You are here:

Succes na tegenslag: deze vijf ondernemers wonnen de Phoenix Awards

Op Big Improvement Day (BID) zijn wederom de Phoenix Awards uitgereikt, ditmaal in het nieuwe AFAS-theater in Leusden. Uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer en juryvoorzitter Maxime Verhagen ontvingen vijf ondernemers de prijs omdat zij na tegenslag sterker uit de strijd kwamen.

Door doorzettingsvermogen en veerkracht te belonen streeft de organisatie van BID ernaar om het taboe op tegenslagen in ondernemerschap en faillissement in Nederland te doorbreken. Deze editie kregen de Phoenix Awards natuurlijk een extra lading door alles wat ondernemers het afgelopen jaar hebben moeten doorstaan. De prijs is deze keer daarom uitgebreid: in plaats van twee waren er vijf categorieën, namelijk die voor bekende ondernemer, groot bedrijf, klein bedrijf, vrouwelijke ondernemer, en de publieksprijs.

Deze ondernemers zijn dit jaar de gelukkige winnaars van een Phoenix Award:
  • Categorie Grote Onderneming: Peter van der Veer – Commercieel Directeur Jaarbeurs.
  • Categorie Kleine Onderneming: Jurjen Hesseling – Oprichter & Eigenaar Jurlights.
  • Categorie Bekende Nederlander: Robèr Willemsen – Voorzitter Koninklijke Horeca Nederland.
  • Categorie Vrouwelijk Ondernemerschap: Anneke Dijkstra – Eigenaar Mrs. Italy.
  • Categorie Publieksprijs: Tonny Vromans – Directeur BVR Groep.

,,Voor elke winnaar van dit jaar geldt dat faillissement door de komst van het coronavirus en de door de overheid opgelegde maatregelen op de loer lag,” lichtte juryvoorzitter Maxime Verhagen toe. ,,Stuk voor stuk hebben de ondernemers direct adequaat gereageerd op de onvoorziene omstandigheden door hun businessmodel om te gooien.”

Dit artikel is geschreven door deondernemer.nl.