You are here:

The game changer in de voedingsindustrie; The LIVEKINDLY Collective

Eén van de partners van de BID dit jaar is The LIVEKINDLY Collective. The LIVEKINDLY Collective is in maart 2020 opgericht door een collectief van plantaardige heritage- en startup merken, vanuit de ambitie om de hele wereld plantaardig, gezond en milieuvriendelijk te laten consumeren. Het bedrijf wordt daarin gesteund door een groep internationale entrepreneurs, investeerders en wereldleiders. We vroegen CMO Mick van Ettinger wat hem bezighield en waarom ze partner zijn van de BID.

The LIVEKINDLY Collective streeft ernaar om plantaardig leven wereldwijd ‘het nieuwe normaal’ te laten worden. De aangesloten merken zijn The Fry Family Co., LikeMeat, Oumph! en LiveKindly. LIVEKINDLY werkt nauw samen met zaadtelers, producenten, distributeurs en heeft het daarmee als enige partij in de plantaardige voedingssector de hele waardeketen van de productie in bezit. Ook wordt geïnvesteerd in de infrastructuur om traditionele vleesproductiefaciliteiten plantaardig te laten produceren.

Waarom The LIVEKINDLY Collective partner is geworden is eigenlijk een no-brainer; “De naam zegt het al: Big Improvement Day. Als er iets is dat we moeten verbeteren, is het ons eetgedrag. Als je dan een platform hebt waarin bedrijven en overheden samenkomen, willen we daarin actiever worden. We zijn ervan overtuigd dat dit soort platformen uiteindelijk echt het gedrag beïnvloeden, op de meest holistische manier,” vertelt Mick op een enthousiaste manier.

The LIVEKINDLY Collective is van mening dat er NU verandering moet komen, want ons huis staat in brand. Die verandering moet groter, sneller en intensiever plaatsvinden en zij willen daar een grote rol in spelen. “Er moet ook verandering komen bij instanties zoals de overheid en in het onderwijs. Wetgevingen moeten veranderd en de jonge generatie moet veel bewuster worden gemaakt van de impact van bepaald gedrag.”

Ze streven ernaar om in 2040 een 400 tot 500 miljard dollar industrie te hebben staan. De vleesindustrie is dan nog steeds groter, maar dan is er in ieder geval een grote ommezwaai gemaakt. “Mensen vragen wel eens: hoe zit het met concurrentie? We hebben maar één concurrent en dat is de traditionele vleesindustrie. Alle bedrijven die bezig zijn met plantaardig voedsel zijn eigenlijk collega’s. Tot we de markt naar 500 miljard hebben gemaakt zullen dat collega’s blijven. Daarna kan je pas na gaan denken over concurrentie,” aldus Mick.

Oud Unilever collega Kees Kruythoff en overigens CEO zal tijdens de BID zijn visie vertellen op de veranderingen die hij teweeg gaat brengen. Wij kijken er nu al uit om ons door  deze energieke disrupter, die de wereld in positieve zin verandert te laten inspireren.