You are here:

Duncan Laurence wint BID Positivity Award

Duncan Laurence heeft de BID Positivity Award gewonnen. Hiermee is hij uitgeroepen tot meest positieve BN’er van 2019. Tijdens een feestelijk diner op 20 januari, aan de vooravond van de dertiende editie van de Big Improvement Day (BID), in het AFAS Circustheater in Den Haag kreeg Duncan de prijs overhandigd van oud-winnaar en juryvoorzitter Ali B. Hiermee liet Duncan Johnny de Mol, Marcel Boekhoorn, Rutger Bregman en Beau van Erven Dorens achter zich.

Om positiviteit en initiatieven voor verbetering van bekend Nederland aandacht te geven en te boosten, is vorig jaar de BID Positivity Award in het leven geroepen. De BN’er die zich het meest heeft weten te onderscheiden op het gebied van positiviteit, maatschappelijke impact en voorbeeldgedrag wordt hiermee in het zonnetje gezet. Dit jaar selecteerde de jury* – met als voorzitter de winnaar van vorig jaar Ali B, – een Top 5 genomineerden waarna het Nederlandse publiek via bidawards.nl heeft kunnen stemmen op hun favoriet. Nadat vanavond ook de jury haar keuze bekend maakte, kwam Duncan Laurence met het overgrote deel van de stemmen als grote winnaar uit de race. 

Juryvoorzitter Ali B:
“Voor mij is de Big Improvement Day van groot belang. Hierdoor heb ik bijzondere contacten en ideeën opgedaan die belangrijk zijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is daarom een eer om voorzitter te zijn van de prestigieuze jury van de Bid Positivity Awards. Positiviteit stimuleren is voor mij essentieel en deze prijs is daarom zeer prominent. De winnaar Duncan Laurence deed mee aan de Voice of Holland. Tot verbazing van de kijkers haalde hij niet de finale. Ongelofelijk knap dat hij toen hij uit beeld verdween zich zo sterk heeft doorontwikkeld. Met als resultaat dat hij ons land muzikaal op de wereldkaart heeft gezet. Door zijn positieve houding en uitstraling is hij de ultieme winnaar van de Award.”

Duncan Laurence:
“Ik vind het een enorme eer om deze award in ontvangst te mogen nemen. Bedankt dat ik verkozen ben tot meest positieve Nederlander. Ik ben ongelofelijk trots op wat ik, samen met mijn team, heb kunnen neerzetten in het afgelopen jaar en hoe we met het hele land hier van konden en kunnen genieten. Het is voor een muzikant het allermooiste om te zien en voelen dat muziek mensen bij elkaar brengt en ik ben blij dat te mogen ervaren.”