BID-Magazine

Yasar Yigitturk (ITR Connect) over het belang van digitalisering in het MKB

BID magazine preview Yasar Yigitturk ITR Connect

In 2024 past ruim 80% van het MKB een vorm van digitalisering toe. Deels gedreven door de miljoenen euro’s subsidie van de overheid, die erkent dat digitalisering binnen het Nederlandse MKB een noodzakelijkheid is geworden. Door de krapte op de arbeidsmarkt en een toenemend aantal ransomware-aanvallen is het namelijk belangrijker dan ooit om personeel efficiënt in te zetten en een robuuste digitale infrastructuur te hebben. Daarom kloppen steeds meer bedrijven aan bij ITR Connect, een Rotterdams softwarebedrijf met een sterke focus op digitalisering. Wij gingen in gesprek met Yasar Yigitturk, de oprichter van ITR Connect BV.

Digitalisering biedt ondernemers in het MKB de mogelijkheid om hun bedrijf te transformeren, op te schalen en concurrerend te blijven in een steeds sneller veranderende zakelijke omgeving.” Dit vertelde Yigitturk ons, een jonge ondernemer wiens leven in het teken staat van het thema digitalisering. Na zijn masterscriptie over digitale transformaties ging hij aan de slag als managementconsultant bij KPMG. Twee jaar lang hielp hij daar grote publieke en private organisaties in hun reis naar operationele excellentie, maar kwam uiteindelijk toch bij het MKB terecht.

Ik ben ITR Connect gestart omdat ik merkte dat de impact van digitalisering op het MKB het grootst is. In tegenstelling tot grote organisaties hebben zij vaak geen in-house tech- of innovatie team, waardoor ze veel kansen laten liggen.” Inmiddels is het bedrijf van Yigitturk gegroeid tot een team van 14 developers en analisten, en hebben ze al meerdere bedrijven geholpen om efficiënter te werken door middel van op maat gemaakte software. Ook onze eigen organisatie, de BID, geniet nu een maatwerk CRM systeem dat direct aansluit op al onze werkprocessen.

Maatwerk bedrijfssoftware, een logische stap

Software dient naadloos aan te sluiten op bedrijfsprocessen, in plaats van dat een bedrijf zijn processen zou moeten aanpassen aan de beschikbare software. Bedrijven die enkel blijven werken met standaard softwarepakketten ervaren vaak inefficiënties, beperkingen en problemen met schaalbaarheid. Yigitturk benadrukt tevens: “Je bedrijfsvoering is uniek, daar kan geen enkel kant-en-klaar softwarepakket tegen op. Het automatiseren van werkprocessen door middel van maatwerk software is daarom een fundamenteel onderdeel van elk digitaliseringstraject.

Werken met software op maat kan bedrijven tientallen uren per week besparen. Toch begrijpt Yigitturk dat nog niet elke MKB’er de stap naar maatwerk heeft genomen: “Voor bedrijven is het moeilijk om te visualiseren wat voor impact digitalisering zou kunnen hebben, zeker als ze al jaren dezelfde werkwijze volgen.” Ook heerst bij veel bedrijven nog de misconceptie dat het bezitten van aangepaste bedrijfssoftware prijzig is: “waar maatwerk vóór de COVID-periode ondenkbaar was voor veel MKB’s, zorgt het tegenwoordig juist voor significante kostenbesparingen.”

Om de stap naar een maatwerk systeem zo laagdrempelig mogelijk te maken voor MKB’s heeft ITR Connect een uitgebreide functiebibliotheek opgebouwd met standaard modules die bestaat uit meer dan één miljoen regels softwarecode. Hierdoor kunnen de functionaliteiten van veel standaard CRM/ERP systemen vaak als startpunt voor maatwerkprojectenworden genomen. “Dit verlaagt de digitaliseringskosten voor onze opdrachtgevers aanzienlijk, zorgt een tijdige implementatie, garandeert een sterke ROI en draagt bij aan onze missie om zoveel mogelijk MKB’s te helpen aan een maatwerk systeem.”  Voor bedrijven die de stap naar een maatwerk systeem te groot vinden, biedt ITR de mogelijkheid aan om een vrijblijvende “Workflow Quickscan” uit te voeren. Hierdoor kunnen individuele werkprocessen worden geïdentificeerd die de meeste baat zouden hebben bij automatisering.

Van brandjes blussen naar een zelfsturende organisatie

Maatwerksystemen zijn dankzij de functiebibliotheek van ITR al voor 80% gereed, elimineren de maandelijkse licentiekosten voor standaard softwarepakketten én sluiten naadloos aan op de bedrijfsvoering. Toch is de impact op de zachte kant vaak de grootste motivatie om een digitaliseringstraject te starten. Bedrijven zien digitalisering namelijk steeds vaker als een krachtig middel om een stimulerende werkomgeving te creëren met tevreden werknemers en een sterkere bedrijfsidentiteit, vertelt Yigitturk: “Dit komt doordat er dagelijks gewerkt kan worden vanuit een systeem dat zorgt voor een duidelijk taakverdeling, repetitieve taken minimaliseert, een einde maakt aan losse Excel-lijstjes, de interne communicatie optimaliseert en geen onnodige functies bevat.”

Naast de positieve impact op de zachte kant van organisaties, heeft ITR inmiddels bewezen dat gehele bedrijfsprocessen getransformeerd kunnen worden door Artificial Intelligence toe te passen. “Middels koppelingen met ChatGPT en Gemini openen we deuren naar operationele excellentie binnen het MKB die voorheen niet eens denkbaar waren.” Ook voor ondernemers biedt de flexibiliteit van maatwerk software (met AI koppelingen) veel mogelijkheden om een zelfsturende organisatie te realiseren die draait op data en tevreden werknemers. Zo kunnen ondernemers en directeuren zich weer focussen op de verdere groei van het bedrijf, in plaats van het blussen van brandjes.

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.