You are here:

Historisch BID Maatschappelijk Helden Akkoord


Big Improvement Day, 14 december 2021. Foto Marco De Swart

Woensdag 15 december 2021, ’s-Gravenhage – In kasteel de Wittenburg werden tijdens de nationale première van het jaarlijks terug kerende BID Maatschappelijke Heldengala onze maatschappelijke helden vanuit de voeding, onderwijs, gezondheidszorg en sport geëerd. Tijdens deze dag vond tevens een top dialoog plaats. Middels het BID Maatschappelijke Helden Akkoord en het BID Boek worden de uitkomsten aangeboden aan de Minister president. Twee baanbrekende initiatieven zullen direct worden uitgerold: de Kennis Kilometer en de School van de Toekomst in Den Haag Zuidwest en tientallen anderen zullen volgen.

Een unieke dag, dat nog lang in ons geheugen gegrift zal staan en zijn positieve weerklank heeft in onze BV Nederland” aldus presentator en initiatiefnemer van de Big Improvement Days (BID) Ralph van Hessen.

v.l.n.r. Jacob Olie, Maurits Hendriks, Harry van Dorenmalen en Joop Alberda. Foto: Marco De Swart


Onze Maatschappelijke Helden
De prijzen voor BID Maatschappelijke Helden in de Categorie Onderwijs werden uitgereikt door Loek Hermans oud minister van onderwijs en Hans Schutte (Voorzitter CvB ROC Mondriaan) en Annet Kil-Albersen (Voorzitter College van Bestuur Gooise Scholen Federatie).

v.l.n.r. Loek Hermans, Annet Kil-Albersen en Ralph van Hessen. Foto: Marco De Swart

De prijswinnaars waren:
Angela Esajas, Leraar van het Jaar 2021 Primair Onderwijs
Daisy Mertens, Oud leraar van her jaar, lid Onderwijsraad, Global Teacher Price finalist top 10
Cherelle Bouwen, Finalist Leraar van het Jaar 2021
Tinque Klapwijk, Oud leraar van het jaar, Bestuurslid Stichting Leraren van het Jaar
Lucelle Comvalius, Oud leraar van het jaar
Ismail Aghzanay, Leraar van het Jaar 2021 Voortgezet Onderwijs. Leraar van het jaar Rotterdam
Valerie Ungerer, Finalist Leraren van het Jaar 2021
Roy Helmerhorst, Finalist Leraar van het Jaar 2021, Aardrijkskunde Leraar van het Jaar
Kirsten Cuppen, Leraar van het Jaar 2021 Middelbaar beroepsonderwijs, Global teacher price Top 50.
Wouter den Engelsman, Finalist Leraar van het Jaar 2021, Visio Onderwijs
Andrew Niemeijer, Oud leraar van het jaar, Voorzitter stichting leraren van het jaar van het Jaar
Jasper van der Noordt, Leraar van het Jaar 2021 Speciaal Onderwijs
Ron Bouquet, Finalist Leraar van het Jaar 2021
Linda Mansveld, Finalist Leraar van het jaar 2021
Suzanne Langelaan, Finalist Leraren van het Jaar 2021

v.l.n.r. Valérie Ungerer, Lucelle Comvalius, Roy Helmerhorst en Ismail Aghzanay. Foto: Marco De Swart

De prijs voor de BID Maatschappelijke Held in de categorie voeding werd uitgereikt door Tal Nadari (Directeur LIVEKINDLY Collective) aan Jonathan Karpathios, mede-oprichter van The Farm Kitchen.

De prijs voor de Categorie Gezondheidszorg werd uitgereikt door Jacob Olie Managing director Eurofins) aan het Alrijne Ziekenhuis.

De prijs voor de BID Maatschappelijke Helden in de Categorie Sport werd uitgereikt door Maurits Hendriks (Technisch Directeur NOC*NSF) aan Joop Alberda, Internationaal Sport Adviseur en Oud-Coach Olympische Volleybalmannen. Harry van Dorenmalen (CEO Sportinnovator en voormalig topman IBM) reikte de prijs uit aan Jaco Smit van Embedded Fitness.

De BID Maatschappelijke Held in de Categorie Maatschappelijk werd uitgereikt door Hans Schutte (Voorzitter CvB ROC Mondriaan aan Jemuel Lampe, Oprichter Social Impact Maker. Annet Kil-Albersen kreeg de speciale BID maatschappelijke helden Award als Onderwijsmama.

Tijdens deze dag vond tevens een top dialoog plaats. Middels het nu al legendarische BID Maatschappelijke Helden Akkoord en het BID Boek worden de uitkomsten aangeboden aan de Minister President. Twee baanbrekende initiatieven zullen direct worden uitgevoerd: de Kennis Kilometer en de School van de Toekomst in Den Haag Zuidwest en vele anderen zullen zo spoedig volgen.

Big Improvement Days (BID) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot veel meer dan een event. BID is het hele jaar door hét platform voor ontmoeting, nieuwe ideeën en vooruitstrevende samenwerkingen tussen de publieke en private sector. De positieve energie van de BID wordt gedurende het jaar voortgezet door de BID beweging. De themagroepen duurzaamheid, innovatie, sport, ondernemerschap, voeding, gezondheid, educatie en leiderschap komen gedurende het jaar meerdere malen samen om stil te staan bij de stand van Nederland en hoe Improvement gezamenlijk gerealiseerd kan worden. 

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.