You are here:

Antje Monteiro – Het is nooit te laat om te ondernemen.

Big-Improvement-Days---Antje-Monteiro
Antje Monteiro zal voor het mereldeel van de Nederlandse bevolking geen onbekende naam zijn. Deze powervrouw heeft inmiddels talloze successen op haar naam staan; als musical artieste, zangeres, presentatrice, schrijfster van ‘…EN DOOR’ en zelfs programma- en podcastmaker. Wat velen wellicht nog niet weten is dat Monteiro enkele jaren geleden officieel de ondernemers schoenen heeft aangetrokken met Fit at Home app. Wij gingen met haar in gesprek. 

‘Dan zorg ik er wel voor dat het er komt’

Een artiest in hart en nieren én een passievolle ondernemer. Dat is hoe Antje zichzelf inmiddels omschrijft. Waar haar werk in de showbusiness natuurlijk al ondernemerschap en bijbehorende kwaliteiten met zich meebrengt, werd dit deel van haar leven bijna vijf jaar geleden, in februari 2018, extra kracht bijgezet met de oprichting van workout app Fit at Home. Dit idee ontstond in 2016 tijdens een verhuizing. Antje kwam talloze workout Dvd’s tegen die zij had gebruikt als alleenstaande moeder. In plaats van keer op keer een oppas te regelen om naar de sportschool te kunnen gaan, was thuis voor de tv sporten ideaal om te werken aan haar gezondheid. Met de Dvd-speler die verleden tijd is, ging ze op zoek naar een tv-app voor sporten, die tegen haar verwachtingen in nog niet bestond. Dan zorgt zij er wel voor dat het er komt.

Inmiddels maken duizenden Nederlanders gebruik van dit lifestyle platform gericht op alle aspecten van well-being. Allereerst als sportapp met meer dan 1000 workouts voor ieder niveau en jong en oud. Daarnaast ook voor fysiotherapie, slaap coaching, meditatie, voedingsadvies van deskundigen, een online magazine en zelfs een eigen voedingssupplementen- en kledinglijn en e-books. Inmiddels staat het bedrijf in de startblokken om internationaal uit te rollen, liet de app 100’en bedrijven achter zich door een deal te sluiten met Virgin Media in de UK en blijft Fit at Home continu innoveren, zodat wij massaal gaan en blijven bewegen en er een gezonde levensstijl op na houden.

‘Doorzettingsvermogen, enthousiasme en een goed team zijn de aspecten voor succes’

De eerste voorwaarde voor dit succes is volgens Antje doorzettingsvermogen. Het proces van een creatief idee naar daadwerkelijke realisatie daarvan is een lange weg, maar geeft de grootste kick, geeft Antje aan. Dit is dan ook het mooiste van ondernemerschap. Daarnaast is enthousiasme een van de redenen waardoor Fit at Home er is gekomen. Dit maakt dat je iedereen om je heen en potentiële samenwerkingspartners mee krijgt in je idee en de verwezenlijking ervan.

Echter, begint succesvol ondernemerschap logischerwijs bij een goed product. Waar Antje aangeeft dat ze niet eens weet hoe een Chromecast werkt en haar zinnen had gezet op een tech bedrijf was dit op z’n zachts gezegd een uitdaging. Hier komt de kracht van een goed team om de hoek kijken. Je kunt nooit overal goed in zijn en alles weten, vertelt ze, en dat hoeft ook niet. Om hulp vragen mag en moet soms.

Inmiddels werkt er een team van negen man (en vrouw) aan Fit at Home. Stuk voor stuk met de passie en enthousiasme voor het product en gericht op gezamenlijke groei. Antje motiveert om ingewikkelde zaken als uitdagingen te zien, blijft prikkelen zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en zorgt dat iedereen in het bedrijf een belangrijke schakel in het proces is en het zo voelt. Zo weet ze een fijne werkomgeving te creëren waar hard wordt gewerkt, maar ook genoeg ruimte is voor gezelligheid en lol. Haar medewerkers zijn trots op wat zij dagelijks bereiken en gaan met plezier naar hun werk en daar is Antje terecht trots op.

‘De verbinding doet het ‘em’

Dat Fit at Home partner is geworden van de Big Improvement Day (BID) is geen wonder. In 2018 was Antje er voor het eerst bij, wat een grote indruk op haar achterliet door de verbindingen die hier worden gerealiseerd. Antje vertelt over haar ontmoeting met BID-oprichter Ralph van Hessen die aangaf dat om hulp vragen in ondernemerschap niets geks is. Nogal een gek concept, vond Antje, zo werkt het niet in het artiestenvak want: voor wat, hoort wat. Haar visie veranderde toen er meerdere personen opstonden bij haar hulpvraag in het vaste programma item ‘Ralph Verbindt’. Kennis delen, oprechte interesse en motivatie om elkaar verder te helpen; dat dit weldegelijk bestaat in het juiste netwerk ondervond ze in levende lijven en deze les is haar altijd bijgebleven.

Dit jaar staat Antje zelf op het BID-podium om haar ondernemersverhaal te delen en te laten zien dat een bedrijf starten na je 50ste gewoon mogelijk is, voor iedereen. Niet denken ‘hier ben ik te oud voor, ik had het eerder moeten doen’. Nee, heb je een goed idee, denkt jouw omgeving daar ook zo over en heb je research gedaan? Gewoon doen is haar boodschap. Hoe spannend ook.