Dit was
Big Improvement Day
2024

Bij de Big Improvement Day 2024 stond DOEL centraal: Duurzaamheid, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap. Ons programma wierp een scherp licht op deze essentiële pijlers en verkent hoe ze ons kunnen leiden naar een toekomst die ons allen inspireert.

Samen namen we een diepe duik in de uitdagingen en mogelijkheden die binnen deze vier cruciale domeinen liggen. Met inspirerende sprekers en boeiende discussies bieden we een platform waar visionairs en doeners samenkomen om de wereld positief te beïnvloeden.

Big Improvement Day

De Grootste Verbinder van Nederland

Wij geloven dat verfrissende ideeën ontstaan wanneer mensen uit verschillende sectoren met elkaar in contact worden gebracht. Dat er actie ontstaat wanneer er vragen gesteld worden en dat inspiratie leidt tot verbetering.

Door de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven te leggen, is BID de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform voor innovatieve ideeën, grensoverschrijdende ontmoetingen en vernieuwende samenwerking.

Sprekers BID 2024

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy Techleap.nl

Hugo de Jonge

Minister van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties

Pieter Waasdorp

Directeur Ondernemerschap Ministerie van EZK

Rob Elsinga

National Technology Officer Microsoft

Irene Rompa

Dagvoorzitter

Gijs Rademaker

Journalist, Opinipeiler en televisiepresentator

Nur Icar

Wethouder MKB, Werk en Participatie Gemeente Den Haag

Raúl Maduro

Mede-oprichter LEXGEN AI

Ben Woldring

Oprichter Bencom Group

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Pieter Uittenbogaard

Leraar van het Jaar VO

Lieke Brugman

Leraar van het Jaar MBO

Cora Posthumus

Leraar van het Jaar PO

Souad el Markhous

Director Energy Specialist EAG Randstad

Erwin Steijlen

Componist, Dichter & Performing Artist

Andrew Niemeijer

Voorzitter Stichting Leraar van het Jaar

Sjaak Bral

Cabaratier & Schrijver

Sadik Harchaoui

Chef de Mission SchuldenlabNL

Jacco Helmink

Oprichter Max Health Club

Antje Monteiro

Oprichter Fit at Home

Mark Frequin

MMF Toezicht & Advies

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Aaike van Vugt

CEO VSParticle

Harry de Bruijn

Onderwijsadviseur

Jemuel Lampe

Oprichter Social Impact Maker

Sander de Kramer

Schrijver, Presentator, Inspirator

Lucelle Comvalius

Leraar van Jaar VO 2019

Arlette van Gilst

Programmamanager Actieve Mobiliteit bij Ministerie van I&W

Koen den Ouden

Business Scout ROC Mondriaan

Jessica Reina Lapré

Onderwijskundig Projectleider MDT ROC Mondriaan

Nikky Hofland

Algemeen Directeur TechMeUp

Gerben Muskee

Projectleider Arbeidsmarktkrapte bij Ministerie van SZW

Wouter Kleijn

Oprichter The Switch

Ilknur Dönmez

MT lid Directie Ondernemingsklimaat Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Hanneke Ackermann

Programmamanager onderwijs en arbeidsmarkt bij FME

Barbera Bourne

Senior beleidsmedewerker menselijk kapitaal/onderwijs en arbeidsmarkt, Ministerie van EZK

Roeland van Delden

CEO Leadax

Arjan Goudsblom

Techleap.nl

Jacob Jolij

Beleidsdirecteur Onderzoek en Impact bij Universiteit van Nederland

Varsha Thakoersing

CEO IMcoMET

Aria Samimi

CEO InsectSense

Pui-Yuen Cheng

Adviseur Duurzame Mobiliteit RVO

Anita Stienstra

Coördinerend beleidsadviseur fietsstimulering Ministerie van I&W

Marnix de Groot

Product Manager Alliander

Jerry Langelaar

Eigenaar Wilgenhaege, spreekt over BeeBeeOne

Jeroen de Jong

CEO Easly

Dursun Kiliç

CEO Niyata Energy

Ralph van Hessen

Initiatiefnemer Big Improvement Days

Big Improvement Day 2023:
Aftermovie

Wat is de Big Improvement Day?

Trots zijn op wat goed gaat is niet vanzelfsprekend in ons
land. De Big Improvement Day (BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te
brengen.

Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het
bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de
meest positieve dag van het jaar.

Al 16 jaar impact

De Big Improvement Day is de positieve tegenhanger van Prinsjesdag, waar wordt stilgestaan bij wat goed gaat en hoe het nog beter kan. Al na de eerste editie werd de BID uitgeroepen tot Het Meest Effectieve Zakelijke Event van het jaar en bekroond met de Gouden Giraffe.

Richard Branson (CEO Virgin) - BID 2009

Maak kennis met huidige en toekomstige leiders uit het publieke en private sector

De Big Improvement Day is dé plek waar visionaire leiders en vernieuwers uit zowel de publieke als private sector samenkomen om te bouwen aan een betere toekomst.

Onze jaarlijkse bijeenkomst brengt een diverse groep van thought leaders, ondernemers, beleidsmakers en visionaire denkers samen, met één gemeenschappelijk doel: het vormgeven van een slimmere, inclusievere en meer welvarende wereld. Of je nu geïnteresseerd bent in de nieuwste technologische innovaties, duurzaam ondernemerschap, maatschappelijke veranderingen, of simpelweg het opbouwen van waardevolle netwerken – Big Improvement Day biedt het allemaal.

Ontdek hoe de leiders van vandaag en morgen de wereld veranderen.

Iedereen gaat naar huis met minstens één idee, één contact en één actie

Bij Big Improvement Day garanderen we dat iedereen naar huis gaat met minstens één inspirerend idee, één waardevol contact en één concrete actie om de wereld te veranderen. Dit is waar wij voor staan: het verenigen van visionairs en doeners, zodat onze deelnemers de toekomst vorm kunnen geven. Doe mee en maak impact.

Maak kennis met huidige en toekomstige leiders uit publieke en private sector

Laat je inspireren door dwarse denkers, slimme innovatoren en topsprekers

Iedereen gaat naar huis met minstens één idee, één contact en één actie

Locatie

Circusplein 50

2586 CZ, Den Haag

Op 16 januari zal de Big Improvement Day weer schitteren in het AFAS Circustheater te Scheveningen. Dit prachtige theater biedt niet alleen een ruime hoofdzaal, maar ook brede foyers en diverse break-out rooms, waardoor het de perfecte locatie is om een sfeer van positiviteit, innovatie en samenwerking te creëren.

Tip: plan uw reis in de NS Reisplanner

Onze Partners

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste BID-nieuws en interviews!

Dursun Kiliç

CEO van InsectSense

Dursun Kiliç, een visionaire ondernemer en drijvende kracht achter Niyata Energy, heeft zijn levenslange toewijding aan duurzame energie vertaald in een indrukwekkende carrière. Als CEO en oprichter van Niyata Energy, een familiebedrijf dat hij samen runt met zijn twee zoons Tansel en Yasin Kilic, leidt hij het bedrijf met passie en vastberadenheid.In 2014 richtte Dursun Kilic de Niyata Academy op, een initiatief dat zich richt op het opleiden van mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Met een sterke overtuiging in inclusiviteit heeft de Academy sindsdien bijgedragen aan het creëren van kansen en het versterken van individuen om volwaardig deel te nemen aan de arbeidsmarkt.Onder zijn leiderschap heeft Niyata Energy aanzienlijke groei doorgemaakt en werd het bekroond als FD Gazelle in zowel 2023 als 2022, een erkenning voor de snelst groeiende bedrijven binnen de duurzame energie. In 2023 was Niyata Energy de trotse runner-up als zonnestroom bedrijf van het jaar, een verdere bevestiging van hun impact en innovatieve benadering binnen de sector.Met een diepe betrokkenheid bij duurzaamheid heeft Dursun Kilic Niyata Energy gepositioneerd als een voorloper in het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. Zijn visie gaat verder dan zakelijk succes; het omvat een toewijding aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het creëren van een positieve impact op de gemeenschap.Dursun Kilic’s leiderschap en toewijding aan duurzaamheid blijven de koers bepalen voor Niyata Energy, terwijl het familiebedrijf zich blijft inzetten voor innovatie, inclusiviteit en een groenere toekomst.

Nur Icar

Wethouder MKB, Werk en Participatie Den Haag

Nur Icar heeft een indrukwekkende reis afgelegd: van een 7-jarige vluchteling uit Mogadishu naar wethouder in de derde grootste stad van Nederland. Zijn benoeming is een primeur voor DENK, dat nu deel uitmaakt van het Haagse gemeentebestuur met slechts twee zetels in de raad. Nur zet zich in voor de belangen van kwetsbare wijken, en heeft MKB-economie, werk en participatie als portefeuilles. Hij wil nadruk leggen op het belang van actieve betrokkenheid in de politiek en streeft naar een inclusief Den Haag waar iedereen gelijke kansen en behandeling krijgt.

Ondanks zijn nieuwe rol blijft Nur een ‘gewone jongen uit de Schilderswijk’. Hij blijft betrokken bij zijn gemeenschap en is vastbesloten om de levenskwaliteit van kwetsbare burgers te verbeteren. Hij ziet het als zijn taak om het vertrouwen in het gemeentebestuur en de politiek te herstellen; vooral in wijken die minder aandacht hebben gekregen. Dit omvat het verbeteren van winkelstraten, het aanpakken van afvalproblemen en het vergroenen van versteende wijken.

“We vragen geen gekke dingen, we vragen om wat gewoon normaal is.”

Daan Hogewoning​

Commercieel Directeur BeeBeeOne

Daan Hogewoning is sinds maart 2022 Commercieel Directeur bij BeeBeeOne. Daan heeft diverse vooraanstaande directie- en management posities bekleed in de automotive sector en in de internationale handel en productie van grondstoffen en halffabricaten. “Het is mooi om onderdeel te zijn van de innovaties van BeeBeeOne en de energietransitie op een schone en veilige manier vooruit te helpen”, aldus Daan.
Het idee voor de schone energieopslagsystemen van BeeBeeOne is in 2018 ontstaan. Wij hebben het ontwerpcriterium “schoon” toegevoegd aan de lijst met uitgangspunten die we nodig hadden om grote energieopslagsystemen te bouwen. Het ontwerpcriterium “schoon” hadden we toegevoegd na intensief onderzoek naar de bijna overal toegepaste lithium-ion technologie. Die bleek namelijk onverantwoord “vies” te zijn; bij de winning van de grondstof én na afloop als de batterijen “op” zijn en als zwaar chemisch afval moeten worden verwerkt. In 2019 is BeeBeeOne opgericht en in juli 2022 startte de bouw van de eerste grootschalige schone energieopslagsysteem.

Pieter Waasdorp

Directeur Ondernemerschap Ministerie van EZK

Pieter Waasdorp speelt een cruciale rol in de transformatie van Nederland van een ‘managerseconomie’ naar een ‘ondernemerseconomie’. Hij ziet een toename in passie voor ondernemerschap, gedreven door de wens om impact te hebben en maatschappelijke problemen op te lossen. Onder zijn leiding heeft het ministerie nieuwe financieringsvormen ontwikkeld, zoals crowdfunding en kredietunies, om ondernemers te ondersteunen in een tijd waarin traditionele bankfinanciering uitdagend was. Het ministerie speelt in op marktverstoringen of de behoefte aan een extra impuls, bijvoorbeeld tijdens economische crises of bij maatschappelijk relevante innovaties.
Waasdorp’s visie omvat ook de ontwikkeling van menselijk kapitaal. Het Techniekpact en programma’s die kinderen en studenten kennis laten maken met ondernemerschap zijn daar voorbeelden van. Deze initiatieven benadrukken het belang van ondernemende vaardigheden, niet alleen voor ondernemers maar ook voor werknemers.
Als netwerkpartner werkt het ministerie nauw samen met organisaties zoals de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die cruciaal zijn voor de uitvoering van de regelingen en programma’s. Waasdorp streeft ernaar om de regelgeving zo eenvoudig mogelijk te maken, ondanks de inherente complexiteit. Zijn aanpak weerspiegelt een balans tussen actief betrokken zijn bij de ‘modder’ van de ondernemerswereld en het zorgvuldig beheren van belastinggeld. Pieter Waasdorp staat daarmee aan het roer van een dynamische verschuiving in de Nederlandse economie, waarbij innovatie, ondernemerschap en samenwerking centraal staan.

Sander de Kramer

Schrijver, Presentator, Inspirator

Vanaf 1994 was De Kramer hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant, die hij in veel steden in Nederland oprichtte. In 2003 werd hij de bondscoach van het Nederlands daklozenteam, dat brons haalde op het WK Daklozenvoetbal in het Oostenrijkse Graz. Met Hugo Borst richtte hij in 2007 de stichting Sunday Foundation op, die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. De Kramer was in het West-Afrikaanse land om een reportage te maken over de verschrikkelijke gevolgen van de burgeroorlog. Hij werd diep geraakt door de vele weeskinderen, die om te overleven in de diamantmijnen werkten. Terug in Nederland startte De Kramer een grootscheepse actie om de wantoestanden in Sierra Leone aan de kaak te stellen. Korte tijd later haalde hij de diamantkinderen eigenhandig uit de mijnen en liet scholen voor hen bouwen. Als dank voor zijn inspanningen werd hij in Sierra Leone gekroond tot Chief.

Sander de Kramer wordt geprezen om zijn innovatieve manier van hulpverlening. Zo liet hij eens een vliegtuigje vol voetbalschoenen overvliegen naar een door lepra geteisterd gebied op Madagaskar, waarmee een grote wens van de lokale bevolking in vervulling ging. Voor KRO-televisie reisde de geboren Rotterdammer jarenlang de wereld over om aandacht te vragen voor projecten van diverse goede doelen. In zijn geboortestad bewerkstelligde Sander de Kramer een standbeeld voor Rigardus Rijnhout, beter bekend als de Reus van Rotterdam. Het kunstwerk op ware grootte – 2,36 meter – roept op tot verdraagzaamheid.

Voor zijn maatschappelijke werk werd hij in 2001 benoemd tot Rotterdammer van het Jaar, ontving hij in 2007 de Paul Nijgh Penning, in 2009 de Laurenspenning en in 2013 de Majoor Bosshardt Prijs.

De Kramer is ambassadeur voor onder andere KWF Kankerbestrijding, Johan Cruijff Foundation, Care Nederland en de Rotterdamse Stichting LACH.

Hij zwom mee op 14 juni 2015 met de Singelswim Utrecht (samen met collega’s Anita Witzier en Sofie van den Enk) om geld op te halen voor meer onderzoek naar FSHD, gepresenteerd door KRO-NCRV en NOS.

Jemuel Lampe

Oprichter Social Impact Maker

Voor wie een tijd achter de tralies verdwijnt, kan het heel moeilijk zijn om weer terug te keren in de maatschappij. Jaarlijks komen tienduizenden mensen in Nederland vrij, maar 80 procent van deze groep is na een jaar nog werkloos, met alle gevolgen van dien. Bij Zuivere Koffie hebben ze daar iets op bedacht: een koffiezaak waar ex-gedetineerden achter de balie staan. “Ze blijven voor veel bedrijven minder aantrekkelijk om aan te nemen.”

In 2017 begon Jemuel met een koffiebranderij in Justitieel Complex Zaanstad, waar gedetineerden de biologische koffie van het merk Zuivere Koffie produceren, verpakken en worden opgeleid tot barista en koffiebrander.

“Wij geloven in tweede en zelfs derde kansen en dat werk een cruciale rol speelt als je je leven een andere richting wilt geven. Werk zorgt ervoor dat je niet vervalt in oude patronen.”

Inmiddels is er in deze gevangenis ook een bakkerij – Jailbird Bakery – en in de vrouwengevangenis PI Nieuwersluis wordt sinds kort de theelijn Guiltea geproduceerd. De producten worden geleverd aan horeca, consumenten, groothandels en bedrijven.

Hugo de Jonge

Minister van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening

Hugo de Jonge is een ervaren politicus die u kent van onder andere zijn rol als huidige Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Jonge is lid van het Christen-Democratisch Appèl (CDA) en heeft een rijke politieke carrière achter de rug, die onder andere posities als wethouder, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en vicepremier omvat.
De Jonge begon zijn carrière in het onderwijs: eerst als leraar en later als adjunct-directeur van een school in Rotterdam. In 2010 maakte hij de overstap naar de politiek, toen hij werd benoemd tot wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin in de Gemeente Rotterdam. Zijn betrokkenheid en inzet leidde tot een herbenoeming in 2014, deze keer met de portefeuille zorg. Hij werd in datzelfde jaar uitgeroepen tot Rotterdams politicus van het jaar, als erkenning voor zijn bijdrage aan de stad.
Zijn politieke reis ging verder toen hij in 2017 werd benoemd tot minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en viceminister-president in het kabinet-Rutte III. Hij gaf hier veel aandacht aan de ouderenzorg en stond bekend om zijn talrijke werkbezoeken en actieprogramma’s zoals “Eén tegen Eenzaamheid”, “Kansrijke Start” en “Werken in de Zorg”. Zijn betrokkenheid bij de bestrijding van de COVID-19 pandemie, inclusief de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het coronatoegangsbewijs, markeerde een cruciale periode in zijn ministerschap.
Als Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties legt Hugo de Jonge de nadruk op kwesties als volkshuisvesting en ruimtelijke ordening om de druk op de huizenmarkt te verlichten. Zijn aanpak is gericht op het bouwen van voldoende woningen terwijl er ruimte blijft voor natuur, landbouw en energievoorziening. Deze balans en streven naar duurzame ontwikkeling is kenmerkend voor zijn ministerschap.

Pieter Uittenbogaard

Leraar van het Jaar VO

Pieter vindt het belangrijk dat leraren een verhaal hebben en is in staat zijn eigen verhaal te verbinden aan zijn manier van lesgeven. Hij wil de leerlingen graag wereldwijzer maken. Hierbij wetenschappelijke inzichten inzetten vindt Pieter van belang. Met grote voorbeelden Theo Thijssen en Baruch de Spinoza in de tas, zet hij zich in voor het leraarschap.In zijn rol als Leraar van het Jaar 2023-2024 VO heeft Pieter enkele doelen voor ogen voor het komende jaar. Hij wil graag de Theo Thijssenpenning instellen als een blijk van waardering voor leraren die al 40 jaar in het onderwijs werkzaam zijn. Dit initiatief zou kunnen bijdragen aan het behouden van ervaren collega’s in het onderwijs. Daarnaast biedt de introductie van een dergelijke penning het ministerie en schooldirecties de kans om deze collega’s in het zonnetje te zetten en extra positieve aandacht en publiciteit te genereren voor ons prachtige beroep. Verder wil hij pleiten voor een kleinere versie van de penning die door de ontvanger moet worden doorgegeven aan iemand jonger dan 18 jaar. Het doel hiervan is om de interesse van meer jongeren voor het beroep van leraar te wekken.

Lieke Brugman

Leraar van het Jaar MBO

Lieke Brugman is Leraar van het Jaar 2023 in het mbo. Samen met haar collega’s in het mbo wil zij meer aandacht creëren voor het mentale welzijn van studenten, hun sociale ontwikkeling en weerbaarheid. Dit om uitval onder mbo-studenten zoveel mogelijk te beperken. Wij hebben tenslotte iedere mbo-er nodig in onze maatschappij.  

Cora Posthumus

Leraar van het Jaar PO

Cora Posthumus vindt het als Leraar van het Jaar in het primair onderwijs belangrijk om als ambassadeur het Nieuwkomersonderwijs te vertegenwoordigen. Dit is nodig, omdat de hoeveelheid leerlingen die niet van huis uit Nederlands spreken toenemen. Voor kansengelijkheid is een goede beheersing van de Nederlandse taal een voorwaarde om mee te kunnen draaien in het onderwijs en in onze maatschappijHoe mooi zou het zijn als zij een inspiratiebron kan zijn voor jonge, potentiële en huidige leraren en scholen kan overtuigen over het belang van een NT2- expert in elke school?

Samen voor kansengelijkheid met taalgericht onderwijs, doe je mee?

Sjaak Bral

Cabaretier, Televisiepresentator en Schrijver

“Ik ben wel eens vergeleken met Wim T. Schippers, omdat ik op zoveel verschillende manieren creatief bezig ben. En ik moet zeggen, ik vind dat een heel groot compliment – voor Wim T. Schippers.”

Sjaak Bral is een veelzijdige kunstenaar en een echte Hagenees. Hij staat bekend om zijn humoristische, scherpzinnige en eigenzinnige stijl. Sjaak begon zijn carrière in 1992 na een opvallend optreden in het Veronica-programma ‘rur’ en een spraakmakend interview in ‘De Avondspits’. Zijn unieke talent en humor vonden al snel hun weg naar het theater, waar hij binnen twee jaar uitgroeide tot een succesvolle stand-up comedian. Zonder zich te laten beperken door conventionele wijsheid of de ‘tirannie van aangeleerde wetmatigheden’, heeft hij inmiddels 12 theaterprogramma’s, 21 oudejaarsconferences en meer dan tweeduizend optredens op zijn naam staan.

Naast zijn werk als cabaretier is Sjaak Bral ook actief als columnist, schrijver en presentator. Hij is een bekend gezicht op televisie, waar hij voor verschillende omroepen werkt en diverse radio- en tv-programma’s presenteert, waaronder ‘Broodje Bral’ op Omroep West. Zijn dagelijkse columns in de AD/Haagsche Courant zijn zowel bron van vermaak als van verhitte discussies. Tevens heeft hij ook meerdere boeken gepubliceerd en schrijft hij theater- en liedteksten voor andere artiesten.

In het bedrijfsleven staat Sjaak Bral bekend om zijn improvisatietalent en inzicht. Als zelfstandig ondernemer heeft hij nooit voor een baas gewerkt, een keuze die zijn onafhankelijkheid en creatieve vrijheid weerspiegelt. Sjaak wordt vaak ingezet bij zakelijke bijeenkomsten, waar hij als dagvoorzitter, ijsbreker of spreekstalmeester optreedt.

Andre Niemeijer

Leraar en Voorzitter Leraren van het Jaar

Andrew Niemeijer is promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam en leraar Engels op OSG West Friesland in Hoorn en staat bekend om zijn innovatieve bijdrage aan het Nederlandse onderwijs. Zijn belangrijkste project, “Fast Lane English” uit 2008, heeft een aanzienlijke bijdrage aan de Engelse taalvaardigheid van leerlingen geleverd. Dit programma leidde uiteindelijk tot zijn erkenning als Leraar van het Jaar in 2009. Andrew combineert zijn onderwijsrol met zijn academische werk, waarbij zijn onderzoek zich richt op de integratie van literatuur in burgerschapseducatie.

In zijn lessen legt Andrew een sterke nadruk op de maatschappelijke relevantie van onderwijs, waarbij hij de inhoud van zijn onderzoek meeneemt in zijn lessen. Zijn filosofie benadrukt het belang van eerlijkheid en persoonlijke ontwikkeling in het onderwijs, wat hem niet alleen een gerespecteerd leraar maakt, maar ook een invloedrijk adviseur in het onderwijsbeleid. Zijn werk illustreert de kracht van een hybride rol als leraar en onderzoeker, waarbij hij actuele kennis en maatschappelijke vraagstukken in de klas brengt. Andrew Niemeijer is daarmee een toonaangevend voorbeeld van hoe onderwijs kan bijdragen aan de vorming van betrokken en kritisch denkende burgers, essentieel voor de toekomst van het onderwijs.

Fleur Klijnsmit

CEO RGF Staffing

Klijnsmit is afkomstig van IBM, waar zij verantwoordelijk was voor het digitaliseren van HR processen, Business Process Outsourcing en HR Business Development trajecten bij een aantal grote internationale klanten. Voor IBM werkte ze bij verschillende internationale bedrijven, waaronder Manpower, Accenture en Randstad; ze opereerde daarbij op het snijvlak van HR, processen en ICT.

In 2016 nam het Japanse moederbedrijf Recruit Holdings USG People over. In 2021 is de naam veranderd in RGF Staffing The Netherlands, waaronder de volgende merken:  Start People, Unique, USG Professionals, Secretary Plus, ASA, Medi Interim, Technicum, en USG Freelance.

Gijs Rademaker

Journalist, Opiniepeiler en Televisiepresentator

Gijs begon zijn carrière bij EenVandaag, waar hij twaalf jaar lang de opiniepeilingen presenteerde en een vertrouwd gezicht werd voor het Nederlandse publiek. Bij EenVandaag deed hij niet alleen de peilingen in radio- en televisie-uitzendingen, maar schoof hij ook vaak aan bij programma’s als Pauw, Jinek en de Nationale Misdaadmeter. Hij vestigde zich zo in het medialandschap door complexe maatschappelijke vraagstukken toegankelijk te maken.

In 2022 maakte Gijs een grote overstap naar RTL, waar hij het ‘RTL Nieuwspanel’ lanceerde. Dit initiatief, bedoeld om een stem te geven aan de ‘zwijgende meerderheid’, weerspiegelt zijn toewijding om de ‘bredere meningen’ van de Nederlandse samenleving te belichten. Bij RTL blijft Gijs actief als opiniepeiler en is hij regelmatig te gast in talkshows.

Gijs’ benadering van media en journalistiek is vrij uniek; hij combineert diepgaande analyses met een persoonlijke touch, waardoor onderwerpen die hij behandelt zowel boeiend als toegankelijk zijn. Zijn passie voor het delen van verhalen en het geven van inzicht in de publieke opinie is indrukwekkend, en we zijn dan ook blij om hem te verwelkomen op de Big Improvement Day.

Jeroen de Jong

CEO Easly

Jeroen de Jong is het toonbeeld van veelzijdig ondernemerschap en innovatie in de gezondheidszorg. Zijn reis, die begon in de automotive-industrie, heeft hem op een onverwachte bestemming gebracht: de voorhoede van de medische sector. Met Easly, een bedrijf dat voortkwam uit de uitdagingen van de coronapandemie, heeft Jeroen een belangrijke rol gespeeld in het transformeren van de gezondheidszorg door middel van preventieve thuistesten.
Jeroen’s ondernemersgeest werd al vroeg zichtbaar toen hij op zeventienjarige leeftijd zijn eerste bedrijf startte. Na een uitstapje in de reclamewereld, waar hij werkte voor grote namen als Douwe Egberts en NN Group, bracht de coronacrisis een onverwachte wending in zijn carrière. De pandemie, die een enorme impact had op zijn reclamebedrijf, leidde tot de oprichting van SpoedtestCorona. Dit initiatief, dat begon met het ontwikkelen van Covid-routes en plastic schermen, groeide uit tot het opzetten van teststraten, waarbij Jeroen en zijn team zich onderscheidden door kwaliteit en betaalbaarheid.
De ervaring en kennis opgedaan tijdens de pandemie vormden de basis voor Easly. Dit innovatieve bedrijf richt zich op het toegankelijk maken van medische diagnostiek, waardoor mensen de lange wachtlijsten in de reguliere zorg kunnen omzeilen. Easly’s benadering is preventief, een frisse wind in een overwegend reactieve gezondheidszorgsector. Met een focus op allergologie, biedt Easly snelle en betrouwbare diagnoses, waardoor patiënten snel duidelijkheid krijgen over hun gezondheidstoestand.
Jeroen’s visie voor Easly is duidelijk: het creëren van een efficiënter gezondheidssysteem dat zowel patiënten als artsen ten goede komt. Zijn aanpak is innovatief en mensgericht, waarbij hij de kracht van digitale oplossingen benut om de gezondheidszorg toegankelijker en efficiënter te maken.
Als spreker brengt Jeroen de Jong een uniek perspectief op ondernemerschap en innovatie in de gezondheidszorg. Zijn verhaal is een inspirerende mix van aanpassingsvermogen, visie en de drive om de gezondheidszorg te verbeteren. Met Easly aan het roer, is Jeroen niet alleen een succesvolle ondernemer, maar ook een voorloper in de evolutie van de gezondheidszorg.

Mark Frequin

MMF Toezicht & Advies

Mark Frequin is niet zomaar een naam in de wereld van het openbaar bestuur; hij is een symbool van vooruitgang en vernieuwing. Zijn toewijding aan transparantie en innovatie heeft hem in 2021 de prestigieuze titel van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgeleverd, een bekroning op een carrière vol betekenisvolle veranderingen binnen de Nederlandse overheid.

Als adviseur, docent en auteur heeft Frequin een onuitwisbare stempel gedrukt op de manier waarop ambtenaren en politici samenwerken. Zijn boeken, waaronder “Met ministers op de tandem” en “Tegenspraak Graag”, zijn niet alleen leesvoer, maar ook bronnen van inspiratie en inzicht. Frequin staat voor een open en dialooggerichte overheid, waarin het cruciaal is dat ambtenaren zich vrij kunnen uiten en gehoord worden.

Zijn onderzoek naar vernieuwd leiderschap in de publieke sector heeft een licht geworpen op de essentiële verbinding tussen ambtenaren en de samenleving. Frequin pleit voor een transparante overheid, waar psychologische veiligheid op de werkvloer geen luxe is, maar een noodzaak.

Frequin’s rol reikt verder dan alleen adviseren. Als voorzitter van de raad van toezicht van De Haagse Scholen en van de Stichting ter bevordering van de ruimtelijke wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, zet hij zich in voor het vormen van de volgende generatie leiders. Zijn bijdragen aan het onderwijs zijn een toonbeeld van zijn engagement voor continue ontwikkeling en groei.

In zijn carrière bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken heeft Frequin een sleutelrol gespeeld in het vormgeven van belangrijk beleid. Zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is niet alleen een eerbetoon aan zijn prestaties, maar ook een erkenning van zijn invloed op het verbeteren van het openbaar bestuur in Nederland.

Antje Monteiro

Oprichter Fit at Home

Antje Monteiro is een naam die klinkt als een klok in de Nederlandse showbizz. Haar reis begon op het podium van ‘Stuif-Es-In’ en als danseres in televisieshows, waarna ze uitgroeide tot een veelgeprezen zangeres en actrice. Antje’s passie voor zingen en haar vermogen om elk publiek te boeien, zijn duidelijk hoorbaar op haar album ‘100% Antje’, met hits als ‘Sterker dan ooit’.

Op televisie heeft Antje haar veelzijdigheid bewezen, zowel als presentatrice van het populaire ‘Het Gevoel Van’ als in de kwartfinale van ‘Dance Dance Dance’ samen met haar dochter Romy. Haar gastrollen in series als ‘Flikken Maastricht’ tonen haar acteertalent, terwijl ze ook schitterde op het ijs in ‘Sterren Dansen op het IJs’.

In de musicalwereld heeft Antje indruk gemaakt met hoofdrollen in ‘Aïda’, ‘Cats’ en ‘We Will Rock You’. Haar vertolking van Donna in ‘Mamma Mia!’ was een droom die uitkwam en liet zien hoe veelzijdig haar talenten zijn. Naast het podium is Antje ook een inspirerende trouwambtenaar, waarbij ze met haar warmte en persoonlijkheid huwelijksceremonies een bijzondere touch geeft.

Haar boek ‘…EN DOOR’ is een openhartige vertelling over haar leven, vol met wijsheden over het overwinnen van tegenslagen. Antje’s verhaal is er een van doorzettingsvermogen en passie, een inspiratiebron voor velen. Met haar stralende persoonlijkheid en indrukwekkende carrière is Antje Monteiro een ware ster in de Nederlandse entertainmentindustrie.

Aaike van Vugt

CEO VSParticle

Aaike van Vugt, de visionaire CEO van VSPARTICLE, staat aan het roer van een baanbrekende verschuiving in de energiewereld. Zijn bedrijf, een spin-off van de TU Delft, heeft een innovatieve technologie ontwikkeld die de productie van groene waterstof niet alleen goedkoper en duurzamer maakt, maar ook aanzienlijk vereenvoudigt. Deze technologische vooruitgang is cruciaal om de klimaatdoelstellingen van 2050 te bereiken en de energietransitie te realiseren.

Met de Nanoprinter, een resultaat van zeven jaar intensief onderzoek en ontwikkeling, heeft Aaike het proces om elektro-katalytische membranen te vervaardigen – het hart van de waterstofproductie – getransformeerd. Deze uitvinding heeft de ontwikkeltijd van nanodeeltjes drastisch gereduceerd, van jaren naar uren, en de afhankelijkheid van het schaarse en dure iridium sterk verminderd.

Aaike’s doorzettingsvermogen en innovatieve aanpak hebben VSPARTICLE op de kaart gezet als een belangrijke speler in de energietransitie, met Zuid-Holland als het epicentrum van deze groene revolutie. Zijn werk heeft niet alleen de potentie om de chemische industrie te hervormen, maar ook om significante duurzaamheidswinsten te boeken in sectoren zoals logistiek en gezondheidszorg.

Door de grenzen van de huidige technologie te verleggen, heeft Aaike van Vugt zich ontpopt als een ware changemaker. Zijn Nanoprinter staat symbool voor de innovatieve geest van Nederland en belooft een nieuwe golf van duurzame ontwikkeling te ontketenen, die verder reikt dan de waterstofeconomie alleen.

Roeland van Delden

CEO Leadax

Roeland van Delden staat bekend als een pionier in duurzame innovatie. Als CEO van Leadax heeft hij een revolutionaire stap gezet door afval te transformeren in waardevolle bouwmaterialen. Bijna zes jaar geleden introduceerde Leadax een volledig circulaire loodvervanger, gemaakt van het afval uit veiligheidsglas. Deze innovatie combineert veiligheid, duurzaamheid en kostenefficiëntie, waarmee het traditionele lood overbodig maakt.

Van Delden’s reis begon in 1999 bij Bitufa, het moederbedrijf van Leadax. Onder zijn leiding evolueerde het bedrijf naar een focus op duurzame producten en innovatie. Geïnspireerd door het Nationaal Grondstoffenakkoord van 2014, zag hij een kans om afval als grondstof te gebruiken en zo bij te dragen aan een circulaire economie.

Zijn toewijding aan duurzaamheid heeft Leadax diverse onderscheidingen opgeleverd, waaronder de ING Circulair Ondernemenprijs 2019 en de Nationale Ondernemersprijs 2023. Roeland is trots op het innovatieve DNA van zijn team en hun gezamenlijke inzet voor een groenere toekomst. Buiten zijn zakelijke prestaties deelt hij actief zijn visie op evenementen zoals de Big Improvement Day en werkt hij samen met academische instellingen om onderzoek en ontwikkeling in de sector te bevorderen.

Erwin Steijlen

Componist, Dichter & Performing Artist

Erwin heeft het grootste deel van zijn werkzame leven doorgebracht in de zakelijke wereld van de grote merken. Hij stond als een kunstenaar tussen de CEO’s en CFO’s van ‘s werelds meest iconische organisaties en producten. Met zijn Music First methode verbindt Erwin werelden: die van de (vaak harde) dagelijkse zakelijke realiteit met de wereld van dromen en gevoel. Voor hem zijn muziek en kunst verbinders, krachtige manieren om een boodschap over te brengen die mensen raakt, verbindt en altijd tot actie aanzet.

Kunstenaars, zoals Erwin, accepteren de realiteit niet zomaar en kijken anders naar de werkelijkheid. Ze verbinden met hun talent en dromen, en hun toekomstgerichte kunst maakt de wereld mooier. Erwin ziet muziek als de meest dagelijkse vorm van kunst en gelooft dat gedichten mensen heel direct en persoonlijk raken in hun gevoel. Deze twee instrumenten, naast het delen van kennis, zijn zijn creatieve krachten om mensen actief te inspireren en tot verandering aan te zetten.

Erwin omschrijft zichzelf als een ‘Creactivist’, een creatief activist. Dit zelfverzonnen woord vol lading geeft uiting aan zijn gevoel van verantwoordelijkheid: voor andere mensen, de Aarde en naar zichzelf toe. Het weerspiegelt zijn wens om zinvol om te gaan met de tijd die hij heeft en de wereld waarin hij leeft.

Ralph van Hessen

Initiatiefnemer Big Improvement Days
Mede-oprichter Winkelman en Van Hessen

In 1979 startten Ralph en zijn jeugdvriend Ton Winkelman een adviesbureau voor marketing en public relations: Winkelman en Van Hessen B.V. Meer dan 30 jaar was dit bureau een toonaangevend communicatieadviesbureau gevestigd in Den Haag. In 2007 werden ze verkozen tot beste werkgever van Europa in de communicatiebranche, in 2011 wonnen ze de ‘Gouden Giraffe’ en in 2015 werd Winkelman en Van Hessen uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar’.

In 2008 maakte Ralph van zijn droom werkelijkheid. De ‘Big Improvement Day’ ontstond vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland onder de aandacht te brengen en te versterken. Al ruim 15 jaar lang komen de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven op de derde dinsdag van januari samen om ‘Nederland B.V.’ een boost te geven.

Voor Ralph voelt ondernemen als een ontdekkingsreis en die ervaring deelt hij graag. Hij heeft een passie voor leren en is graag betrokken bij het leerproces van anderen. Hij wordt gelukkig van een rol als dagvoorzitter en van het geven van trainingen en workshops. Graag draagt hij nét dat extra steentje bij om te inspireren en aan te zetten tot actie. Zijn lijfspreuk is:

Dat elke slagboom op je weg,
Bij voorspoed of bij pech,
Al is hij lang, al is hij kort,
Een polsstok in je handen wordt.
En concurrentie zit zoals je vaak gelooft,
Heel geregeld in je hoofd,
Maar samenwerking zit heel apart,
Toch altijd in ons hart.

Irene Rompa

Dagvoorzitter BID2024

Irene Rompa is een psychologe met meer dan 15 jaar ervaring in de (deep)tech en startup/scale-up wereld in Nederland en de Verenigde Staten. Na haar afstuderen eind 2011 woonde Irene 3 jaar in de VS en leidde de uitbreiding van het Nederlandse bedrijf Dopper vanuit San Francisco. Bij terugkomst in Nederland eind 2015 werkte ze in en rond de Nederlandse startup-wereld in verschillende functies als ondernemend projectleider, oprichter of algemeen directeur.

Ze leidde tal van projecten van A tot Z, organiseerde kleine intieme bijeenkomsten maar ook grote internationale evenementen met honderden mensen. Ze startte campagnes en initiatieven om groepen mensen te motiveren hun gedrag te veranderen, zoals de ‘Koop Niets Nieuw-Maand’ en ‘Tevredenlander’. Men zou kunnen zeggen dat Irene ondernemend is in de zin dat ze denkt als een ondernemer, gewend is om de extra mijl te gaan, en weet dat ze de eindverantwoordelijkheid heeft voor resultaten.

Ze is erg enthousiast over het hosten en modereren van evenementen over allerlei onderwerpen, maar vaak gerelateerd aan tech, deeptech, startups, investeren, internationale betrekkingen, geopolitiek. Afgestudeerd als psychologe en gecertificeerd mediator helpt ze cliënten conflicten op te lossen. Elke twee maanden organiseert Irene een middag met opstellingen in Amsterdam.

Sadik Harchaoui

Chef de Mission SchuldenlabNL

Dhr. Sadik Harchaoui is Chef de Mission van SchuldenlabNL. Sadik bedenkt en realiseert vanuit Society Impact ontkokerde concepten om urgente maatschappelijke problemen op te kunnen lossen. Hij legt de focus op innovatie, sociale impact, duurzame financiering en publiek-private samenwerking.

Sadik bouwt hiermee voort op zijn jarenlange ervaring in het publieke en sociale domein, o.a. als voorzitter van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Hij stond mede aan de wieg van de eerste social impact bonds in Nederland, Schuldenlab070, SchuldenlabNL, de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid en het Noodfonds Energie. 

Lucelle Comvalius

Leraar van Jaar VO 2019
Lucelle Comvalius is als docente verbonden aan het TeachersCollege, een innovatieve lerarenopleiding aan Windesheim waar zij de vakken citizenship, civics en diversity doceert en onderzoek doet naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. Hiervoor was zij bijna 25 jaar docente geschiedenis en maatschappijleer op het vmbo en burgerschap aan het mbo waarbij zij gamification inzette om de motivatie te vergroten. Met haar onderzoek naar de motivationele aspecten van gamification, dat aan deze manier van werken ten grondslag lag, won zij in 2015 de Gelderse Onderwijsprijs.
Lucelle’s persoonlijke achtergrond speelt een belangrijke rol in haar benadering van het onderwijs. Ze groeide op in een Surinaams gezin dat naar Nederland verhuisde en leerde van jongs af aan om zich in te zetten en zichzelf te bewijze in een soms uitdagende maatschappij. Zo is ze fantastisch instaat om een empathische en veilige leeromgeving voor haar studenten te creëren.
Als lid van de Raad van Toezicht van Petje af en ambassadeur van diverse onderwijsinitiatieven blijft Lucelle zich inzetten voor een onderwijssysteem waarin elk kind de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen en te bloeien.

Arlette van Gilst

Programmamanager Actieve Mobiliteit bij Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Veilig fietsen voor iedereen, duurzaamheid, gezondheid, mobiliteit, toegankelijkheid en inclusiviteit. Deze zaken pakt Arlette van Gilst, programmamanager van het Programma Actieve Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan met Nationaal Fietsbeleid. Arlette heeft haar strepen als verbinder verdiend in projecten als Anders Betalen voor Mobiliteit en Beter Benutten. In dat laatste programma was de fiets een van de pijlers. Die pijler heeft zij uitgebouwd tot nationaal fietsbeleid en daarbij een bijbehorend team om zich heen verzameld. De voordelen van fietsen zijn talloos en in Nederland beschikken we over de luxe van een hoogwaardige fietsinfrastructuur. Dat draagt zij samen met haar team met enthousiasme uit, zowel in Nederland als in het buitenland.

Rob Elsinga

National Technology Offcier Microsoft Nederland

Rob Elsinga is een technologie executive met een diepgaand begrip van opkomende technologieën en hun impact op de samenleving. Als National Technology Officer en lid van het directieteam van Microsoft in Nederland is hij verantwoordelijk voor het vormgeven van de strategie en visie van het bedrijf over hoe deze technologieën kunnen worden benut om een positieve impact te creëren voor bedrijven en de samenleving. Hij leidt het Nederlandse Technology Office en houdt toezicht op het landschap van opkomende technologieën, cyberbeveiliging, soevereiniteit, privacy en naleving.

Rob staat aan de voorhoede van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI en is gepassioneerd over het potentieel ervan om industrieën te transformeren en menselijke creativiteit te verbeteren. Als spreker en schrijver deelt en vormt hij graag zijn inzichten en perspectieven op de kansen en uitdagingen van generatieve AI en onderzoekt hij hoe het kan worden ingezet om waarde te creëren voor bedrijven en de samenleving.

Souad el Markhous

Director Energy Specialist EAG Randstad

Souad el Markhous is geboren in Larache, Marokko, en emigreerde in 1989 naar Amsterdam. Haar carrière begon bescheiden als schoonmaker bij een bouwbedrijf, maar door haar vastberadenheid en harde werken klom ze snel op tot telefoniste, administratief medewerker, en uiteindelijk hoofd van de boekhouding. In 2014 maakte ze een opmerkelijke stap door het bedrijf over te nemen, waarmee ze directeur-eigenaar werd.

Souad heeft zich sindsdien gevestigd als een invloedrijke zakenvrouw en een rolmodel, niet alleen in de bouwsector, maar ook als voorbeeld voor vrouwelijke ondernemers en mensen met een migratieachtergrond. Haar succesverhaal is des te indrukwekkender gezien de uitdagingen die ze heeft moeten overwinnen, waaronder het overnemen van een bedrijf tijdens een financiële crisis en het moeten bewijzen als vrouw in een door mannen gedomineerde industrie. Ze staat bekend om haar veerkracht en vastberadenheid, eigenschappen die haar geholpen hebben om het bedrijf De Combi te laten groeien en bloeien.

Haar reis is niet alleen een voorbeeld van professionele ontwikkeling, maar ook van persoonlijke groei. Ondanks de vroege uitdagingen in haar leven, waaronder een gearrangeerd huwelijk, heeft Souad de kans gegrepen om te studeren en zichzelf te ontwikkelen. Deze ervaringen hebben haar gevormd tot de sterke en invloedrijke persoon die ze vandaag is.

Als winnaar van de Award Etnische Zakenvrouw Nederland 2018 en ontvanger van een Diwan Award voor beste onderneemster in 2018, blijft Souad een inspiratiebron voor velen. Ze is een voorbeeld van hoe doorzettingsvermogen, ambitie en een positieve instelling iemand in staat kunnen stellen om obstakels te overwinnen en succes te bereiken

Anita Stienstra

Coördinerend Beleidsadviseur Fietsstimulering bij Ministerie van I&W

Anita Stienstra is coördinerend beleidsadviseur fietsstimulering in het team Actieve Mobiliteit (lopen en fietsen) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Als team- en projectleider is zij gedreven, praktisch en gefocust op het eindresultaat. Haar drive bij projecten is het zoeken naar win-winsituaties voor betrokken partijen. Bovenal wil zij graag zoveel mensen als mogelijk de vrijheid van fietsen laten ervaren en daarmee een bijdrage leveren aan een goede conditie, betere leefstijl, gezondere leefomgeving en schonere lucht. Daar wordt toch iedereen blij van?

Pui-Yuen Cheng

Adviseur Duurzame Mobiliteit RVO

Pui-Yuen Cheng werkt als adviseur duurzame mobiliteit aan internationale en nationale fietsstrategieën. Eerder heeft zij als ingenieur gewerkt aan fietsinfrastructuur projecten in Nederland. Met deze technische achtergrond heeft zij een goed en compleet beeld over hoe er in diverse omgevingen fietsen gestimuleerd en verbeterd kan worden. Daarnaast geeft zij met plezier als vrijwillige fietscoach vrouwen in achterstandswijken fietsles. Fietsen vindt zij niet alleen een transportmiddel om van A naar B te komen, maar ook een manier om sociale gelijkheid te vergroten en de onafhankelijkheid van jongeren en vrouwen te verbeteren. Op internationaal vlak is hier nog veel te halen. Samen met het gezellige Team fiets krijgt zij hier energie van! 

Aria Samimi

CEO van InsectSense

Aria is een ervaren ondernemer en momenteel CEO van InsectSense, een deeptech AI startup die een biomimetische platformtechnologie bouwt voor de detectie van gezondheids- en smaakgerelateerde moleculen, geïnspireerd op insecten. Onder zijn leiding heeft InsectSense belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder het winnen van de Atlas Invest-innovatieprijs en het ophalen van meer dan een half miljoen euro aan niet-verwaterende financiering. Hiernaast heeft het bedrijf meerdere subsidies verkregen voor de ontwikkeling van haar technologie, in samenwerking met o.a. Wageningen UR. Aria heeft een achtergrond in geologie, mijnbouwtechniek en insectengedragsonderzoek, dat hij aanvult met zijn commerciële instelling om onbenutte wetenschaps-zakelijke kansen te identificeren.

Varsha Thakoersing

CEO IMcoMET

Varsha heeft een MSc. in Biopharmaceutical Sciences en een PhD. in Skin Biology. Gedurende haar meer dan 15-jarige carrière heeft zij de transitie gemaakt van academisch onderzoek naar de dynamische wereld van het ondernemerschap. Als CEO en co-founder van IMcoMET, een innovatieve MedTech startup, werkt ze vol passie aan het realiseren van gepersonaliseerde behandelingen in de dermatologische zorg, met een focus op veelvoorkomende aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en huidkanker. Met haar team streeft ze een aanzienlijke impact in de gezondheidszorg na. Varsha heeft prijzen zoals de ‘Academic Startup Competition 2022’ en de ‘Next Frontier Award 2023’ gewonnen.

Jacob Jolij

Beleidsdirecteur Onderzoek en Impact bij Universiteit van Nederland

Jacob Jolij is beleidsdirecteur Onderzoek en Impact bij Universiteiten van Nederland (UNL) en heeft ruim 20 jaar ervaring als wetenschapper en manager binnen de universitaire wereld. Hij geeft leiding aan het team dat zich bezighoudt met dossiers als wetenschappelijke integriteit, onderzoeksfinanciering, open science, en valorisatie. Jacob ziet het als zijn belangrijkste taak mensen uit allerlei verschillende organisaties en achtergronden die een sleutelrol hebben in het wetenschaps- en innovatiebeleid bij elkaar te brengen en samen tot oplossingen te komen het Nederlandse wetenschaps- en innovatiesysteem nóg beter te maken.

Arjan Goudsblom

Connector Deep Tech bij Techleap

Arjan Goudsblom organiseert als Connector Deep Tech bij Techleap de Academic Startup Competition, een nationaal platform waar de beste academische ondernemers worden uitgedaagd om het beste in zichzelf naar boven te halen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de Academic Venture Monitor: een historisch overzicht van alle research based startups in Nederland en hun progressie. Arjan is tevens co-founder van Preneurz. Amsterdam, dat universiteiten ondersteunt bij het verbinden van academische kennis aan ondernemerschap.

Jerry Langelaar

Eigenaar Wilgenhaege
Jerry Langelaar heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring opgedaan in het financiële werkveld en beschikt over een zeer ruime praktische ervaring in financiële coaching van vermogende particulieren.
 
iIn 1995 richtte Jerry Langelaar Wilgenhaege op, een beleggingsinstelling- en onderneming die gespecialiseerd is in vermogensbeheer, beleggingsproducten, vastgoedbeleggingen, beleggingsfondsen en investeringen in kansrijke (niet-beursgenoteerde) ondernemingen. Als algemeen directeur houdt Jerry Langelaar zich dagelijks bezig met het bepalen van het beleggingsbeleid en het ontwikkelen van beleggingsproducten. Bovendien geeft hij leiding aan een team van vijfentwintig werknemers en stelt hij de strategie en richting van Wilgenhaege vast. Het meest interessante aan zijn werk vindt hij de klanten, de werknemers en het altijd dynamische vakgebied, dat een brede maatschappelijke belangstelling vraagt.

Harry de Bruijn

Onderwijsadviseur

Harry de Bruijn is een vooraanstaand figuur in het Nederlandse beroepsonderwijs en heeft als bestuurder van ROC Mondriaan aanzienlijke prestaties geleverd in het bevorderen van onderwijsinnovatie en samenwerking. Hij speelde een cruciale rol in het versterken van de samenwerking tussen onderwijsinstellingen ROC Mondriaan, Lentiz en Albeda in het project MBO Westland. De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en op de overtuiging dat de partijen hun studenten beter samen kunnen bedienen dan alleen.


Harry’s benadering was gericht op strategische partnerschappen en het creëren van een rijkere leeromgeving door middel van samenwerking. Zijn inspanningen resulteerden in een unieke constructie waarbij de drie instellingen samenwerkten onder één naam, met een gecoördineerd opleidingsaanbod, maar zonder formeel één instelling te vormen. Deze aanpak heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking die niet alleen de kwaliteit van het onderwijs verhoogde, maar ook een positieve impact had op de regio. Bovendien was hij betrokken bij de samenwerking tussen MBO Bonaire en ROC Mondriaan. Het doel van deze samenwerking was het versterken van het beroepsonderwijs en het opleiden van gekwalificeerd personeel in zowel Haaglanden als op Bonaire.


Zijn leiderschap en visie hebben een blijvende impact gehad op de ontwikkeling en verbetering van het beroepsonderwijs in Nederland, waarbij hij altijd streefde naar samenwerking en het overstijgen van institutionele grenzen ten gunste van studenten en de gemeenschap

Koen den Ouden

Business Scout ROC Mondriaan

Koen begon zijn carrière bij Ernst & Young als assistent belastingadviseur, om vervolgens enkele jaren als accountmanager bij een trustmaatschappij aan de slag te gaan. In die tijd zette hij ook samen met een aantal vrienden een eigen IT bedrijf op.

In 2003 is hij gaan werken voor Stichting Workmate. Hier was hij als accountmanager verantwoordelijk voor het samenbrengen van Goede Doelen en het bedrijfsleven om individueel vrijwilligerswerk mogelijk te maken. In mei van dat jaar werd dit initiatief landelijk gelanceerd door Hare Majesteit Koningin Maxima. Hier leerde hij de kneepjes van het netwerken en het zoeken van de verbinding met overheden en het bedrijfsleven.

In 2006 maakte Koen de grote overstap naar het onderwijs, waar hij aan de slag ging als docent management, economie en recht bij ROC Mondriaan. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in het doceren, begeleiden en coachen van studenten op het mbo is hij op het vmbo terecht gekomen. Op de school waar zijn vader ook 25 jaar docent is geweest. In 2017 keerde hij weer terug bij ROC Mondriaan; hij miste het mbo en de studenten.

In 2019 heeft Koen samen met collega’s een geheel nieuwe en in Nederland unieke mbo niveau 4 opleiding ontworpen. Studenten worden hybride voor, door, met en in de Retail branche opgeleid tot Store Manager. Deze opleiding is volledig ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven.

Inmiddels is Koen één van de 5 business scouts bij ROC Mondriaan. In deze rol is hij naast docent de bevlogen en gepassioneerde verbinder van het onderwijs met de overheid en het bedrijfsleven. Als netwerker pur sang gaat hij graag het gesprek aan met de overheid en ondernemers om in co-creatie het onderwijs van ROC Mondriaan future proof te maken

Jessica Reina Lapré

Onderwijskundig Projectleider MDT ROC Mondriaan

Jessica Reina houdt zich al enkele jaren bezig met onderwijskundige veranderingen binnen het MBO. Haar kennis en passie richt zich op de persoonlijke ontwikkeling en vorming van studenten en het leren van teams binnen het onderwijs. Verandering ziet zij als een beweging waarbij leren en creëren elkaar afwisselen.

Zij is projectleider van het programma Matschappelijke Dienst Tijd van het OCW binnen ROC Mondriaan. Vanuit waarderend onderzoek houdt zij zich onder ander bezig met het verbinden van het onderwijs en de talenten van mbo-studenten met maatschappelijke uitdagingen.  Haar drive binnen dit programma is om werkelijk impact te maken op jongeren en de wereld om hen heen.

Zij introduceert Community Service Learning binnen ROC Mondriaan en onderzoekt hoe zij samen met het onderwijs en maatschappelijke organisaties dit verder vorm kan geven. Ook zet zij zich in om Maatschappelijke Diensttijd duurzaam een plek te geven binnen ROC Mondriaan. Het succes van haar werk en de verandering waar zij zich voor inzet binnen ROC Mondriaan ligt in het stimuleren van samenwerking en het verbinden van mensen waarin iedereen in zijn kracht staat. Haar samenwerking met collega Greetje Hoiting procesbegeleider en Expert lid MDT en Michiel Stegers Projectleider Studentenparticipatie ziet zij als essentieel.

Wouter Kleijn

Oprichter The Switch

Wouter begon zijn carrière in de ontwikkelingshulp. Helaas zag hij veel beloftes die niet altijd ingelost werden. Bij terugkomst in Nederland leidde hij 5 jaar een stichting met als doel om statushouders op te leiden tot programmeur. Na meer dan 300 mensen aan werk geholpen te hebben, startte hij met 2 vrienden een nieuw bedrijf: The Switch. The Switch is een sociale onderneming gespecialiseerd in de installatie van groene energieproducten zoals zonnepanelen, laadpalen en het isoleren van huizen. Via de interne Academy worden statushouders opgeleid tot technisch vakman en krijgen ze een baan in het bedrijf.

Ben Woldring

CEO Bencom Group

Ben is een prominente Nederlandse internetondernemer en de oprichter van de Bencom Group. Zijn ondernemerscarrière begon al op 13-jarige leeftijd, toen hij voor een schoolproject Bellen.com lanceerde, een vergelijkingssite voor telefoonabonnementen. Deze website groeide uit tot een groot succes en vormde de basis voor de latere Bencom Group. De groep omvat nu verschillende vergelijkingssites in Nederland en Duitsland, gericht op telecom, energie, verzekeringen en hotels.


Naast zijn activiteiten als CEO is Ben bekend om zijn bijdragen aan de energietransitie en klimaatdoelstellingen. Hij is actief betrokken bij de Stichting ECP en werkt samen met Dutch Digital Delta en Topsector Energie. Ook is hij een gerenommeerd spreker over energiethema’s en is hij vaak te zien of te horen in/op kranten, radio en televisie.


Voor zijn werk heeft Ben meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder de Ernst & Young’s Entrepreneur of the Year Award in 2003. In 2006 werd hij door het Amerikaanse zakenblad Businessweek uitgeroepen tot de beste Europese ondernemer onder de 25. Verder heeft hij zich ingezet als ambassadeur voor verschillende maatschappelijke organisaties, zoals het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen en de Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Jacco Helmink

Eigenaar Max Health Club

Het is inmiddels een begrip in Den Haag en omstreken: Max Health Club. 17 jaar geleden werd het concept door Jacco Helmink en Niels Renes geïntroduceerd en sindsdien heeft het niet stil gestaan. Het concept doet de naam van ‘health club’ eer aan met een breed aanbod aan sport en faciliteiten en focust hierbij continu op vernieuwing. Wij gingen in gesprek met medeoprichter Jacco Helmink. 

Helmink vertelt dat het idee voor Max Health Club is ontstaan uit zijn eigen passie voor sport. In zijn tiener jaren had hij het doel om carrière te maken als professioneel wielrenner, wat leidde tot een studie Commerciële Economie aan de Cruijff University. Een speciale tak van de hogeschool waarin jonge sporters op hoog niveau hun ambitie kunnen verwezenlijken en daarbij ook worden opgeleid voor een loopbaan na de sport. Na het afronden van zijn stage bij Powerplate, aanbieder van trilplaten om workouts op uit te voeren en zo de spieren te versterken, werd hij gevraagd om een personal training studio op te zetten binnen de bestaande Special Sports fitnesslocatie. Op 21-jarige leeftijd kreeg Helmink de volledige regie voor de opzet, organisatie en groei. Dat beviel en samen met zijn trainingsmaatje Niels Renes, besloot hij om een nieuwe sportschool te openen in Den Haag. 

Nikky Hofland

Algemeen Directeur TechMeUp

Nikky Hofland helpt mensen die zich willen omscholen naar de techwereld: “Ik vind dat iedereen toegang moet hebben tot educatie. Wat je situatie ook is!” Ze was jarenlang innovatieconsultant en maakte grote bedrijven nog groter, maar drie jaar geleden gooide ze het roer om. Toen werd ze Managing Director van TechMeUp en helpt ze studenten verder in de tech. Hoe? Door ze financiële middelen aan te reiken om te gaan studeren, middelen die ze pas hoeven terug te betalen wanneer ze goed en wel een baan hebben.

Barbera Bourne

Senior beleidsmedewerker menselijk kapitaal/onderwijs en arbeidsmarkt, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bij de directie Ondernemingsklimaat van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) houdt Barbera zich bezig met onderwerpen als arbeidsmarktkrapte in techniek, ondernemerschap en innovatie. Zij heeft zowel een brede ervaring in communicatie als in beleid, waarbij techniek als een rode draad door haar carrière loopt. Zo is zij betrokken bij het Actieplan Groene en Digitale Banen. Hierbij heeft de instroom en het behoud van vrouwen voor techniek en ict haar speciale aandacht. In het verleden was zij verantwoordelijk voor het programma digitale vaardigheden en initiatiefnemer van de human capital agenda ICT.

Daarnaast is zij gediplomeerd coach en begeleidt zij collega’s met vragen als Hoe zorg ik voor een goede balans tussen werk en privé?, Wat kan ik doen om mijn tijd beter in te delen, zodat ik efficiënter kan werken?, Hoe krijg ik helder welke stappen ik moet zetten in mijn loopbaan?
De powersessie Omscholing naar klimaat- en energiebanen; wat is er nodig?, die Barbera modereert, past bij het doel van EZK om samen te werken aan een duurzaam en ondernemend Nederland.

Gerben Muskee

Projectleider Arbeidsmarktkrapte, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Gerben Muskee is projectleider arbeidsmarktkrapte bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit project heeft als doel om de verschillende sectorale krapteaanpakken – zoals het Actieplan groene en digitale banen – te coördineren en een overkoepelende krapteaanpak op te stellen. Naast instrumenten als het minimumloon, kinderopvang, en inkomstenbelastingen, is het om- en bijscholingsbeleid hierbij een belangrijk onderdeel. Na het wegvallen van de STAP-regeling is er ruimte ontstaan om opnieuw na te denken over de rol die de overheid kan vervullen. Wat een nieuw kabinet op het gebied van omscholing en klimaat zal willen doen is daarbij een belangrijke vraag.

Hiervoor heeft Gerben vier jaar bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gewerkt. Ook heeft hij een blauwe maandag bij het Centraal Planbureau en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gezeten. Hij studeerde beleidseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hanneke Ackermann​

Programmamanager onderwijs en arbeidsmarkt bij FME

Hanneke Ackermann werkt als programmamanager bij FME. FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De 2.200 FME-leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals. Er werken bij de leden 220.000 medewerkers.

Hanneke werkte zowel bij de overheid (ministerie van OCW) als in het onderwijs (directeur bij een ROC). Ze pakt nu vanuit de kant van het bedrijfsleven vraagstukken aan op het gebied van skills, leven lang ontwikkelen en toekomstbestendig onderwijs. Ze is mede opsteller van het Aanvalsplan arbeidstekorten techniek, bouw en energie en heeft diverse bestuurlijke functies.

Ilknur Dönmez

Manager Start-ups en Scale-ups en Betere Regelgeving Ministerie van EZK

Ilknur Dönmez is manager Start-ups en Scale-ups en Betere Regelgeving bij de directie Ondernemerschap van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leiden van projecten en afdelingen en combineert een achtergrond in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid (op verschillende niveaus, nationaal, regionaal en gemeentelijk). Ze heeft een brede kennis van en passie voor economische en sociale vraagstukken.

Raúl Maduro

Medeoprichter LEXGEN A.I.

Raúl Maduro is een deskundige op het gebied van productontwikkeling, -beheer en -innovatie, met meer dan tien jaar ervaring. Hij staat bekend om zijn passie en innovatie in productleiderschap, waarbij hij generatieve AI toepast in compliance-gedreven zaken zoals juridische kwesties, belastingen, accountancy en andere sectoren.


In zijn huidige rol bij LexGen is Maduro gedreven om deze industrieën te transformeren met geavanceerde AI-oplossingen die hun workflows en processen automatiseren, optimaliseren en verbeteren. Maduro heeft een masterdiploma in belastingrecht en een gecertificeerd scrum product owner credential, waardoor hij de complexe en dynamische behoeften van klanten en stakeholders goed begrijpt.


Voordat hij LexGen oprichtte, was Maduro hoofd van de belastingproductontwikkeling in Nederland bij Wolters Kluwer, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie, software en diensten voor professionals. Hier leidde hij een bedrijfsstart-up om het knowledge-driven belastingplatform van de toekomst op te bouwen, waarbij hij verantwoordelijk was voor de strategie, visie, KPI’s, en de opschaling van het product en het ontwikkelingsteam. Hij speelde een cruciale rol in de ideevorming, ontwikkeling en onderhoud van een content- en zoekgebaseerde SAAS-oplossing die de productwaarde met 19% verhoogde en de nummer 1 marktpositie behield. Maduro werkte ook actief samen met andere afdelingen, partners en klanten om innovatieve, marktleidende en betrouwbare producten te leveren die aan hun verwachtingen en behoeften voldeden.

Marnix de Groot

Productmanager Alliander

Marnix de Groot speelt een cruciale rol in het ontwikkelen en implementeren van innovatieve initiatieven om talent aan te trekken, niet alleen binnen zijn eigen organisatie maar ook in de bredere sector. Alliander, een netbeheerder met meer dan 8500 medewerkers, staat voor een aanzienlijke uitdaging vanwege de voortdurende groei van werk als gevolg van de energietransitie en de aanzienlijke tekorten op de arbeidsmarkt. In 2024 alleen al moet Alliander meer dan 2.100 nieuwe collega’s aannemen om de gestelde doelen te bereiken.

Marnix richt zich vanuit het programma Arbeidsmarkt, Scholing & Behoud op innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen. Hij concentreert zich op initiatieven die gericht zijn op medewerkers aantrekken, beter en gerichter opleiden en behouden. Vanuit de praktijk deelt hij zijn ervaringen met het werven en opleiden van technici en IT-ers.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.