BID-Magazine

Time Management – 10 Tips

Ondervind jij ook last van een stijgende werkdruk? En lijkt het soms alsof er te weinig uren in een dag zitten? Dan is het misschien tijd om slimmer te werken! Met behulp van de volgende 10 tips over Time Management zorg jij ervoor dat je het meeste uit je dag haalt.

 

#1 Slaap

Morgen een deadline en nog niet klaar? Vaak kiezen we ervoor om dan door te werken tot de late uurtjes. Dit is echter geen goed idee om de productiviteit te verhogen. Om optimaal te kunnen functioneren, zowel geestelijk als lichamelijk, heeft een mens gemiddeld 7-8 uur slaap nodig. Een fris mens doet meer in minder tijd!

 

#2 Plan de dag

Maak steeds aan het begin van de dag een to-do list. Op deze manier krijg je een goed overzicht van de taken die nog moeten gebeuren en wat er die dag allemaal van je verwacht wordt. Dit creëert overzichtelijkheid en rust en voorkomt stress.

 

#3 Ken je prioriteiten

Deze tip ligt in het verlengde van tip #2: Identificeer iedere dag 2 á 3 taken die belangrijk zijn en prioriteit hebben. Probeer de taak waar je het meest tegenop ziet als eerst te doen. Het afronden van deze taak geeft je het gevoel een prestatie te hebben geleverd en zal je de rest van de dag motiveren!

 

#4 Routine

Hoeveel energie ben je nu werkelijk kwijt aan het poetsen van je tanden ieder dag? Het uitvoeren van een routine kost weinig energie en tijd. Routine kan je ook creëren in je werkdag, zodat jij je aandacht kunt geven aan de belangrijke taken.

 

#5 Deel grote klussen op

Probeer grote taken op te delen in kleine deeltaken. Op deze manier verlaag je de drempel om iedere (deel)taak te volbrengen en blijf je gemotiveerd.

 

#6 Activiteitenlogboek

Als je het gevoel hebt dat je dag voorbij is voor je het weet, kun je proberen een logboek van je activiteiten te creëren. Door het bijhouden van de tijd die je spendeert aan je dagelijkse activiteiten, identificeer je de taken die je veel tijd kosten en kun je je gedrag hierop afstemmen. Hierdoor zal je veel efficiënter en effectiever te werk gaan.

 

#7 Delegeer taken

Herken je je erin dat 20% van je tijd 80% van je resultaten oplevert? Niet iedereen heeft deze luxe maar probeer werkzaamheden te delegeren of uit te besteden. Zo besteedt je jouw tijd aan de zaken die voor jou het meeste resultaat opleveren.

 

#8 Nee

Blijf jij ook steeds meer activiteiten toevoegen aan je to-do lijst of vragen collega’s veel van je? Weet dat jij de controle hebt over jouw tijd en bewaak je persoonlijke grenzen. Nee zeggen mag!

 

#9 Breaks

Het nemen van een break zorgt ervoor dat je geest fris blijft. Hierdoor zorg je ervoor dat je een betere focus hebt wanneer je aan een nieuwe taak begint en dat zal stress doen verminderen en je productiviteit verhogen.

 

#10 E-mails

Het beantwoorden van e-mails neemt vaak een groot deel van de dag in beslag. Laat je mailbox gesloten, behalve op een paar momenten per dag die je van tevoren hebt bepaald. Zo kun je doorwerken aan je projecten zonder dat je gestoord wordt door binnenkomende e-mails. Door afleiding uit te bannen en je volledige aandacht te richten op de taak waar je mee bezig bent, presteer je beter. 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.