You are here:

Nationaal Programma Rotterdam Zuid wint BID Positivity Award

Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) heeft de BID Positivity Award gewonnen en is hiermee uitgeroepen tot meest positieve overheidsorganisatie van Nederland. Op 20 januari 2020 heeft de organisatie de prijs in ontvangst mogen nemen van juryvoorzitters Mark Frequin en Ali B tijdens de Big Improvement Day. Hiermee liet NPRZ de andere genomineerden, Gemeente Tilburg en Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), achter zich.

Om positiviteit en improvement in Nederland aandacht te geven en te boosten, is dit jaar de BID Positivity Award voor de meest positieve overheidsorganisatie in het leven geroepen. Een unieke bijdrage aan welzijn en welvaart in Rotterdam Zuid, maken van NPRZ een terechte winnaar volgens de jury. “Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid is hét voorbeeld van een positief werkende overheid: prachtige resultaten als kinderen die het beter doen op school, meer mensen die werk vinden en betere woningen krijgen. Dit is het resultaat van een langjarige samenwerking van onder andere de betrokken bewoners, gemeente, woningcorporaties, scholen, bedrijven, politie, zorginstellingen en het Rijk.”, aldus juryvoorzitter Mark Frequin. 

Jarenlange inzet voor verbetering Rotterdam Zuid
Naar aanleiding van een onderzoek in 2011 werd geconcludeerd dat Rotterdam Zuid kampt met sociaaleconomische problemen die ongekend groot zijn voor Nederlandse begrippen. Om de achterstanden op het gebied van opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit te bestrijden was het een must dat de gemeente Rotterdam de handen ineensloeg met schoolbesturen, politie, het bedrijfsleven, zorginstellingen, corporaties en het Openbaar Ministerie. Nationaal Programma Rotterdam Zuid werd opgericht. De afgelopen zeven jaren werkte de organisatie hard aan verbetering van de buurt en de resultaten mogen er wezen: niet alleen is de tevredenheid van de buurtbewoners flink gestegen, ook laten woningzoekenden steeds vaker hun oog vallen op de woningen in het gebied. Deze positieve ontwikkelingen gecombineerd met de tomeloze inzet van de medewerkers, maakte dat NPRZ de BID Positivity Award in ontvangst mocht nemen.  
 “Wij geven de leiding, maar het zijn de scholen, de werkgevers en de mensen en die huizen bouwen die het doen. We hebben een beginnetje te pakken maar er moet nog veel gebeuren tot we echt ergens zijn. Maar het is een mooie opsteker, dankjewel!’’, aldus Marco Pastors, directeur NPRZ.