You are here:

Ralf Meppelder; de Kasteelheer met een creatieve geest

Ook dit jaar worden de advies- en programmaraad diners weer gehost in het feeërieke Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Eind 1963 opende het Kasteel haar deuren voor gasten. Het monumentale historische pand is de loop der jaren nauwelijks veranderd, daarnaast zijn de activiteiten die er zich afspelen uniek, innovatief en creatief. Wie wil er nou niet op 50 meter hoogte boven een kasteel dineren aan chefs table? Niet voor niets staat het Kasteel bekend als een unieke evenementenlocatie voor zowel zakelijke- als privéaangelegenheden.

Wij spraken kasteelheer Ralf Meppelder over de ins en outs rondom het Kasteel, de verborgen Kasteelgeheimen en uiteraard waarom ze al vijf jaar op rij partner zijn van de BID;

It’s in the name.

Ralf en Ralph staan allebei positief in het leven en om nog maar even nog een Engelse term erin te knallen, staan ze allebei aan de bright side of life, hebben een creatieve mind, zien kansen en oplossingen, staan open voor vernieuwing en hebben een passie voor ondernemen. Genoeg raakvlakken om samen te werken en zodoende is deze partnership gestart.

Ralf host vijf keer per jaar de BID-diners waarbij de gasten keer op keer in de watten worden gelegd. Na het oprijden van de bosrijke oprit voor de deur de auto parkeren, een rode loper, gastvrij ontvangst in de kasteellobby, prachtig uitzicht op de tuin, op hoog niveau eten, geweldige wijnen; you name it en Kasteel de Wittenburg heeft het. “Wij streven naar minimaal drie keer het ‘wow-effect’ bij onze klanten. De reden? Daar word ik echt blij van, onze ambitie is dat de gehele experience van A tot Z moet kloppen en daar werken we als team keihard aan. Zo creëren we genoeg ruimte voor de gasten waar ze behoefte aan hebben, zodat ze zich voor de volle 100% kunnen focussen op waar ze voor komen. In het geval van de BID ligt de focus letterlijk op het bieden van een room voor improvement waar creatie en innovatie het voortouw nemen.”

Daarnaast sluit de community van de BID naadloos aan op de gasten die het kasteel bezoeken. “Gezien de locatie, 10 min rijden vanaf het Binnenhof, ontvangen we veel gasten vanuit de politiek; overheid, commissaris van de Koning, en ambassadeurs. Overigens vinden hier staatsbezoeken plaats met de bijbehorende protocollen van dien. Naast de overheid dient het Kasteel van oudsher als een ontvangstcentrum voor het bedrijfsleven; veel bedrijven zijn lid hier, vaak actief in de medische, financiële of consultancy hoek zoals Shell, Rabobank, KPMG, enz. Tegenwoordig komen ook meer mensen uit verschillende sectoren van het bedrijfsleven en momenteel merk je dat wij klanten verwelkomen waarbij ‘vergaderen buiten de deur op 1.5m afstand in een schone en hygiënische omgeving’ van belang is. Wij spelen in op deze trend door de inrichting en het schoonmaakbeleid hierop aan te passen.

‘Ergens energie van krijgen, begeistert zijn en helemaal in op gaan.’ De activiteiten die plaatsvinden in het kasteel zijn uniek. Dit komt door het traditionele Kasteel waar een moderne twist aan wordt gegeven door o.a. de creatieve concepten die er plaatsvinden. “Dit contrast maakt het vaak zo leuk. Ik heb goed in de gaten wat er gebeurt en maak de vertaalslag naar mogelijkheden. Welk kasteel kan zeggen dat ze het residentie-orkest in de tuin hebben gehost, een groep mensen met chef en al met een hijskraan 50m de hoogte in hebben getakeld om boven het kasteel te dineren, modeshows hebben hosten en concerten hebben georganiseerd?”

Ben jij benieuwd geworden en wil je ook aanwezig zijn op onze evenementen, houd dan onze site in de gaten voor de zomerconcerten waar superstars komen optreden. Of wil je een keertje komen diner, logeren, of een event bij ons organiseren? Je bent altijd welkom! Laat ons weten dat jij bij de BID-community hoort, zodat het Kasteelteam zich kan verheugen om jou en je gezelschap een glaasje bubbels aan te bieden.

Neem contact met ons op via 070 51 51 500 of mail naar

info@wittenburg.nl

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.