BID Awards

Om positiviteit en creativiteit in onze samenleving te stimuleren.

Positiviteit, creativiteit en innovatiekracht. Deze waarden staan bij de Big Improvement Days hoog in het vaandel, omdat ze de samenleving op een positieve en duurzame manier beïnvloeden. Vanuit de behoefte om trots te zijn op wat goed gaat en het vieren van successen in een wereld waar het nieuws wordt gedomineerd door allerlei crises, zijn de BID Awards ontstaan om zo de samenleving op een positieve manier te stimuleren.

BID Positivity Award

BID Positivity Awards

Met deze awards geven we aandacht aan de kracht van positiviteit en improvement. We hopen met deze Awards anderen te inspireren om vaker in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden te denken. We reiken deze award uit in drie categorieën: Bedrijf of NPO, de meest positieve bekende Nederlander en meest positieve onbekende Nederlander.

Deze winnaars gingen u al voor:

  • Stichting Vakbekwaamheid Horeca (Bedrijf of NPO)
  • Jan van Hoof (Meest Positieve Onbekende Nederlander)
  • Bibian Mentel en Edwin Spee (Meest Positieve Bekende Nederlander)

Nederlandse Innovatie Prijs

Tijdens het jaarlijkse BID-AVROTROS Innovatiediner wordt de winnaar uitgeroepen van de Nederlandse Innovatie Prijs. Deze prijs vormt een erkenning voor de aanzienlijke focus die het bedrijf heeft op innovatie. De Nederlandse Innovatie Prijs is gebaseerd op de Nederlandse Innovatie Monitor en is een initiatief van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam. Voor dit onderzoek worden ruim 25.000 personen benaderd.

De nominaties worden door een deskundige jury toegekend aan een aantal ondernemingen, elke uniek of toonaangevend in hun vakgebied.

De winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2022 was MIMETAS.

award-scaled

De jury van de BID/AVROTROS Nederlandse Innovatie Prijs bestond in 2022 uit:

Gerard Bakker – Inspecteur-Generaal NVWA

Hans Boumans – Technology Transfer Manager TNO

Thomas Grosfeld – Specialist Innovatie en Topsectorenbeleid van VNO-NCW

Ralph van Hessen – Initiatiefnemer BID

Donovan van Heuven – Hoofdredacteur MT/Sprout

Geert Huizinga – Directeur Belangenbehartiging FME

Frederieke Leeflang – Voorzitter RvB NPO

Eric van Stade – CEO AVROTROS

Albert Jan Thomassen – Directeur FBNet Familiebedrijven

Focco Vijselaar – Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Pieter Waasdorp – Directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Henk Volberda – Hoogleraar Strategie en Innovatie, Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam en Directeur Amsterdam Centre for Business Innovation (onderzoeksleider en juryvoorzitter)

Jos Joore van MIMETAS wint de Nederlandse Innovatie Prijs 2022.

Omar Waseq van Het Filmcafé (links) en Jan-Willem Verschoor van Vacansoleil (rechts) nemen de Phoenix Award in ontvangst tijdens de BID 2022.

Phoenix Awards

De Phoenix Awards zijn voor een bedrijf of ondernemer die na een moeilijke tijd of faillissement succesvol uit de as herrezen is. Met deze award wordt beoogd het taboe op financieel tegenslag in ons land te doorbreken. De winnaars van de Phoenix Awards worden volledig door de vakjury bepaald in 2 categorieën:

1. Groot Zakelijk
2. Middel- en kleinbedrijf

De winnaars van 2022 zijn Vacansoleil (Jan Willem-Verschoor, Groot Zakelijk) en Het Flimcafé (Omar Waseq, MKB).

Impact Awards

Door successen te vieren en mensen die dit hebben behaald te belonen, inspireer je anderen om hun ambities te volgen. Door middel van de BID Impact Awards proberen we dwarse denkers, durvende ondernemers  in het zonnetje zetten om zo anderen aan te zetten om in hun voetsporen te treden.

 

Astrid Pahalwankhan en Rebeca Lorang (Min. van OCW) namen de BID Assistant Impact Award in ontvangst tijdens de BID Nationale Secretaressedag.

De winnaars van de Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar 2020 ontvangen hun prijs van VOM-bestuurslid Mark Frequin.

Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar

Om ook binnen de overheid positiviteit te stimuleren werken we samen met de De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) voor de verkiezing van de Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar.

Wij zijn dan ook trots dat VOM-bestuurslid Mark Frequin al jaren deel uit maakt van onze Adviesraad.