Je bent hier:

BID Doe Dag zet eerste succesvolle stap naar een ‘Fast way to work’

Een gezelschap van ruim 120 vertegenwoordigers van de landelijke overheid, gemeente Den Haag, COA en VluchtelingenWerk, VNO-NCW, ondernemers, coaches en dwarse denkers verzamelde zich gisteren tijdens de eerste Big Improvement DOE Dag in het Humanity House in Den Haag om samen met 40 vluchtelingen onder het motto 'A fast way to work' een antwoord te formuleren op de vraag hoe we op een snelle en effectieve wijze het talent van de vele in Nederland aanwezige vluchtelingen (met een verblijfsvergunning) kunnen ontdekken, ontwikkelen en inzetten voor zowel hun eigen welzijn als dat van ons land.

De dag werd in een overvolle plenaire zaal geopend met de aangrijpende levensverhalen van theatermaker Bright Richards en gevierd tassenontwerper Omar Munie die beiden met veel doorzettingsvermogen hun weg in Nederland hebben weten te vinden en hier nu zeer succesvol zijn. Zij zetten de toon voor een grens- en regels doorbrekende dag waarin ambtenaren, hulpverleners, coaches, ondernemers en vluchtelingen letterlijk bij elkaar aan tafel zaten en tezamen op zoek gingen naar doorbraken en duurzame oplossingen voor dit uiterst actuele maatschappelijk vraagstuk.

Parallel aan de verschillende discussiesessies werd gelijk ook de daad bij het woord gevoegd tijdens een zeer goed bezochte speeddate & matchmaking-bijeenkomst op de zolder van het Humanity House waar een grote groep werkzoekenden rechtstreeks in gesprek ging met een twintigtal ondernemers en waar de eerste hoopvolle contacten werden gelegd op weg naar een baan. De dag werd afgesloten door Sjaak van der Tak, burgemeester van de gemeente Westland, die het initiatief van harte ondersteunt.