You are here:

Terugblik 2019: Ali B wint positivity award

In het kader van positiviteit ontving Ali B tijdens het traditionele, voorafgaande diner de BID Positivity Award. Daarnaast is Ali is sinds jaar en dag een vaste gast op de BID en stond hij ook dit jaar op het podium om de dag op humoristische wijze af te sluiten.

Ali B. kreeg de Positivity Award uitgereikt vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij de Big Improvement Day. Hij geeft namelijk een geheel eigen draai aan het begrip positiviteit. Volgens ons is hij dan ook terecht de grootste positivo van 2019. Deze prijs werd namens de BID-jury uitgereikt door Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, en Ben Woldring, directeur van de Bencom Group. “Als je Ali tegenkomt, straalt hij warmte uit,” aldus Ralph van Hessen, oprichter van de BID. “Hij brengt mensen op diverse manieren samen en maakt de maatschappij een stukje positiever.”

Ali benadrukte dat mensen moeten komen brengen, in plaats van altijd te halen. Ook is het belangrijk je te blijven ontwikkelen. “Je kunt niet melken wat je niet voedt. We willen allemaal meer uit onszelf halen, maar we moeten onszelf meer voeden voor we dat kunnen doen.” Hij sloot af met een stelling dat je altijd moet proberen een positieve draai te geven aan dingen die op het eerste gezicht negatief zijn. “Walging is een fantastisch wapen,” zei Ali. “Het helpt je af te komen van dingen waar je vanaf wilt.”