Je bent hier:

Erasmus Universitair MC en GGD GHOR winnen BID Positivity Award

Uitreiking door Mark Frequin tijdens Big Improvement Day 2021

Vandaag, 19 mei 2021, werd voor het tweede jaar op rij de BID Positivity Award voor de Meest Positieve Overheidsinstelling uitgereikt. Een prijs om positiviteit en verbetering binnen de Nederlandse overheid te belonen en te stimuleren. Dit jaar ging de prijs naar twee organisaties: het Erasmus Universitair MC in Rotterdam en GGD GHOR.

De jury koos er dit jaar bewust voor om instellingen te nomineren die zich in het bijzonder hebben ingezet voor de bestrijding van het coronavirus en om ook het publiek te laten stemmen. Er werd voor gekozen om twee overheidsinstellingen de prijs te overhandigen in plaats van een; ex aequo wonnen het Erasmus Universitair Medisch Centrum en GGD GHOR. Terecht, volgens juryvoorzitter Mark Frequin: “Het Erasmus MC en GGD GHOR zijn dit jaar een voorbeeld geweest voor andere overheidsinstellingen. Zonder hun flexibiliteit, adequate acties en tomeloze inzet, hadden we ons nu in een totaal andere situatie kunnen bevinden”.

Beide instellingen wisten ondanks het – op zijn zachts gezegd – onstuimige jaar als geen ander te anticiperen op de omstandigheden. Zo wist het Erasmus MC zonder extra financiële steun het afgelopen jaar evenveel patiënten zorg te bieden als voor de komst van het virus en dit op hetzelfde niveau te houden, ook werden op zeer korte termijn het onderzoek en onderwijs aangepast. GGD GHOR realiseerde het afgelopen jaar maar liefst 250 testlocaties en is momenteel bezig met het opschalen van het aantal vaccinatielocaties tot 140.

De BID Positivity Awards zijn vandaag tijdens de Big Improvement Day uitgereikt door juryvoorzitter Mark Frequin en in ontvangst genomen door André Rouvoet van GGD GHOR en Ernst Kuipers van het Erasmus Universitair MC.