You are here:

De laatste ontwikkelingen van de BID: verplaatst naar 19 mei

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat de BID 2021 weer zal plaatsvinden. Hoewel de BID normaal in januari gepland staat, is het vanwege coronamaatregelen noodzakelijk geweest om het evenement een paar maanden vooruit te schuiven. Initiatiefnemer Ralph van Hessen is hoopvol: “Juist in deze tijd is een positieve mindset meer nodig dan ooit.”

Zoals het er nu uit ziet zal er gewoon een fysieke bijeenkomst plaatsvinden op 19 mei zoals we van de BID gewend zijn. Maar ook tot die tijd wordt er niet stilgezeten. Dagelijks vinden er ontwikkelingen plaats die bijdragen aan de positieve impact die de BID teweeg wil brengen. De ambitie van de BID is steeds groter aan het worden. Op het moment zijn multidisciplinaire teams vanuit de overheid en het bedrijfsleven bezig vraagstukken op te lossen vanuit verschillende thema’s: onderwijsvernieuwing, het creëren van meer werkgelegenheid, de transitie van de agrarische sector naar de plantaardige industrie en last but not least; het vertrouwen en de samenleving tussen overheid, bedrijfsleven en media. 

Ralph van Hessen is erg tevreden over wat de BID en de netwerken hierom heen tot nu toe hebben bereikt. “Dat we de top van Nederland bij elkaar hebben gebracht en met diverse werkgroepen de meest belangrijke vraagstukken van dit moment aanpakken, is ongekend. Er is veel vertrouwen nodig om op zo’n manier met elkaar samen te werken.” Van Hessen ziet partijen samenwerkingen aangaan waarvan je het normaal nooit zou verwachten, zoals bijvoorbeeld de AVRO Tros en Economische Zaken, en LinkedIn en Centraal Plan Bureau. Ondanks dat de coronatijd heel veel moeilijkheden met zich meebrengt, biedt het ook veel belangrijke inzichten, creativiteit en nieuwe samenwerkingen. En dat is nodig; om verandering teweeg te brengen bij de besproken thema’s moeten we op een andere manier gaan kijken, andere partijen en data inzetten. We moeten ons gaan focussen op de toekomst en het systeem veranderen en verbeteren. Samenwerking en harmonie is vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Steeds meer partners sluiten zich aan bij de BID en naar verwachting zal de BID dan ook doorgaan in mei met maar liefst 30 partners. “De afgelopen 14 jaar hebben we hard gewerkt om de doelstelling van de BID te realiseren en hebben we een sterk netwerk opgebouwd die elkaar ook nu weet te vinden. Juist in deze tijd is dat nodig: we moeten positief blijven en dingen laten glinsteren die donker zijn geworden.”

De uitreiking van de Phoenix Awards zal op 11 februari plaatsvinden en de BID Positivity Awards op 22 april. 

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.