You are here:

10-tips om namen te onthouden

Je komt op een congres of evenement en om de haverklap raak je in gesprek met nieuwe mensen. Ontzettend leuk en goed voor je netwerk, echter is het vaak lastig om de namen van deze mensen te onthouden. Omdat je niet de enige bent die met dit probleem worstelt heb ik een nieuw 10-tips artikel geschreven om jou te leren hoe je beter namen kan onthouden. 

 

– Herhaal de naam van de persoon met wie je in gesprek bent meerdere malen in je hoofd. Door een naam te herhalen maak je het voor jezelf een stuk eenvoudiger.

 

– Koppel de naam van dit persoon aan iemand die je al kent met dezelfde naam. Dit werkt als een soort ezelsbruggetje. 

 

– Zorg voor goede focus. Vaak zijn mensen niet geheel geconcentreerd op het “voorstel” moment en onthouden ze hierdoor niet wat iemand heeft gezegd. Door je volledige aandacht te leggen op het moment dat iemand zich voorstelt dan zal je deze naam minder snel vergeten. 

 

– Associeer iemands naam met persoonlijke kenmerken. Waar doet een naam je aan denken of wat voor type kleding heeft iemand aan?  Koppel de naam aan een stijl. 

 

– Probeer de naam als een soort visitekaartje voor je te zien.  

 

– Herhaal andermans naam meerdere malen terwijl je met deze persoon in gesprek bent. Deze naam gaat dan natuurlijk aanvoelen. 

 

– Koppel een beroemdheid of een bekend persoon aan de naam. 

 

– Ga opzoek naar een gek detail in de naam of vraag hoe je de naam spelt. Je komt hierdoor ook gelijk geïnteresseerd over. 

 

– Vraag iemands contactgegevens, bijvoorbeeld zijn/haar social mediakanalen zoals Facebook of LinkedIn. 

 

– Maak een grapje en zeg dat je vaak moeite hebt met namen onthouden. Hoogstwaarschijnlijk zegt de ander hier ook moeite mee te hebben. 

 

Ik hoop dat deze nieuwe 10-tips helpen om bij een event of congres een hoop nieuwe mensen te leren kennen & je netwerk uit te breiden, zonder dat je vergeet met wie je hebt gesproken. Succes!!