BID-Magazine

Mensen met kansen verbinden. Dat is de kracht van LinkedIn.

Arno Nienhuis is Director bij LinkedIn Benelux en onderdeel van de BID community. Wij spraken hem over hoe hij bijdraagt aan de veranderingen op de arbeidsmarkt, de samenwerking met de BID, en het belang van jezelf blijven ontwikkelen.

Hoe is het om werkzaam te zijn bij LinkedIn?

“Ik vind het geweldig. De missie van LinkedIn: connecting people to opportunity, is inspirerend en motiveert mij persoonlijk, zeker in het huidige economische klimaat. We doen dit door onze 740+ miljoen leden over de hele wereld, en ruim 8 miljoen leden in Nederland, met elkaar te verbinden om mensen te helpen een baan te vinden, nieuwe vaardigheden te leren en hulp en ondersteuning te krijgen van onze professionele community. We werken samen met organisaties om hen te helpen talent aan te nemen en te ontwikkelen, maar ook om hun bedrijf een gezicht te geven en hun producten en diensten in de markt te zetten. Die positieve impact, op onze leden en klanten, maar ook op de getalenteerde mensen in mijn team, maken dat ik elke dag gemotiveerd ben.”

Waarom zijn jullie BID-partner geworden?

“Ik geloof heilig in de kracht van een goed netwerk, het is belangrijk om mensen met elkaar verbinden belangrijk is, daar kunnen alleen maar mooie dingen uit voort komen. Wat mij verder aanspreekt aan de BID is het sociaal maatschappelijke karakter. Wat ik daarmee bedoel is dat binnen de BID onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt die de samenleving raken en vanuit de BID de dialoog wordt gevoerd hoe we sociaal maatschappelijk uitdagingen kunnen verbeteren of oplossen. Op een aantal van deze onderwerpen kunnen en willen wij graag bijdragen. Bijvoorbeeld omtrent “banencreatie en omscholen naar nieuwe beroepen.”

U zit zowel in de Werkgroep Onderwijs als het Vertrouwensdiner van de BID, wat zijn de ontwikkelingen?

“We hebben onlangs de uitdagingen op de huidige arbeidsmarkt besproken en hoe we mensen kunnen helpen wier banen kwetsbaar zijn als gevolg van de pandemie en de 4de Industriële Revolutie. Omscholing gaat hier een cruciale rol in spelen. Met de aanhoudende impact die COVID-19 zal hebben, is het zeer waarschijnlijk dat mensen een baan moeten vinden buiten hun huidige sector of functie. Wij kunnen mensen helpen door inzicht te bieden waar vacatures zijn, welke vaardigheden nodig zijn voor een succesvolle loopbaan en mensen helpen om een nieuwe uitdaging te vinden door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.”

Hoe kan LinkedIn hier een rol in spelen?

“Onze data bieden waardevolle inzichten in real-time trends op de (inter)nationale arbeidsmarkt. We kunnen duidelijk identificeren waar vraag is naar mensen, de functies waar de meeste vraag naar is, en de vaardigheden waar bedrijven naar op zoek zijn.

We helpen professionals om de juiste connectie te maken – werkzoekenden hebben bijna 3 keer meer kan om een baan te vinden bij een bedrijf waar ze connecties hebben, en bij sollicitanten is de kans 4 keer zo groot om te worden aangenomen wanneer dat via hun netwerk kan lopen. Ook helpen we onze leden nieuwe vaardigheden op te doen, wat hun inzetbaarheid en de kans op het vinden van een baan verbetert. Zo hebben verschillende initiatieven in Nederland om werkzoekenden te helpen. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking met Microsoft waarmee we bijna 1.000 uur aan gratis online leercursussen beschikbaar te stellen via opportunity.linkedin.com. Hier kunnen professionals hun technische hard skills verbeteren, zoals projectmanagement, programmeren en digitale marketing, maar ook essentiële soft skills, zoals emotionele intelligentie en het verbeteren van mentale veerkracht. Dat zijn cursussen die voor iedereen beschikbaar zijn.

Ook kunnen werkzoekenden gebruik maken van onze Career Explorer-tool – een interactieve tool om mensen te helpen banen te vinden die bij hun vaardigheden passen. Met behulp van LinkedIn-data kunnen werkzoekenden zien welke carrièrekansen ze hebben op basis van hun vaardigheden, welke aanvullende vaardigheden ze mogelijk nodig hebben en welke LinkedIn Learning cursus ze kunnen volgen om die op te doen. 

Onze klanten helpen we om nieuwe talentpools te identificeren, de diversiteit van hun personeelsbestand te verbeteren, en ze inzicht te geven in vaardigheden die ze als bedrijf nodig hebben om futureproof te blijven. Daarnaast helpen we hun medewerkers bij- of om te scholen.”

Hoe zie je de toekomst?

“De uitdaging die bedrijven en ondernemers nu hebben door COVID-19 zijn legio.  Op de middellange termijn ben ik positief. Belangrijk is dat we blijven leren en nieuwe vaardigheden eigen blijven maken. Meer dan tevoren. De grootste uitdaging is dat iedereen mee blijft ontwikkelen. Sectoren en banen veranderen voortdurend. De 4de Industriele revolutie is nu. Ik zie in de toekomst mensen meerdere carrières hebben in hun leven. Verschillende beroepen vervullen in verschillende sectoren actief zijn. Die verhalen moeten veel meer gedeeld worden om mensen te stimuleren anders naar hen arbeidskansen te kijken.

Is het nodig dat je je blijft ontwikkelen?

“Ja, dit heb je nodig. Het gaat allemaal om: always be learning, een growth mindset. Jezelf continu ontwikkelen is key. Zelf doe ik dit door veel te lezen, online cursussen te volgen of sessies bij te wonen waarbij je geïnspireerd wordt door anderen. In veel gevallen denk ik: hier móét ik meer van weten. Dan bijt ik me we weer vast in een onderwerp of vaardigheid. “De kunst is te ontdekken wat je echt interesseert – als je iets echt leuk vindt en je verdiept je erin, je investeert in jezelf, dan word je er ook goed in.”

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.