You are here:

Een stijgende spanning op de BID

Tijdens de Big Improvement Day (BID) heeft Band op Spanning de bandenspanning van de autobanden van de bezoekers gecheckt. In totaal waren er 117 gasten die met alle plezier hun bandenspanning lieten checken en waar nodig op lieten pompen. Het doel hiervan was om inzicht te geven in de voordelen van rijden met de juiste bandenspanning. Dit is namelijk niet alleen gunstig voor je eigen portemonnee maar ook voor het milieu. 

Voordelen advieswaarden

In totaal zijn er 117 auto’s gecontroleerd en werd er maar liefst bij 93 banden onderspanning geconstateerd. Daarnaast waren er 6 auto’s met een lekke band en zijn er dankzij het aanpassen van de bandenspanning naar de advieswaarden, 10 banden gered van vroegtijdig verslijten. Door de banden van de bezoekers van de BID op te pompen tot de juiste spanning is er 342 liter brandstof bespaard en is de CO2 uitstoot met 1.261 kg verlaagd. In totaal waren er 11 elektrische of hybride auto’s waarvan de banden werden opgepompt. Ook voor die voertuigen is de juiste bandenspanning van belang omdat het leidt tot een besparing van elektriciteit. Als typische Nederlander zijn wij natuurlijk ook geïnteresseerd in ons eventuele financiële voordeel. Rijden met een juiste bandenspanning scheelt ongeveer 150 euro op jaarbasis.

Efficiënt en toegankelijk

Laurens Drogendijk, oprichter van Band op Spanning, zet zich met zijn bedrijf in voor duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. ‘Met een juiste bandenspanning gaat het brandstofverbruik omlaag en wordt een optimale wegligging gerealiseerd, wat leidt tot bevordering van de veiligheid voor alle bestuurders op de weg’, aldus Drogendijk. Innovatie, duurzaamheid en MVO zijn kernwaarden van de BID, waar Band op Spanning goed op inspeelt. Dit doen zij onder andere met hun ‘Slimme Bandenpomp’. Deze compacte apparaten staan verspreid over heel  Nederland en automobilisten kunnen hiermee makkelijk zelfstandig hun bandenspanning checken en zo nodig aanpassen. Mocht deze service van Band op Spanning vaker door automobilisten worden gebruikt, dan zal de besparing exponentieel toenemen.

Band op Spanning liet de BID-bezoeker zien hoe belangrijk het is om regelmatig de bandenspanning.