BID-Magazine

Wouter Tijdgat (EBKE e-bikes) – Intuïtie als sleutel voor innovatie

EBKE
Maak kennis met één van de nieuwste partners van de Big Improvement Day: EBKE E-bikes en de man erachter, Wouter Tijdgat. Puur op basis van zijn onderbuikgevoel besloot hij de fietsbranche in te stappen. Volgens hem de voorwaarde voor innovatie. Hij vertelt. 

 Waar menig ondernemer altijd de intentie heeft gehad om een eigen bedrijf te starten, was dat voor Tijdgat niet het geval. Hij kwam tijdens een elektronicabeurs in Hong Kong per toeval in aanraking met een e-bike waarin hij potentie zag en besloot het heft in eigen handen te nemen. Zonder enige ervaring stapte hij de fietsenbranche in, startte hij de doorontwikkeling en aanpassingen voor de Nederlandse markt en lanceerde hij in juni 2019 officieel zijn merk EBKE E-bikes. De keuze om deze fiets op de markt te zetten werd volledig op basis van zijn intuïtie genomen. “Er worden nog altijd te veel keuzes gemaakt op basis van rapporten en prognoses voor de markt, zonder de visie en het gevoel van de ondernemer mee te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat als je onderbuikgevoel ‘ja’ zegt, dat je ervoor moet gaan.

Dat zijn onderbuik gevoel de juiste richting aangaf, werd bevestigd. De e-bikes werden – en worden – boven verwachting goed ontvangen in de markt. Door continu te investeren in het merk en nieuwe modellen is het merk gegroeid. Een van de meest toonaangevende media op het gebied van transport beschreef de EBKE V1 zelfs als ‘De hipste e-bike ooit gezien’. Daar zijn we trots op.

 

Kwaliteit in het product én de service

Eén van de succesfactoren van EBKE E-bikes is het brede aanbod, geeft Tijdgat aan. Het merk biedt maar liefst acht verschillende modellen, inclusief eigen features en toepassingen, maar stuk voor stuk innovatief. “We brengen echt iets nieuws op de markt van e-bikes en spreken daarmee een hele brede doelgroep aan. Er is altijd wel een model dat de consument aanspreekt. Of dat nou een jongen is die gaat voor een populaire fatbike, zijn zusje die kiest voor een citybike, of de moeder die graag een fiets heeft met een rek voorop en een kinderzitje”. 

Het bieden van goede producten die passen bij de vraag in de markt is het belangrijkste aspect voor een goedlopend bedrijf, Maar de service kan het verschil maken tussen groei en – in het ergste geval – het einde van het bedrijf. Hij geeft een voorbeeld van een van de meest populaire e-bike bedrijven van Nederland waarin miljoenen euro is geïnvesteerd dat hierin te kort blijkt te schieten en reputatieschade oploopt door de negatieve reacties van consumenten. “Fouten zullen altijd voorkomen en producten kunnen kapot gaan, dat weten we allemaal. Het gaat erom hoe bedrijven handelen en communiceren als het mis gaat. Bij drukte of een gebrek aan personeel zou nooit ingeleverd mogen worden op de kwaliteit van de klantenservice. De consument moet altijd weten waar zij aan toe is”, geeft Tijdgat aan. EBKE E-bikes pakt dit anders aan. De klant heeft voor een e-bike gekozen om mobiel te zijn en dat moet zo blijven. Een goed garantiesysteem is hiervoor een must – zeker wanneer het gaat over producten waarvoor een relatief hoog bedrag wordt neergeteld. Tijdgat vertelt: “Goede klantenservice is onze topprioriteit. In plaats van een paar weken wachten tot de bike gemaakt en geretourneerd wordt, is dat bij ons vijf dagen. En kan het niet binnen die tijd opgelost worden? Dan krijgt de consument een nieuwe.” 

De komende jaren staan voor EBKE E-bikes in het teken van verdere groei en expansie. Recentelijk is het nieuwe kantoor in het Zweedse Norrköping geopend. Waar er nu al aanvragen binnenkomen afkomstig van buiten Nederland, zal het team van EBKE de mogelijkheden voor lokale diensten, service en hubs in kaart brengen. De vraag ‘wat kan er gedaan worden om de markt zo goed mogelijk te bedienen?’ staat altijd centraal, of dat nou gaat om de Nederlandse markt of ver daarbuiten. Die visie resulteert in het op de juiste wijze investeren van elke euro en op groei.

 

 

 
Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.