BID-Magazine

Viresh Jagesser – Betrouwbare software voor een veilige leefomgeving.

Viresh Jagesser - BID

Ondermijnende criminaliteit, radicalisering, omgang met de jeugd en bijvoorbeeld verwarde personen. Aan gemeentes de taak om maatschappelijke problemen tegen te gaan en een veilige leefomgeving te creëren voor hun inwoners. Viresh Jagesser startte in 2016 zijn missie om met Pantyr (voorheen Meld een Vermoeden) Nederlandse gemeentes hierin te ondersteunen. Samen met zijn team ontwikkelt hij de juiste software om processen en samenwerking voor hen te vergemakkelijken en efficiënter in te richten en daarbij direct een oplossing te bieden voor de beperkte capaciteit.  

 

Dit begon vijf jaar geleden met de ontwikkeling van Meld een Vermoeden. Een meldpunt dat speciaal werd ontwikkeld voor gemeentes om signalen van ondermijning te verzamelen, te analyseren en de beschikbare informatie zo effectief mogelijk te gebruiken. Waar het platform werd ontwikkeld door digitaal transformatie bedrijf Milvum, wat mede door Jagesser werd opgericht in 2012, groeide uit tot een succes en eigen entiteit als zusterbedrijf. Zo wist het bedrijf samenwerkingen op te zetten met o.a. gemeentes Lansingerland, Amstelveen, Hilversum en Diemen en werd vorig jaar april zes ton geïnvesteerd door Innovation Quarter voor verdere opschaling en groei. Volgens Jagesser een unicum voor een bedrijf dat zich richt op de overheidsmarkt, waarin financiering ophalen op z’n zachts gezegd niet gemakkelijk is. Wanneer we het hebben over de hoogtepunten van het bedrijf, staat dit dan ook met stip op één.

Van tegenslag naar kans 

Net als ieder bedrijf had Meld een Vermoeden echter ook te maken met tegenslagen. In oktober vorig jaar verscheen er een artikel in het Financieel Dagblad over het gebrek aan handhaving van privacyreglementen bij de gemeenten, in combinatie met het gebruik van het Meld een Vermoeden meldpunt. Een artikel waarin het proces, nadat er door een burger een melding wordt gemaakt over een verdacht persoon, helaas onjuist en onduidelijk werd neergezet. Een racistische melding kán immers worden gemaakt via de software, maar hoe de gemeenten hier vervolgens mee omgaat en de keuze maken om de melding wel of niet te behandelen, bleef onbelicht. Toch leidde dit nieuws in de risicomijdende markt, die al op scherp stond door onder andere de toeslagen affaire, waarin het bedrijf actief is, logischerwijs tot veel vragen over de omgang met privacy bij het gebruik van de software. Jagesser en zijn team besloten kritisch naar de oplossing te kijken en het nieuws om te zetten in een kans. Samen ontwikkelden zij de gloednieuwe softwareoplossing Atlas. Een oplossing die in combinatie met Meld een Vermoeden kan worden ingezet, waarbij de gemeente wordt ondersteunt haar eigen privacy protocol te volgen. Zo is het voor iedere medewerker duidelijk hoe van een melding een dossier wordt gecreëerd en welke protocollen van toepassing zijn, in welke situatie. Pas wanneer er op rechtvaardige wijze aanleiding is om een onderzoek te starten wordt dit in werking gezet, geheel conform de privacywetgeving.

Van Meld een Vermoeden naar Pantyr 

Zo transformeerde het bedrijf naar een aanbieder van een breder pakket aan software. De naam Meld een Vermoeden dekte te lading niet meer. Dit maakte dat het bedrijf afgelopen februari door ging als Pantyr. Een naam die niet zomaar gekozen is. Pan betekent in het Grieks namelijk een groep mensen en Tyr staat voor de Noordse god van gerechtigheid. Met de missie om gemeentes te ondersteunen in het creëren en behouden van een veilige leefomgeving, een spot on beschrijving.

Sinds de ontwikkeling van Atlas hebben er de afgelopen maanden vijf nieuwe gemeentes bij Pantyr aangeklopt om gebruik te maken van de gecombineerde softwareoplossing. En als het aan Jagesser ligt stopt het hier niet. Het doel is om dit binnen 4 jaar te laten stijgen naar 95 en om gemeente voor gemeente te zorgen voor een veiliger Nederland.

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.