BID-Magazine

Het nieuwe AFAS Theater in Leusden verwelkomt de Big Improvement Day

De Big Improvement Day (BID), ‘de meest positieve dag van het jaar’ heeft in het gloednieuwe AFAS Theater in Leusden een nieuwe congreslocatie. De veertiende editie op dinsdag 19 januari 2021 zal daar plaatsvinden en deze dag zal ook in het teken staan van de officieuze opening van het theater, de blikvanger van het nog op te leveren bedrijfspand van AFAS. De BID verhuist daarmee van het AFAS Circustheater in Scheveningen naar het binnenland. De reden? Een strategische samenwerking voor de langere termijn.

BID-initiator Ralph van Hessen kijkt reikhalzend uit naar de volgende editie: “Gezien de huidige omstandigheden snak ik net als vele anderen naar positieve ontwikkelingen en nieuws en natuurlijk het samenzijn met mensen. Nog meer dan anders zal de Big Improvement Day 2021 daarom een belangrijke bijdrage leveren aan het samenbrengen en uitlichten van positiviteit, ondernemerschap en samenwerkingen. Dat we dat in een nieuwe locatie gaan doen geeft daar extra elan aan. Bovendien is de goede bereikbaarheid dankzij de centrale ligging van het AFAS Theater in het midden van het land een mooie extra.”

Netwerken is samenwerken
BID is in de voorgaande jaren uitgegroeid tot een grote beweging in Nederland en heeft met haar achterban bewezen een meerwaarde te zijn door het bedrijfsleven en de overheid samen te brengen. Vele samenwerkingsverbanden, partnerschappen en spin-offs zijn al voortgekomen uit het BID-netwerk. De droom van Van Hessen om een positieve beweging neer te zetten die ook daadwerkelijk concrete resultaten boekt, is uitgekomen. De nieuwe locatie is een uitkomst van de wens de positie als facilitator en verspreider van positiviteit te verstevigen. Van Hessen: “Gezond blijven groeien vereist dat je blijft vernieuwen. Het uitbouwen van de samenwerking met AFAS past bijzonder goed in deze strategie en we gaan hierdoor nog meer impact maken in onze samenleving.”

Strategisch partnerschap
BID kent in AFAS al sinds haar begin een partner en met de verhuizing van ‘de meest positieve dag van het jaar’ naar het nieuwe AFAS Theater krijgt hun samenwerking een nieuw hoofdstuk. “Persoonlijk heb ik de BID vanaf het begin van dichtbij mogen meemaken en ik ben dan ook trots dat wij deze BID mogen faciliteren in ons fonkelnieuwe AFAS Experience Center”, vertelt Herman Zondag, Directeur Customer Experience bij AFAS. “De BID is een landelijk evenement en hoe bijzonder dat dit in het centrum van Nederland gehouden gaat worden, Leusden is daar trots op evenals onze ruim 12.000 klanten die hierdoor nog nauwer betrokken raken bij de BID. De BID sluit perfect aan op de uitstraling van ons bedrijf en daarom laten wij het samenvallen met de officieuze opening van ons theater.”

Over Big Improvement Day
De Big Improvement Day (BID) is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor ‘de meest positieve dag van het jaar’. Dit jaar verwelkomt de BID haar 10.000ste gast. Gedurende het jaar worden er BID diners gehouden waar genodigden een podium krijgen om oplossingen te bieden aan urgente maatschappelijke kwesties.

Over AFAS
Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.

Over het AFAS Theater
Het nieuwe AFAS Theater is onderdeel van de nieuwbouw van AFAS Software. Schuin tegenover het huidige pand in Leusden bouwt AFAS aan een nieuw onderkomen voor de medewerkers en klanten van AFAS Software. Een belangrijk onderdeel daarvan is het nieuwe AFAS Theater dat ruimte biedt voor 850 gasten en professionele theaterproducties. Dit alles met een eigen restaurant en de nieuwste technologieën.

Zie voor meer: https://www.afastheater.nl/

 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.