BID-Magazine

Motivatie – 10 Tips

Bij het bereiken van je doelen zijn er altijd momenten waarop het even niet wilt lukken. Hoe ga jij hiermee om? In een nieuwe 10-Tip zorgt BID-organisator Ralph van Hessen ervoor dat jij vandaag nog aan de slag kan met een dosis extra motivatie!

 

#1 Visualiseer je doelen

Visualisatie is een wetenschappelijk bewezen manier om te helpen bij bij het verbeteren van prestaties. Door te visualiseren creëer je een mentaal plaatje van een toekomstige gebeurtenis en dit zorgt voor een verhoogde motivatie, coördinatie en concentratie. Hierdoor vormt visualisatie een krachtige manier om dichterbij het leven van je dromen te komen.

 

#2 Bepaal jouw missie

Volgens de bekende schrijver en spreker Simon Sinek, zou iedere organisatie, ondernemer of persoon altijd moeten beginnen met ‘waarom’? Het bepalen van een missie geeft richting aan de organisatie en motiveert de stakeholders. Hiermee zorgt men ervoor dat iedereen binnen de organisatie altijd richting hetzelfde doel werkt en deze nooit uit het oog verliest.

 

#3 Met wie ga je het meest om

De Amerikaanse ondernemer Jim Rohn zij ooit dat je het gemiddelde bent van de vijf mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt. Deze legendarische uitspraak slaat terug op de ‘law of averages’, de theorie die zegt dat het resultaat van iedere situatie het gemiddelde is van alle uitkomsten. Zorg ervoor dat jij je omgeeft met gemotiveerde mensen, dan heeft dit ook zijn uitwerking op jou!

 

#4 Stel dagelijkse doelen

Waar het hebben van een lange termijn doel uitstekend is, brengt het ook de neiging om uit te stellen met zich mee. De stap naar het ‘grote doel’ lijkt groot, maar door het op te delen in kleine doelen worden de stappen minder klein en zal het grote doel steeds dichterbij komen.

 

#5 Zijn jouw doelen SMART?

Een SMART-doelstelling is Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Deze doelstellingen geven richting aan de organisatie en maken daarnaast duidelijk wanneer deze doelen behaald moeten worden. SMART-werken is een hulpmiddel om de dagelijkse doelstellingen van de organisatie te bereiken.

 

#6 Vind een mentor

Zoek naar een persoon die daar is waar jij wilt komen. Een mentor kan voorzien in begeleiding, ondersteuning en kennis die nodig is om de stappen te nemen die nodig zijn om het doel te bereiken. Daarnaast zorgt deze ervoor dat je, ondanks tegenslagen, het doel op de lange termijn nooit uit het oog verliest.

 

#7 Stop met multitasken

Onderzoek heeft uitgewezen dat 40% van onze productiviteit verloren gaat tijdens het multitasken. Verder vormt multitasken ook een grote veroorzaker van stress. Het focussen op één taak tegelijk creëert rust en zorgt er daarnaast voor dat alle aandacht op die ene taak voorhanden wordt gefocust en verhoogt de productiviteit.

 

#8 Lees iedere dag

Veel grote ondernemers zoals Elon Musk, Bill Gates en Warren Buffet wijten een groot deel van hun succes aan het feit dat zij iedere dag lezen. Het lezen van andermans succesverhalen, praktische tips of wijze levenslessen zorgt ervoor dat jij nieuwe inspiratie vindt om de dagelijkse dingen beter aan te pakken.

 

#9 Maak gebruik van de ochtend

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen het productiefst zijn in de uren die direct volgen nadat zij wakker zijn geworden. Probeer er daarom voor te zorgen dat de meest urgente taken van de dag in de ochtend worden gedaan. Probeer daarnaast de meeste vervelende taken eerst te doen. Het duurt langer om de pan schoon te maken als deze aangekoekt is.  

 

#10 Beloon jezelf

Beloon jezelf voor iedere kleine of grote doelstelling die je hebt behaald. Iedere genomen stap is er één dichter naar het grote doel. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je van de beloning kan genieten, het zorgt ook voor de motivatie om de volgende stap nog sneller te nemen.

 
Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.