BID-Magazine

Philadelphia: technologie voor betere zorg

Zorgaanbieder Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking op ongeveer 500 kleinschalige locaties. Dit doet Philadelphia door begeleid wonen, intensieve zorg en begeleiding op afstand. Met hun bijzondere zorgfilosofie draaiend om positiviteit helpen ze cliënten en medewerkers. Door onderzoek naar en gebruik van slimme technologie realiseert de zorginstelling een zo groot mogelijke zelfstandigheid van cliënten. ‘Onze ambitie is ‘het beste uit jezelf halen’,’ zegt Greet Prins, voorzitter van Philadelphia, ‘De inzet van technologie ondersteunt dit.’

Ook in de zorg gaan technologische ontwikkelingen hard, iets waar zorgaanbieder Philadelphia dankbaar gebruik van maakt. Technologie kan werkzaamheden van medewerkers uit handen nemen, zodat zij zich weer kunnen richten op hun échte taak, namelijk het verzorgen van hen die het echt nodig hebben. Dit heeft een positieve uitwerking op zowel medewerker als cliënt.

Slimme apps

Technologie speelt een belangrijke rol in de zorgfilosofie van Philadelphia. Er wordt veel praktisch onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor cliënt en medewerker. Zo introduceerde Philadelphia eerder ‘digicontact’, waardoor de cliënt 24 uur per dag contact op kan nemen met professionele begeleiders. Deze medewerkers staan altijd klaar voor hulp en advies.

Een andere innovatie van Philadelphia is de ‘slimme inco’: een luier met sensoren die met behulp van een app laat zien hoe vochtig deze is. Prins vertelt vol trots over deze wereldprimeur, die in samenwerking met de bedrijven Medisens en Abena tot stand kwam. Medewerkers kunnen nu precies op tijd verschonen en wanneer het écht nodig is. Omdat veel cliënten immobiel zijn en er gewerkt wordt met tilliften, is dit een uitkomst die voor cliënten aangenamer is en voor de medewerkers gemak biedt en veel tijd bespaart in de zorgsector.

Robots

Daarnaast doet Philadelphia veel onderzoek naar het gebruik van sociale robots. Robots kunnen praktische zaken uit handen nemen van begeleiders. Zo verbleef Robot Phi vorig jaar al bij diverse cliënten  twee weken om de interactie tussen mens en robot te analyseren. De robot hielp de cliënt herinneren aan zaken, gaf suggesties tot acties, en fungeerde als klankbord waardoor minder tussenkomst van begeleider nodig was. Er zijn nu diverse  logeerpartijen achter de rug en de informatie over de interactie tussen robot en cliënten blijkt ontzettend waardevol. Met een technische partner wordt  de  software steeds verder ontwikkeld . Dankzij deze data kan in de toekomst het zelflerende vermogen van de sociale robot zoveel mogelijk worden benut om cliënten in de toekomst te ondersteunen bij meer zelfredzaamheid.

Het beste uit jezelf

De vooruitstrevende filosofie van Philadelphia heeft een positief effect op medewerker en cliënt. “De ambitie is ‘het beste uit jezelf halen’, met aandacht en plezier. Met een lach en met een traan,” zegt Prins. Elke dag wordt er gekeken naar wat er verbeterd kan worden.

Philadelphia is continu op zoek naar nieuwe manieren om zich te ontwikkelen, met en zonder technologie. Samenwerking met andere bedrijven en initiatieven is daarbij essentieel. Daarom is Philadelphia bijvoorbeeld al een aantal jaar partner van de Big Improvement Day, die op 15 januari 2019 plaatsvindt. Naast nieuwe contacten kunnen ze in deze setting, waar publiek en privaat samenkomt, aandacht vragen voor mensen met een beperking omdat zij een belangrijk onderdeel vormen van de samenleving. De optimistische mentaliteit van de Big Improvement Day klinkt Philadelphia als muziek in de oren.

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.