You are here:

BID AVRO Tros innovatie diner

Challengers uit de voedingsindustrie vallen in de prijzen Bij het BID AVRO Tros Innovatie diner op 19 oktober is Protix uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2020. De marktleider in verifieerbare en schaalbare insectenkweek om zo het van insecten het ingrediënt van de toekomst te maken en de balans in het natuurlijke voedingssysteem te herstellen, liet hiermee 1000 andere bedrijven achter zich op het gebied van duurzame innovatie. Ook werden vier andere bedrijven bekroond met de Nederland Innoveert prijs van de Big Improvement Day. Eén hiervan was een andere challenger uit de voedingsindustrie: the LIVEKINDLY Collective, een wereldwijd collectief van plantaardige voedingsmiddelen met als doel om de beschikbaarheid en consumptie hiervan te accelereren.  

Samenwerking tussen BID en AVRO Tros
Het BID AVRO Tros Innovatie diner is tot stand gekomen door een strategische samenwerking tussen de BID en AVRO Tros. De avond is helemaal corona-proof gemaakt. De meest innovatieve bedrijven waren aanwezig in kasteel de Wittenburg. Tijdens het diner was er sprake van matchmaking tussen de aanwezige bedrijven om onderling contact tussen de aanwezigen te stimuleren. Klik hier om de uitzending terug te kijken.  

Nederland Innoveert Prijs als aanmoediging voor duurzame initiatieven
De Nederlandse Innovatie Prijs is een initiatief van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van professor Henk Volberda. Naast Protix werden vanavond ook bedrijven die de Nederlandse Innovatie Prijs 2020 net misliepen in het zonnetje gezet. Ditmaal door de organisatie Nederland Innoveert van de Big Improvement Day. “De Nederland Innoveert prijs is twee jaar geleden het leven geroepen om innovatie te huldigen in ons land en unieke prestaties aan te moedigen. De voedingsbodem voor een goede samenleving”, aldus initiatiefnemer Ralph van Hessen.  

Eén van de winnaars is een andere innovator in de voedingsindustrie: het in maart dit jaar opgerichte The LIVEKINDLY Collective, overigens ook partner van de BID. Deze organisatie won de prijs voor haar initiatieven om de vegan movement wereldwijd te accelereren en plantaardige consumptie de norm te maken. Om deze missie te realiseren bouwt het bedrijf aan een collectief van plantaardige voedingsmerken om het aanbod in hoogwaardige vlees-alternatieven op te schalen, breidt zij de internationale distributie uit, en wordt er geïnvesteerd om de capaciteit van de plantaardige voedingsindustrie te vergroten. De andere drie winnaars zijn: Arcadia Chrysanten, Demecon en Vital10.