You are here:

Bibian Mentel & Edwin Spee winnaars BID Positivity Award 2021

Edwin Spee heeft namens Bibian Mentel en zichzelf de jaarlijkse Positivity Award van de Big Improvement Day (BID) in ontvangst mogen nemen. Met ruim 50% van de stemmen en een unanieme jury, maakt dit hen de meest positieve bekende Nederlanders van het afgelopen jaar. Hiermee lieten zij Mark Rutte, Bas Eenhoorn, Bas Smit en Beau van Erven Dorens achter zich.

Om positiviteit en initiatieven voor verbetering van bekend en onbekend Nederland aandacht te geven en te boosten, is twee jaar geleden de BID Positivity Award in het leven geroepen. De BN’er die zich het meest heeft weten te onderscheiden op het gebied van positiviteit, maatschappelijke impact en voorbeeldgedrag wordt hiermee in het zonnetje gezet. Met meer dan 50% van de stemmen en een jury die het unaniem eens was ging de prijs dit jaar naar de recent overleden snowboardkampioene Bibian Mentel en haar man Edwin Spee.  Afgelopen donderdag, 15 april 2021, nam Edwin de Positivity Award namens hen beiden in ontvangst van juryvoorzitter en oud-winnaar Ali B.

De twee waren de afgelopen jaren door hun mindset en hun inzet met de Mentelity Foundation een ware inspiratiebron. Ondanks Bibian’s langdurige strijd tegen verschillende vormen van kanker, bleef positiviteit, doorzettingsvermogen en liefde voor het stel de boventoon voeren. Middels de stichting werd deze mentaliteit doorgegeven aan kinderen en jongeren met een fysieke en mentale uitdaging om hen te motiveren om net zoals Bibian hun dromen na te jagen. Voor het eerst werd de Posivity Award dan ook uitgereikt aan een koppel.

Bibian heeft natuurlijk veel lof gehad en veel mensen geïnspireerd, maar achter elke moedige vrouw, staat een sterke man. Wat jij hebt gedaan en gelaten om haar te helpen met haar missie – jullie missie – is waarom jullie de prijs samen verdienen,” aldus Ali B tijdens de uitreiking. 

Ik ben enorm blij dat Bibian en ik dit jaar uitverkozen zijn tot meest positieve koppel van Nederland en ik ga er komend jaar dan ook alle schouders onderzetten om zo positief mogelijk 2021 af te sluiten en zoveel mogelijk mensen te motiveren om positief in het leven te staan,” aldus Positivity Award winnaar Edwin Spee.

Meest positieve bedrijf of non-profit organisatie & onbekende Nederlander.

Niet alleen bekend Nederland wordt met BID Positivity Awards in het zonnetje gezet. Ook zijn er dit jaar prijzen uitgereikt voor het meest positieve bedrijf of non-profit organisatie, en werd er massaal gestemd voor de genomineerden voor meest positieve onbekende Nederlander.

In de eerste categorie sleepte Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) award in de wacht. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca van de een op andere dag de deuren moest sluiten en ondernemers en hun personeel thuis kwamen te zitten. SVH besloot haar leermiddelen en lesmethodes gratis aan te bieden, waardoor thuiszittend horecapersoneel zo kon werken aan eigen hun vaardigheden en positiviteit in de branche werd gestimuleerd.

Het is heel gaaf dat wij een steentje bij hebben mogen dragen aan positiviteit in tijden van crisis, en dat wij personen hebben kunnen inspireren om tijd te nemen voor persoonlijke ontwikkeling. Dat SVH de award heeft gewonnen is echt een erkenning voor de hele branche die het heel zwaar heeft gehad,” aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

Daarnaast mag Mascha Struijk zichzelf de meest positieve onbekende Nederlander noemen. De continue stroom aan negativiteit rondom de jeugdzorg in Nederland zorgt ervoor dat zowel de personen die werkzaam zijn in deze branche, als de zorgkwaliteit zelf, negatief wordt beïnvloed. Met een website, boek, podcast en trainingen genaamd ‘Professional vanuit je hart’, werkt Mascha aan haar missie om de jeugdzorg liefdevoller en gelijkwaardiger te maken door professionals (meer) vanuit hun hart te laten werken.

Iedereen 5% meer liefde en lef, dan hebben we morgen een mooiere jeugdzorg,” aldus Mascha Struijk.

In totaal zijn er meer dan 30.000 stemmen uitgebracht in de verschillende categorieën van de BID Positivity Awards.

Vakjury Prijzen

Naast de eerdergenoemde winnaars, hebben drie andere inspiratiebronnen de aanmoedigingsprijzen van de vakjury gewonnen. Akif Andal, Soufiane Elazizi, en de architect van de Palaverbox, Eric van Pelt, mogen zich de winnaars noemen door het grote aantal stemmen die ze hebben gekregen en het oordeel van de vakjury. De jury bestaat uit Ali-B, Arko van Brakel, Gerard van den Broek, Dorine Burmanje, Joop Drechsel, Souad El Markhous, Arno Nienhuis, Herman Zondag, Bart de Vries, en Ralph van Hessen.

Over de Big Improvement Day

De Big Improvement Day (BID) is in 2008 door Ralph van Hessen geïnitieerd vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van Nederland ieder jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. Met deze omschrijving konden awards voor personen en bedrijven die positiviteit in Nederland stimuleren niet uitblijven. In 2019 werden de eerste BID Positivity Awards uitgereikt aan de 1) meest positieve bekende Nederlander, 2) meest positieve onbekende Nederlander en 3) meest positieve bedrijf of non-profitorganisatie.

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.