You are here:

Terugblik 2019: Side sessies

Bernard ter Haar (directeur-generaal Sociale Zekerheid & Integratie, Ministerie van SZW) en prof. dr. Michiel de Looze (TNO/VU Amsterdam) gingen in op de vraag hoe robotisering in het arbeidsproces ingezet kan worden ter ondersteuning van mensen met een handicap. Technologie biedt kansen om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden. Recente ervaringen met Augmented Reality in sw-bedrijven worden gepresenteerd evenals de potentie van andere vormen van technologie zoals cobots en exoskeletten.

Regisseur innovatie Jelle de Boer en business consultant Hennie Bulstra namen ons mee in een wereld van chatbots, webinars, “de blauwe knop” en Blockchain. Er werd gewezen op het belang om te experimenteren met nieuwe technologieën (veraf en dichtbij) en hiervan te leren.

Duurzame mobiliteit staat hoog op de mondiale, nationale en RDW-agenda. In de breakoutsessie werd ingegaan 3 thema’s: autobanden door Laurens Drogendijk (Band op Spanning); elektrische mobiliteit door Jeroen Bleker (Spike Mobilitity), met als startpunt een wereldreis op een zelfgebouwde motorfiets; en een innovatieve waterstof opslagmethode door Frank Dobbelaar (H2Fuel). Arjen van Vliet van RDW modereerde de sessie modereren met in het achterhoofd het klimaatakkoord, Europese en nationale regelgeving en hoe kleinere en grotere initiatieven daaraan bijdragen.

Tijdens de praktische sidesessie Build your own bot van de KPMG, werd er door de gasten gebouwd aan een digitale robot om zo een beter begrip te krijgen wat Low-code inhoudt en hoe makkelijk het eigenlijk is.

Ook was er tijd voor een energieboost! Tussen de lezingen door activeert Energy Up de deelnemers tijdens een energizer met koptelefoons. Energy coaches Jochem en Juliette van Hessen namen ons mee in een compleet nieuwe ervaring waarbij de focus ligt op zelfinzicht, creativiteit, connectie en fun. Deze muzikale tour vindt balans tussen theorie en actief bezig zijn en zorgt ervoor dat alle vier de gelukshormonen (dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine) door het lijf gaan stromen.

Met het spel Optimaal Digitaal wordt spelenderwijs scherp waar op te focussen om (digitale) dienstverlening te verbeteren. De digitalisering heeft namelijk niet voor iedereen positieve gevolgen. Het spel wordt gespeeld met ruim 100 tips van professionals, binnen en buiten de overheid.

Philadelphia nodigde de gasten uit om een kijkje te nemen in de keuken bij de Robert Kranenborg Academie. De Robert Kranenborg Academie biedt leerlingen (met een afstand tot de arbeidsmarkt) de mogelijkheid om een opleiding te volgen en uit te stromen naar betaald werk in de horeca.

Tot slot gaven Ralph van Hessen, Arko van Brakel (ondernemer/Semco Style Institute) en Bas van der Veldt (bestuursvoorzitter AFAS Software) de ultimate Masterclass Ondernemerschap, netwerken en partnerships.