BID-Magazine

UPFIELD GAAT VOOR DE TOEKOMST MET 100% PLANTAARDIGE VOEDING

Een jaar na de loskoppeling van Unilever slaat Upfield een nieuwe weg in. Het bedrijf dat wereldwijd de grootste producent is van spreads, zoals margarine van bekende merken als Blueband en Becel, heeft nog maar één prioriteit: het produceren van 100% plantaardige producten met behoud van de beste smaak. Hiermee speelt het bedrijf in op de beweging waarbij consumenten steeds bewuster over eten nadenken en gaat zij voor een betere toekomst voor mens en milieu. 

 

Plantaardig voedsel is de trend voorbij gelooft John Verbakel, Chief Research & Development Officer van Upfield. “Steeds meer mensen zien de impact van dierlijk voedsel op ons milieu en gaan op zoek naar alternatieven. De cijfers liegen er niet om: een groot deel van plantaardige producten groeit momenteel double digit,” geeft hij aan. De nieuwe strategie van Upfield sluit hierop aan: margarine als lekker product dat niet alleen gezond is, maar ook beter voor het milieu omdat het plantaardig is.  

 

100% plantaardig

Upfield focust in de nieuwe strategie op innovatie en het creëren van lekkere, volledig plantaardige producten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Om de 100% te halen is de eerste stap de melkeiwitten, waar margarine nu nog voor minder dan 1% uit bestaat, uit het productieproces halen en te vervangen door planteneiwitten en tegelijkertijd de smaak behouden, want dit blijft het belangrijkste voor de consument. Om dit te realiseren werkt Upfield samen met Wageningen Universiteit. Daarnaast zullen ook de chemische stappen uit het proces worden gehaald en moeten de juiste leveranciers worden gevonden. Tot slot moeten ook de plastic verpakkingen binnen enkele jaren verleden tijd zijn. “Plastic is voor producten op oliebasis eigenlijk de perfecte verpakking door de juiste barrières die het vet tegenhouden, maar dit is niet in lijn met ons duurzame doel. De komende maanden staan in het teken van het ontwikkelen van een milieuvriendelijk alternatief. Dit vergt veel innovatiekracht”, aldus Verbakel. Binnen anderhalf jaar hoopt Upfield deze doelen te hebben bereikt en volledig plantaardige margarine op de markt te brengen. Vervolgens zal het bedrijf zich inzetten om ook andere productcategorieën zoals slagroom en kookroom plantaardig te produceren. Verbakel merkt dat consumenten willen bijdragen aan het klimaat. Met goede en gezonde plantaardige alternatieven biedt Upfield hen een verantwoorde keus.

 

Transparantie als uitdaging

Om bij te dragen aan het milieu en de verandering van milieubewust consumeren te boosten, wil Upfield de perceptie tegenover plantaardige voeding veranderen. Dit start bij het benadrukken dat margarine vooral goed is voor de gezondheid, zo bevat het minder dan 1% transvetten. Meer bewustwording bij de consument van dit gezondheidsvoordeel en de duurzame eigenschappen van margarine zorgt ervoor dat consumenten onderbouwde keuzes kunnen maken en de plantaardige voedingsindustrie de kans krijgt om te groeien. 

 

De gezondere en milieuvriendelijke keuze

Margarine en boter worden door velen onder dezelfde noemer geschaard. Toch zijn de verschillen in voedingswaarden groot. Margarine heeft in tegenstelling tot boter een zeer laag gehalte aan verzadigde vetzuren en transvetzurenen, maar daarentegen weer veel onverzadigde vetzuren. Dit maakt het product beter voor hart- en bloedvaten. Daarnaast heeft de margarineproductie minder gevolgen voor het klimaat. Margarine wordt rechtstreeks van planten gemaakt en niet via melk van de koe. Dit is minder milieubelastend en bovendien efficiënter. Kortom: margarine is vergeleken met boter een gezondere en meer verantwoorde keuze. 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.