform van de toekomst op te bouwen, waarbij hij verantwoordelijk was voor de strategie, visie, KPI’s, en de opschaling van het product en het ontwikkelingsteam. Hij speelde een cruciale rol in de ideevorming, ontwikkeling en onderhoud van een content- en zoekgebaseerde SAAS-oplossing die de productwaarde met 19% verhoogde en de nummer 1 marktpositie behield. Maduro werkte ook actief samen met andere afdelingen, partners en klanten om innovatieve, marktleidende en betrouwbare producten te leveren die aan hun verwachtingen en behoeften voldeden.

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.