BID-Magazine

Herman Zondag van AFAS deelt zijn 5 gouden tips

Herman Zondag, Directeur Customer Operations, werkt al 30 jaar bij AFAS. Het BID-team vroeg Herman om zijn gouden vijf tips over "Hoe een bedrijft aan de top komt en daar ook blijft", met ons te delen. 

Met een omzet van 92,3 miljoen en een winst van 30 miljoen mag er gezegd worden dat het familiebedrijf AFAS tot de top van de ICT-sector behoort.

Vertrouwen

Vertrouwen is één van de basisbegrippen. Als er vertrouwen is binnen een organisatie, wordt er snelheid gecreëerd. Wat gebeurt er als er snelheid is binnen een organisatie? Dan gaan de kosten omlaag en gaat het plezier omhoog. Dit is ook terug te zien in het SIMPEL-model, waarmee Herman het geheim van de organisatie uitlegt. De ‘S’ in dit model staat voor snelheid, wat voortvloeit uit het sleutelwoord: vertrouwen. “Ik heb maar twee smaken voor vertrouwen: 0% of 100%, daartussen zit niks.”

 

Bereikbaarheid

Als leidinggevende binnen een bedrijf is het van belang om te zorgen voor een hoge aanraakfactor. De meeste directeurs zijn onbereikbaar. Bij een probleem wordt dan iemand anders naar voren geschoven. Dat is desastreus voor je onderneming en moet je als leidinggevende zelf oppakken. “Er zijn geen slechte matrozen, maar wel incapabele kapiteins.” Als leidinggevende neemt Herman altijd die verantwoordelijkheid.

 

Verbondenheid

De mensen in je onderneming moeten geen baan bij je hebben, maar verbonden zijn met de organisatie. Binnen AFAS wordt dit AFAS-DNA genoemd. Dit houdt in dat mensen ‘nieuws-leerig’ moeten zijn, wat nieuwsgierig en/of leergierig betekent. Elke ochtend moet je met een glimlach wakker worden en denken: ik ga weer een heerlijke dag tegemoet. Het moet je drive zijn, een way of life. Kijk eens kritisch naar jezelf en ga na of je doet waar je echt blij van wordt. “Ik kan zelf wel 100 jaar oud kan worden met deze rol”.

 

Lever meerwaarde

Het is belangrijk om als bedrijf meerwaarde te leveren. Dit betekent dat je de klant verrast met iets extra’s. In Nederland vinden we dit erg moeilijk, want wij zijn erg gericht op krijgen wat je vraagt. Maar doe eens iets waar de klant niet om gevraagd heeft, dan lever je meerwaarde. Dat is moeilijk, want het legt de lat hoog. Herman vertelt dat hij hier zelf ook dagelijks mee loopt te vechten. Dit geldt ook voor klanttevredenheid. Hiervoor moet je ook kritisch naar jezelf blijven kijken en van je fouten blijven leren. “Zorg dat je elke twee weken 1 procentje beter wordt, dan ben je in een jaar 25% gegroeid” aldus Herman. Lukt het om als bedrijf meerwaarde te leveren, dan zal de klant met groot plezier je rekeningen betalen.

 

Lef

Ten slotte vertelt Herman dat hij persoonlijk gek is op lef. “Ik heb liever dat je om vergeving vraagt, dan om toestemming.” Het is niet erg om fouten te maken. Zoek je eigen grens op en ga daar eens overheen. Mensen zullen daar veel gelukkiger van worden. “Soms moet je mensen belonen als ze fouten maken, om ze uit hun onderzekerheid te halen.” Mensen moeten een platform krijgen om zich te ontwikkelen. Dit is iets wat AFAS ook doet. Als je als jong talent het proces van de AFAS Academy succesvol hebt doorlopen, dan krijg je tijdens de inwerkperiode verschillende trainingen om alle aspecten van het bedrijf te leren kennen. Per jaar zijn daarnaast nog 20 opleidingsdagen en worden er 3 à 4 keer nieuwe audities voor bepaalde functies uitgeschreven, waar iedereen op mag auditeren. Door contouren te hebben, geef je, zoals Herman het noemt “vrijheid in verbondenheid.”

 

Aan het einde van het gesprek wilde Herman Zondag nog iets delen wat hij ook zegt tegen jonge mensen op hun eerste dag: “Blijf heel lang heel kleurrijk en laat je niet te snel witwassen door de welgebaande wegen”

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.