Je bent hier:

Phoenix Award voor “succesvol” faillissement

Vallen en weer opstaan: Phoenix Award voor “succesvol” faillissement

 
Op 21 januari 2020 vindt in het AFAS Circustheater in Den Haag de 13e editie van de Big Improvement Day plaats. Op die dag zal er voor het eerst een nieuwe prijs worden uitgereikt: de Phoenix Award, een prijs voor een bedrijf of ondernemer die na een faillissement succesvol uit de as herrezen is. Met deze award beoogt de BID-organisatie het taboe op failliet gaan in ons land te doorbreken. Tot half december kan er nog genomineerd worden, daarna begint via bidawards.nl de stemming.
 
Na jaren van dalingen lijkt het er op dat in 2019 het aantal bedrijfsfaillissementen weer toe zal nemen. Deels is dat onvermijdelijk. Ondernemen is risico’s durven nemen en dan gaat het ook wel eens mis. Zeker in de huidige markt waar door de komst van nieuwe, disruptieve technologieën en snel veranderend consumentengedrag ondernemers voor steeds grotere uitdagingen komen te staan. 
 
De Big Improvement Day is één van de bekendste netwerkevenementen in Nederland en staat bekend als De meest Positieve Dag van het Jaar. Vanuit die filosofie van positivisme heeft BID de Phoenix Award ontwikkeld voor bedrijven en ondernemers die na een tegenslag niet bij de pakken neer zijn gaan zitten maar die een nederlaag hebben weten om te zetten in een overwinning.
 
De jury van de Phoenix Award bestaat uit Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland, juryvoorzitter), Jacqueline Zuidweg (directeur Zuidweg & Partners/schuldhulp voor ondernemend Nederland), Koos Tesselaar (voorzitter Hemingway Corporate Finance), Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken), Ralph van Dam (internetondernemer en auteur van Langs de afgrond) en Robert van den Ham (content director De Ondernemer).
 
Nomineren kan nog tot half december via de website bidawards.n
 
Over de Big Improvement Day
Trots zijn op wat goed gaat is niet vanzelfsprekend in ons land. De Big Improvement Day (BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. De Big Improvement Day is de positieve tegenhanger van Prinsjesdag, waar wordt stilgestaan bij wat goed gaat en hoe het nog beter kan. Het evenement trekt gemiddeld 800 – 1000 bezoekers.