You are here:

Terugblik 2019: keynote Tererai Trent

Tererai Trent is opgegroeid op het platteland van Zimbabwe onder koloniale overheersing. Ondanks oorlog en zonder kans op scholing, verloor Tererai Trent haar dromen nooit uit het oog. Haar bijzondere verhaal bracht haar in contact met Oprah Winfrey, die haar uitriep tot ‘all-time favourite guest’. Tijdens haar verhaal op het BID-podium leerde ze de zaal nooit op te geven en dromen na te jagen. “Acht jaar deed ik over het behalen van een diploma van de middelbare school, ik had nog niets,” zo vertelde Trent. “Acht jaar lang heb ik nooit opgegeven en uiteindelijk is het me zelfs gelukt om in Amerika mijn PhD te behalen.” Ze benadrukte om jezelf niet centraal te stellen en anderen te helpen: “We hebben de morele verplichting om er voor anderen te zijn.” Haar droom is uitgekomen en daardoor hebben nu 4000 kinderen in Afrika toegang tot onderwijs. Ze sloot haar verhaal af met de inspirerende zin: “I want to bury my dreams in your hearts.”