BID-Magazine

BID Programmaraadlunch

Op dinsdag 11 december vond er een programmaraadlunch in aanloop naar BID 2019 plaats. Een kleine dertig leden van de BID-programmaraad kwamen bijeen in het sfeervolle Kasteel de Wittenburg in Wassenaar.

Onder het genot van een drankje maakten de eerst binnengekomen gasten kennis met elkaar voor het gezelschap aan tafel ging. Gastheer Ralph van Hessen opende de programmaraadlunch: ‘De Big Improvement Day is de meest positieve dag van het jaar. Het hoort thuis in het rijtje Sinterklaas, Kerst, nieuwjaar, BID.’

Na het smakelijke voorgerecht en een korte voorstelronde nam BID programma-samensteller Jan van der Vlugt het woord om aan te kondigen dat in samenwerking met het EenVandaag Opiniepanel een positiviteitsonderzoek onder 50.000 Nederlanders zal worden gedaan. Dit onderzoek wordt tijdens de BID door Gijs Rademaker gepresenteerd. Jan vroeg input van de aanwezigen voor vragen die zij graag aan de panelleden zouden willen stellen.

Na enige tijd om hierover na te denken, ontstond een discussie over de aard van de vragen. De vragen moeten dieper gaan dan aan de deelnemers van het panel vragen: ‘Hoe gaat het met je?’. ‘We moeten vragen opstellen die de individuele beleving weergeven,’ stelt Martijn den Dekker van de Provincie Zuid Holland. Het gezelschap vond het interessant om een vergelijking te maken tussen verschillende generaties van het panel.

Tachtig procent van de sprekers op de BID is inmiddels bevestigd. Jan vroeg de aanwezigen inspirerende sprekers vanuit het bedrijfsleven aan te brengen voor de overige twintig procent. Ralph vult aan: ‘We zijn op zoek naar bijzondere verhalen van bijzondere mensen.’

Tasoula Hadjitofa van Octagon merkte op dat het belangrijk is om Brexit een prominente plaats te geven tijdens de BID, vanwege de impact op het Nederlandse bedrijfsleven en de manier van zaken doen. ‘Maar is dat positief?’ vroeg Jettie Peters van Happy Professionals. Dat kan het zeker zijn: Brexit biedt mogelijkheden voor bedrijven om zich juist in Nederland te vestigen. Het thema wordt sowieso aangehaald op meerdere momenten in het programma, verzekerde Ralph.

Charles Groenhuijsen, die voor de vijfde keer de functie van dagvoorzitter zal bekleden tijdens BID 2019, gaf aan graag de ondernemers en startups die die de afgelopen jaren op het BID-podium hebben gestaan terug te willen zien tijdens BID. Hoe gaat het nu met hen en waar staan ze nu? Dit idee werd door een meerderheid van het gezelschap goed ontvangen en er zal worden gekeken naar de mogelijkheden.

Aan het eind werden nog verschillende sidesessies die op het programma staan even kort toegelicht, waarna de lunch door Ralph werd afgesloten.

We kijken terug op een positieve, gezellige lunch met veel nuttige ideeën en kijken uit naar 15 januari 2019!

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.