You are here:

Gunter Pauli (Blue Economy) werpt licht op Almere

ALMERE – Gunter Pauli, grondlegger van de Blue Economy en initiatiefnemer van vele groene projecten over de hele wereld, gaat ook zijn licht op Almere werpen.

Pauli schreef meer dan vijftien boeken en is initiatiefnemer van vele duurzame projecten. Zijn ondernemerschap omvat zowel het bedrijfsleven als cultuur, wetenschap, politiek en het milieu, waarbij wordt toegewerkt naar een duurzame toekomst met zowel maatschappelijke als economische meerwaarde. Nu gaat hij in gesprek met de gemeente Almere om de mogelijkheden tot verbetering van de stad te bekijken op het gebied van water, voeding, gezondheid en huisvesting. Hij deed dat ook al in Spanje, Frankrijk en Italië. Eerst gaat Pauli de dialoog aan met wethouder en inwoners. Vervolgens zal een team van wetenschappers onder leiding van Pauli de ideeën testen, met als doel het opzetten van concrete initiatieven. 
Pauli wil graag een nieuwe realiteit creëren. “De huidige businessmodellen zijn gericht op het behalen van meer winst en het verhogen van de productie, waardoor problemen blijven ontstaan. Door onze denkwijze te veranderen, zijn de oplossingen vaak simpel. Hierbij is een grote rol weggelegd voor kinderen, zij zijn de toekomst.” 
Om deze reden zet Gunter Pauli zijn gedachtegoed om in fabels: beelden waarbij de wetenschap en duurzaamheid bij kinderen inzichtelijk worden gemaakt. Volgens hem is de maatschappij voor het eerst beland in een situatie waarbij verwacht wordt dat onze kinderen het slechter zullen hebben dan wij. Zijn droom is dat kinderen het in de toekomst het veel beter gaan doen dan wij nu. Een stap in de richting van de nieuwe realiteit wordt gemaakt met een gesprek in Almere.

Big Improvement Day

Het idee om met Almere in gesprek te gaan, is twee jaar geleden ontstaan tijdens de Big Improvement Day. Op dit evenement waarbij overheden en het bedrijfsleven samenkomen, wordt gekeken naar wat er goed gaat in Nederland en krijgen innoverende ideeën een podium.

Bron: Almeredezeweek.nl