BID-Magazine

Terugblik 2019: Side sessies

Bernard ter Haar (directeur-generaal Sociale Zekerheid & Integratie, Ministerie van SZW) en prof. dr. Michiel de Looze (TNO/VU Amsterdam) gingen in op de vraag hoe robotisering in het arbeidsproces ingezet kan worden ter ondersteuning van mensen met een handicap. Technologie biedt kansen om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden. Recente ervaringen met Augmented Reality in sw-bedrijven worden gepresenteerd evenals de potentie van andere vormen van technologie zoals cobots en exoskeletten.

Regisseur innovatie Jelle de Boer en business consultant Hennie Bulstra namen ons mee in een wereld van chatbots, webinars, “de blauwe knop” en Blockchain. Er werd gewezen op het belang om te experimenteren met nieuwe technologieën (veraf en dichtbij) en hiervan te leren.

Duurzame mobiliteit staat hoog op de mondiale, nationale en RDW-agenda. In de breakoutsessie werd ingegaan 3 thema’s: autobanden door Laurens Drogendijk (Band op Spanning); elektrische mobiliteit door Jeroen Bleker (Spike Mobilitity), met als startpunt een wereldreis op een zelfgebouwde motorfiets; en een innovatieve waterstof opslagmethode door Frank Dobbelaar (H2Fuel). Arjen van Vliet van RDW modereerde de sessie modereren met in het achterhoofd het klimaatakkoord, Europese en nationale regelgeving en hoe kleinere en grotere initiatieven daaraan bijdragen.

Tijdens de praktische sidesessie Build your own bot van de KPMG, werd er door de gasten gebouwd aan een digitale robot om zo een beter begrip te krijgen wat Low-code inhoudt en hoe makkelijk het eigenlijk is.

Ook was er tijd voor een energieboost! Tussen de lezingen door activeert Energy Up de deelnemers tijdens een energizer met koptelefoons. Energy coaches Jochem en Juliette van Hessen namen ons mee in een compleet nieuwe ervaring waarbij de focus ligt op zelfinzicht, creativiteit, connectie en fun. Deze muzikale tour vindt balans tussen theorie en actief bezig zijn en zorgt ervoor dat alle vier de gelukshormonen (dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine) door het lijf gaan stromen.

Met het spel Optimaal Digitaal wordt spelenderwijs scherp waar op te focussen om (digitale) dienstverlening te verbeteren. De digitalisering heeft namelijk niet voor iedereen positieve gevolgen. Het spel wordt gespeeld met ruim 100 tips van professionals, binnen en buiten de overheid.

Philadelphia nodigde de gasten uit om een kijkje te nemen in de keuken bij de Robert Kranenborg Academie. De Robert Kranenborg Academie biedt leerlingen (met een afstand tot de arbeidsmarkt) de mogelijkheid om een opleiding te volgen en uit te stromen naar betaald werk in de horeca.

Tot slot gaven Ralph van Hessen, Arko van Brakel (ondernemer/Semco Style Institute) en Bas van der Veldt (bestuursvoorzitter AFAS Software) de ultimate Masterclass Ondernemerschap, netwerken en partnerships.

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.