BID-Magazine

Werken aan de I-ambities van de Rijksoverheid

De vraag naar ICT-professionals is groot, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Het Rijk heeft behoefte aan kennis om ingewikkelde vraagstukken op te lossen. I-Interim Rijk speelt in op deze vraag door ministeries en uitvoeringsorganisaties van het Rijk te voorzien van de juiste I- en ICT-professionals om te helpen bij het realiseren van hun I-ambities. En met succes: het aantal werknemers bij I-Interim Rijk is het afgelopen jaar met 27% gegroeid. ‘We hebben meer klanten kunnen bedienen, met behoud van de kwaliteit,’ aldus Araaf Razab-Sekh, directeur bij I-Interim Rijk.

I-Interim Rijk helpt de Rijksoverheid met het continu ontwikkelen en verbeteren van hun informatiehuishouding. I-Interim Rijk levert tijdelijke expertise en wisselt kennis uit. Met lef en ondernemerschap helpt I-Interim Rijk de Rijksoverheid om ook op het gebied van I en ICT een slag te slaan.

Dat de missie van I-Interim Rijk wordt omarmd, blijkt uit de oplopende vraag naar I-Interim Rijk’ers vanuit opdrachtgevers en dat er inmiddels al ruim 200 I- en ICT professionals vanuit I-Interim Rijk werken aan belangrijke projecten binnen de Rijksoverheid. Hierbij ligt een focus op het behoud van kwaliteit: het succespercentage van de I-projecten binnen de overheid moet blijven stijgen.

Groei

Om in de enorme vraag naar hooggeschoolde I- en ICT-professionals te kunnen voorzien, is I-Interim Rijk flink gegroeid. Het is een uitdaging om meer jongeren te betrekken bij het werken voor de overheid, maar dankzij een goed georganiseerd wervingsproces is het toch gelukt. Razab-Sekh: “We zoeken mensen met een intrinsieke motivatie om Nederland een stukje beter te maken met hun werk. Werken bij de overheid biedt de mogelijkheid om mee te werken aan projecten die je nergens anders vindt.” Naast maatschappelijke impact biedt I-Interim Rijk ook toekomstperspectief: er worden zowel interne als externe opleidingen aangeboden en mogelijkheden tot doorontwikkeling binnen de organisatie .

Samen delen

I-Interim Rijk draagt bij aan een toekomstbestendige overheid. Om kwaliteit te kunnen behouden voor zowel de klanten als werknemers, is naast een groter aanbod van professionals ook samenwerking belangrijk. Zeker in een omgeving die zo veranderlijk is als ICT. “We willen op een natuurlijke manier samenwerken met de triple O: onderwijs, overheid en organisaties,” aldus Razab-Sekh. Om deze reden zijn er verschillende vak- en expertgroepen opgericht om informatie uit te wisselen, en staat I-Interim Rijk wereldwijd in contact met experts in hetzelfde vakgebied. Zo kan er ingespeeld worden op ontwikkelingen waar professionals tegenaan lopen en worden nieuwe inzichten gedeeld.

In lijn met deze visie is I-Interim Rijk partner van de Big Improvement Day, die op 15 januari 2019 plaatsvindt. Tijdens de Big Improvement Day komen het bedrijfsleven, de overheid en organisaties samen om tot nieuwe inzichten en samenwerkingen te komen. “De Big Improvement Day draagt in de kern uit wat wij de afgelopen jaren op eigen houtje hebben ontdekt,” zegt Razab-Sekh, “namelijk dat samenwerkingen belangrijk zijn om te kunnen omgaan met veranderingen in de wereld om ons heen.”

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.