You are here:

Social Media – 10 Tips

Momenteel zijn wereldwijd er zo’n 2.5 miljard mensen actief op social media. Als onderneming kun je hier je voordeel uithalen. Echter zijn er maar weinig mensen die social media optimaal inzetten. In een nieuwe 10 Tips over Social Media helpen wij jou op weg met het opzetten van een succesvolle campagne!

 

1.Stel doelen

Net zoals met alle andere facetten van het bedrijfsleven, is het ook bij het opzetten van een social mediacampagne van belang dat je doelen stelt. Wil je het aantal verkopen verhogen of wil je meer aandacht rondom jouw organisatie creëren? Identificeer jouw doelen en bekijk hoe het inzetten van social media kan helpen deze doelen te realiseren.

 

2.Wees consistent

Om ervoor te zorgen dat jouw klantenkring betrokken blijft bij de organisatie, is het van groot belang dat je consistent bent in het aantal berichten dat je post per dag, per week en per maand. Om klanten betrokken te houden raden wij aan minstens één keer per week te posten.

 

3.Plan vooruit

Het kan soms lastig zijn om op alle reacties van klanten te reageren en tegelijkertijd te zorgen dat je nieuwe content blijft plaatsen. Het is daarom handig om te werken aan de hand van een contentkalender met hierin de berichten die je op Facebook en Twitter wilt plaatsen. Deze kun je vervolgens vooruit inplannen. Op deze manier benut je je beschikbare tijd zo effectief en efficiënt mogelijk en hoef je alleen eventuele variabele posts nog te plaatsen!

 

4.Start de conversatie

In tegenstelling tot traditionele vormen van adverteren waar je een bericht de wereld in stuurt en hoopt dat iemand reageert, is social media gericht op interactie, conversatie en het creëren van een community. Door te communiceren met jouw community, bind je fans aan je merk en fans zijn betere promotie dan welk salesteam dan ook!

 

5.Wees persoonlijk

Deze tip ligt in het verlengde van tip vier: wees persoonlijk! Niemand vindt het leuk om tegen een computer te praten. Zorg dat jouw organisatie meer is dan alleen een pagina op social media. Zorg bij het reageren op je kanalen dat de klant weet met wie hij of zij spreekt en je de tone-of-voice gebruikt die bij jouw organisatie past. Op deze manier blijf je authentiek en creëer je persoonlijke relaties tussen de klant en de organisatie.

 

6.Waar zit de klant?

Sommige social mediakanalen werken beter voor jouw organisatie dan andere. Zoek uit welke kanalen populair zijn bij jouw doelgroep. Wanneer je deze gevonden hebt, maak hier dan optimaal gebruik van en investeer hier je tijd in.

 

 

 

7.Zet influencers in

Influencers zijn mensen die als expert worden gezien binnen een bepaalde (niche)markt. Onderzoek toont aan dat 92% van de mensen, mond-tot-mond reclame meer vertrouwt dan betaalde advertenties. Het identificeren, inzetten en het binden van belangrijke influencers aan je merk kan zeker zorgen voor resultaat. Op deze manier, laat je zien dat jij jouw doelgroep begrijpt en benader je ze op een persoonlijke en menselijke manier.

 

8.Niet alles gaat vanzelf.

Zonder moeite, bouw je niets op. Investeer tijd en zo nodig geld om goede campagnes op te zetten. De tijd dat men ‘zomaar’ gevonden kon worden op social media is voorbij. Betaalde campagnes bieden uitkomst. Niet alleen kan je op deze manier een veel groter deel van je doelgroep bereiken, je kan ook nog eens veel specifieker je doelgroep selecteren. Een effectieve én efficiënte manier om jouw doelgroep te bereiken.

 

9.Meten is weten.

Voor het succes van een social mediacampagne, is het van groot belang om de resultaten van jouw campagne te meten.  Het constant optimaliseren van je campagne leidt tot succes. Door het analyseren van jouw klanten en hun social mediagedrag, krijg je veel nieuwe informatie over hoe klanten jouw product waarderen, gebruiken en kopen.

 

10.Kijk om je heen.

Doe onderzoek naar je klanten. Kijk welke social mediaplatformen zij volgen en leuk vinden. Zo krijg je inzicht in de content waarin zij geïnteresseerd zijn en welke methoden aanslaan. Op deze manier, begin je jouw social mediacampagne nooit vanaf ‘nul’, maar maak je gebruik van de inspanningen van anderen! 

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.