BID-Magazine

Innovatie – 10 tips

Innovatie is belangrijk voor het voortbestaan van elk bedrijf. Maar net zoals bij veel facetten in het ondernemerschap is het makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pak je dit nou goed aan en blijft jouw bedrijf in de toekomst meespelen tussen alle innovatieve start-ups? Hieronder tien tips voor een goed innovatieklimaat.

 

#1 Denk niet aan nieuw, maar aan vernieuwen

Innovatie is niet altijd het bedenken van een nieuw product of concept, maar kan beter gezien worden als het vernieuwen van iets wat al bestaat. Je zult zien dat nieuwe ideeën op deze manier veel makkelijker tot stand komen.

 

#2 Stap uit je comfort zone, maar beperk jezelf tegelijkertijd

Innovatie staat gelijk aan creativiteit. Creativiteit ontstaat door dingen anders te doen dan je gewend bent, maar om doelgericht te werk te gaan is het belangrijk dat er wel beperkingen worden opgelegd. Te veel ruimte kan namelijk belemmerend werken. Zorg daarom voor kaders, mensen worden daar nieuwsgierig van en zijn vaak creatiever.

 

#3 Zorg voor een sterke leiding

Het innovatieproces moet in goede banen geleid worden, dus is het belangrijk je te richten op het aantrekken en/of vormen van sterke leiders. Deze leiders houden iedereen betrokken en up-to-date.  

 

#4 Maak gebruik van sociale innovatie, geef medewerkers de ruimte

Medewerkers zijn vaak een belangrijke bron van nieuwe ideeën. Wanneer zij de tijd en ruimte krijgen om deze ideeën te ontwikkelen kunnen hele mooie dingen ontstaan. Wist je al dat door de ideeën van medewerkers uit te voeren, bijvoorbeeld Gmail en Google News tot stand zijn gekomen? Betrek je medewerkers in je innovatieproces, dit kan bijvoorbeeld door middel van brainstormsessies of een ideeën box.

 

#5 Nieuw personeel

Naast nieuwe ideeën van je eigen medewerkers, kan nieuw personeel ook bijdragen aan het innovatieproces. Nieuw personeel heeft vaak kennis van andere en/of nieuwe(re) technologieën en trends en kunnen je huidige team goed aanvullen.

 

#6 Kies voor een ander perspectief

Ondernemers zitten vaak erg dicht op hun eigen bedrijf. Het kan helpen om de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Kijk eens door de ogen van de consument of vraag het. Misschien voor de hand liggend, maar het wordt vaak vergeten in de drukte van het ondernemen. Uiteindelijk innoveer je niet voor jezelf, maar innoveer je om relevant te blijven voor je klanten. 

 

#7 Doe het samen

Ga eens op zoek naar andere bedrijven, partijen of personen met wie je ideeën zou kunnen uitwisselen. Juist door in gesprek te gaan met iemand met wie je dit normaal niet doet, kunnen nieuwe ideeën en toepassingen ontstaan.

 

#8 Blijf op de hoogte van de concurrentie

Het liefst loop je natuurlijk voor op je concurrenten. Het op de hoogte blijven van wat deze groep doet, is cruciaal om je marktaandeel te behouden of te vergroten. Maar bekijk je concurrent niet alleen negatief, maar gebruik het als inspiratie. De concurrentie, ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied houden jou en je business scherp.

 

#9 Mislukken mag

Niet ieder idee hoeft een succes te zijn. Juist door de nieuwe vormen van werken zoals Agile en Trial and Error kunnen ideeën snel weer gecanceld worden. Bekijk fouten niet vanuit een negatief daglicht, fouten zijn vaak de beste leermeesters. Leer van je fouten en werk vanuit een betere positie en met nieuwe kennis door aan jouw idee. Hou de mindset positief en open.

 

#10 Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

De laatste tijd schieten innovaties als paddenstoelen uit de grond. Blijf als ondernemer on top of your game en probeer je product of dienst te verbeteren om zo relevant te blijven voor je consument, nu en in de toekomst. Een goede ondernemer stopt nooit met innoveren. 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.