You are here:

BID Adviesraad Diner 13 juni

Donderdag 13 juni vond in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar het BID Adviesraad Diner plaats.
De avond werd zoals altijd op een positieve en inspirerende wijze geopend door BID-initiator Ralph van Hessen. 
 
Tijdens het diner werd door de 20 aanwezige BID Adviesraadleden vooruitgeblikt naar BID2020. Er werd gesproken over mogelijke inhoudelijke BID-thema’s, interessante sprekers en gewenste vernieuwingen. Centraal bij dit alles stond de vraag hoe overheid en bedrijfsleven elkaar kunnen helpen door samen te werken. 
 
Aan het begin van de avond ging het eerst over de positie van de publieke omroep, de aangekondigde bezuinigingen en het ontbreken van een media-industriebeleid. Eric van Stade, algemeen directeur AVROTROS, kreeg o.a. het advies om de publieke omroep minder afhankelijk te maken van de overheid, meer lef te tonen en op zoek te gaan naar andere stakeholders, bijvoorbeeld Google/YouTube. Eric dankte de aanwezigen voor de nuttige input. 
 
Daarnaast blikte Eric van Stade vooruit naar de Nederlandse Innovatie Prijzen die op 24 juni in het Kurhaus worden uitgereikt en lichtte hij toe waarom AVROTROS het belangrijk vindt om programmatisch aandacht te besteden aan innovatie.
 
Een ander belangrijk thema deze avond was de gewenste verjonging van BID. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat BID niet vergrijst en jonge mensen ook gestimuleerd worden om BID te bezoeken? Een manier om dit in de praktijk te brengen zou kunnen zijn door iedere BID-bezoeker een persoon mee te laten nemen in de leeftijd jonger dan 40 jaar oud. Ook werd het opzetten van een BID-traineeship bepleit. 
 
Verder werd er van gedachten gewisseld over de vraag hoe de BID-filosofie van samenwerking, positiviteit en innovatie in een heldere werkvorm en herkenbaar en herhaalbaar framework gevat kan worden. Dit als model voor een gezonde BID-toekomst.
 
Aan het eind van de avond kwamen Arko van Brakel – CEO Semco Style Institute en Ralph van Hessen gezamenlijk met het idee van een ‘telefoonloze zondag’ met als doel weer echt contact tussen mensen tot stand te brengen in plaats van via de smartphone. Vastgesteld wordt dat dit op zich een ludiek idee is, maar dat de jeugd hier wel eens heel anders over zou kunnen denken. 
 
Het diner werd afgesloten met een rondje langs de tafels waarbij met name de ‘nieuwelingen’ het woord kregen om hun eerste positieve ervaringen met het BID-netwerk te delen.