BID-Magazine

Historisch BID Maatschappelijk Helden Akkoord


Big Improvement Day, 14 december 2021. Foto Marco De Swart

Woensdag 15 december 2021, ’s-Gravenhage – In kasteel de Wittenburg werden tijdens de nationale première van het jaarlijks terug kerende BID Maatschappelijke Heldengala onze maatschappelijke helden vanuit de voeding, onderwijs, gezondheidszorg en sport geëerd. Tijdens deze dag vond tevens een top dialoog plaats. Middels het BID Maatschappelijke Helden Akkoord en het BID Boek worden de uitkomsten aangeboden aan de Minister president. Twee baanbrekende initiatieven zullen direct worden uitgerold: de Kennis Kilometer en de School van de Toekomst in Den Haag Zuidwest en tientallen anderen zullen volgen.

Een unieke dag, dat nog lang in ons geheugen gegrift zal staan en zijn positieve weerklank heeft in onze BV Nederland” aldus presentator en initiatiefnemer van de Big Improvement Days (BID) Ralph van Hessen.

v.l.n.r. Jacob Olie, Maurits Hendriks, Harry van Dorenmalen en Joop Alberda. Foto: Marco De Swart


Onze Maatschappelijke Helden
De prijzen voor BID Maatschappelijke Helden in de Categorie Onderwijs werden uitgereikt door Loek Hermans oud minister van onderwijs en Hans Schutte (Voorzitter CvB ROC Mondriaan) en Annet Kil-Albersen (Voorzitter College van Bestuur Gooise Scholen Federatie).

v.l.n.r. Loek Hermans, Annet Kil-Albersen en Ralph van Hessen. Foto: Marco De Swart

De prijswinnaars waren:
Angela Esajas, Leraar van het Jaar 2021 Primair Onderwijs
Daisy Mertens, Oud leraar van her jaar, lid Onderwijsraad, Global Teacher Price finalist top 10
Cherelle Bouwen, Finalist Leraar van het Jaar 2021
Tinque Klapwijk, Oud leraar van het jaar, Bestuurslid Stichting Leraren van het Jaar
Lucelle Comvalius, Oud leraar van het jaar
Ismail Aghzanay, Leraar van het Jaar 2021 Voortgezet Onderwijs. Leraar van het jaar Rotterdam
Valerie Ungerer, Finalist Leraren van het Jaar 2021
Roy Helmerhorst, Finalist Leraar van het Jaar 2021, Aardrijkskunde Leraar van het Jaar
Kirsten Cuppen, Leraar van het Jaar 2021 Middelbaar beroepsonderwijs, Global teacher price Top 50.
Wouter den Engelsman, Finalist Leraar van het Jaar 2021, Visio Onderwijs
Andrew Niemeijer, Oud leraar van het jaar, Voorzitter stichting leraren van het jaar van het Jaar
Jasper van der Noordt, Leraar van het Jaar 2021 Speciaal Onderwijs
Ron Bouquet, Finalist Leraar van het Jaar 2021
Linda Mansveld, Finalist Leraar van het jaar 2021
Suzanne Langelaan, Finalist Leraren van het Jaar 2021

v.l.n.r. Valérie Ungerer, Lucelle Comvalius, Roy Helmerhorst en Ismail Aghzanay. Foto: Marco De Swart

De prijs voor de BID Maatschappelijke Held in de categorie voeding werd uitgereikt door Tal Nadari (Directeur LIVEKINDLY Collective) aan Jonathan Karpathios, mede-oprichter van The Farm Kitchen.

De prijs voor de Categorie Gezondheidszorg werd uitgereikt door Jacob Olie Managing director Eurofins) aan het Alrijne Ziekenhuis.

De prijs voor de BID Maatschappelijke Helden in de Categorie Sport werd uitgereikt door Maurits Hendriks (Technisch Directeur NOC*NSF) aan Joop Alberda, Internationaal Sport Adviseur en Oud-Coach Olympische Volleybalmannen. Harry van Dorenmalen (CEO Sportinnovator en voormalig topman IBM) reikte de prijs uit aan Jaco Smit van Embedded Fitness.

De BID Maatschappelijke Held in de Categorie Maatschappelijk werd uitgereikt door Hans Schutte (Voorzitter CvB ROC Mondriaan aan Jemuel Lampe, Oprichter Social Impact Maker. Annet Kil-Albersen kreeg de speciale BID maatschappelijke helden Award als Onderwijsmama.

Tijdens deze dag vond tevens een top dialoog plaats. Middels het nu al legendarische BID Maatschappelijke Helden Akkoord en het BID Boek worden de uitkomsten aangeboden aan de Minister President. Twee baanbrekende initiatieven zullen direct worden uitgevoerd: de Kennis Kilometer en de School van de Toekomst in Den Haag Zuidwest en vele anderen zullen zo spoedig volgen.

Big Improvement Days (BID) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot veel meer dan een event. BID is het hele jaar door hét platform voor ontmoeting, nieuwe ideeën en vooruitstrevende samenwerkingen tussen de publieke en private sector. De positieve energie van de BID wordt gedurende het jaar voortgezet door de BID beweging. De themagroepen duurzaamheid, innovatie, sport, ondernemerschap, voeding, gezondheid, educatie en leiderschap komen gedurende het jaar meerdere malen samen om stil te staan bij de stand van Nederland en hoe Improvement gezamenlijk gerealiseerd kan worden. 

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.