BID-Magazine

Antje Monteiro – Het is nooit te laat om te ondernemen.

Big-Improvement-Days---Antje-Monteiro
Antje Monteiro zal voor het mereldeel van de Nederlandse bevolking geen onbekende naam zijn. Deze powervrouw heeft inmiddels talloze successen op haar naam staan; als musical artieste, zangeres, presentatrice, schrijfster van ‘…EN DOOR’ en zelfs programma- en podcastmaker. Wat velen wellicht nog niet weten is dat Monteiro enkele jaren geleden officieel de ondernemers schoenen heeft aangetrokken met Fit at Home app. Wij gingen met haar in gesprek. 

‘Dan zorg ik er wel voor dat het er komt’

Een artiest in hart en nieren én een passievolle ondernemer. Dat is hoe Antje zichzelf inmiddels omschrijft. Waar haar werk in de showbusiness natuurlijk al ondernemerschap en bijbehorende kwaliteiten met zich meebrengt, werd dit deel van haar leven bijna vijf jaar geleden, in februari 2018, extra kracht bijgezet met de oprichting van workout app Fit at Home. Dit idee ontstond in 2016 tijdens een verhuizing. Antje kwam talloze workout Dvd’s tegen die zij had gebruikt als alleenstaande moeder. In plaats van keer op keer een oppas te regelen om naar de sportschool te kunnen gaan, was thuis voor de tv sporten ideaal om te werken aan haar gezondheid. Met de Dvd-speler die verleden tijd is, ging ze op zoek naar een tv-app voor sporten, die tegen haar verwachtingen in nog niet bestond. Dan zorgt zij er wel voor dat het er komt.

Inmiddels maken duizenden Nederlanders gebruik van dit lifestyle platform gericht op alle aspecten van well-being. Allereerst als sportapp met meer dan 1000 workouts voor ieder niveau en jong en oud. Daarnaast ook voor fysiotherapie, slaap coaching, meditatie, voedingsadvies van deskundigen, een online magazine en zelfs een eigen voedingssupplementen- en kledinglijn en e-books. Inmiddels staat het bedrijf in de startblokken om internationaal uit te rollen, liet de app 100’en bedrijven achter zich door een deal te sluiten met Virgin Media in de UK en blijft Fit at Home continu innoveren, zodat wij massaal gaan en blijven bewegen en er een gezonde levensstijl op na houden.

‘Doorzettingsvermogen, enthousiasme en een goed team zijn de aspecten voor succes’

De eerste voorwaarde voor dit succes is volgens Antje doorzettingsvermogen. Het proces van een creatief idee naar daadwerkelijke realisatie daarvan is een lange weg, maar geeft de grootste kick, geeft Antje aan. Dit is dan ook het mooiste van ondernemerschap. Daarnaast is enthousiasme een van de redenen waardoor Fit at Home er is gekomen. Dit maakt dat je iedereen om je heen en potentiële samenwerkingspartners mee krijgt in je idee en de verwezenlijking ervan.

Echter, begint succesvol ondernemerschap logischerwijs bij een goed product. Waar Antje aangeeft dat ze niet eens weet hoe een Chromecast werkt en haar zinnen had gezet op een tech bedrijf was dit op z’n zachts gezegd een uitdaging. Hier komt de kracht van een goed team om de hoek kijken. Je kunt nooit overal goed in zijn en alles weten, vertelt ze, en dat hoeft ook niet. Om hulp vragen mag en moet soms.

Inmiddels werkt er een team van negen man (en vrouw) aan Fit at Home. Stuk voor stuk met de passie en enthousiasme voor het product en gericht op gezamenlijke groei. Antje motiveert om ingewikkelde zaken als uitdagingen te zien, blijft prikkelen zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en zorgt dat iedereen in het bedrijf een belangrijke schakel in het proces is en het zo voelt. Zo weet ze een fijne werkomgeving te creëren waar hard wordt gewerkt, maar ook genoeg ruimte is voor gezelligheid en lol. Haar medewerkers zijn trots op wat zij dagelijks bereiken en gaan met plezier naar hun werk en daar is Antje terecht trots op.

‘De verbinding doet het ‘em’

Dat Fit at Home partner is geworden van de Big Improvement Day (BID) is geen wonder. In 2018 was Antje er voor het eerst bij, wat een grote indruk op haar achterliet door de verbindingen die hier worden gerealiseerd. Antje vertelt over haar ontmoeting met BID-oprichter Ralph van Hessen die aangaf dat om hulp vragen in ondernemerschap niets geks is. Nogal een gek concept, vond Antje, zo werkt het niet in het artiestenvak want: voor wat, hoort wat. Haar visie veranderde toen er meerdere personen opstonden bij haar hulpvraag in het vaste programma item ‘Ralph Verbindt’. Kennis delen, oprechte interesse en motivatie om elkaar verder te helpen; dat dit weldegelijk bestaat in het juiste netwerk ondervond ze in levende lijven en deze les is haar altijd bijgebleven.

Dit jaar staat Antje zelf op het BID-podium om haar ondernemersverhaal te delen en te laten zien dat een bedrijf starten na je 50ste gewoon mogelijk is, voor iedereen. Niet denken ‘hier ben ik te oud voor, ik had het eerder moeten doen’. Nee, heb je een goed idee, denkt jouw omgeving daar ook zo over en heb je research gedaan? Gewoon doen is haar boodschap. Hoe spannend ook.

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.