You are here:

BID Impact Awards 2023 voor positieve impact uitgereikt

schermafbeelding_2023-01-17_om_16.35.52
Tijdens de 16e editie van de Big Improvement Day in het AFAS Circustheater in Scheveningen, zijn de BID Impact Awards 2023 uitgereikt aan Melati Wijsen, Sander de Kramer, WerkSaam Westfriesland en Stichting Leraren van het Jaar. Zij ontvingen de onderscheiding voor hun positieve impact op mens en milieu. 

De BID Impact Awards zijn in het leven geroepen om een positieve impact op mens en milieu te vieren. De jury werd gevormd door de BID Adviesraadleden.

Melati Wijsen

De BID Impact Award 2023 gaat naar Melati Wijsen, Indonesische klimaatactiviste. Sinds haar twaalfde komt ze met succes in actie voor het klimaat: Bali is vrij van plastic tasjes en er is een verbod op piepschuim en stro. In 2019 verscheen haar feature film ‘Bigger Than Us’. Ook heeft zij een ‘youth empowerment’ platform Youthtopia, wat ze oprichtte in 2020. Melati was spreker op de World Ocean Day van de Verenigde Naties, de opening van het World Economic Forum in Davos en de Big Improvement Day 2023, waar zij keynote spreker was en werd geïnterviewd door Charles Groenhuijsen.? Tijdens het BID Adviesraad Diner op 16 januari, ontving zij de award uit handen van Marion van Happen, CEO HeadFirst Group.

Sander de Kramer

Voor zijn innovatieve manier van hulpverlening en maatschappelijk werk in zowel binnen- als buitenland, ontving Sander de Kramer de BID Impact Award 2023 tijdens het BID Adviesraad Diner. Sander is presentator bij KRO-NCRV. Hij is bekend van programma’s als ‘De Wandeling’, ‘De Rekenkamer’ en ‘Het gevoel van de Vierdaagse’. Voor het programma ‘Reisadvies Negatief’ reisde hij naar verschillende oorlogsgebieden. Sander was 15 jaar lang hoofdredacteur van de daklozenkrant, bondscoach van het Nederlandse daklozenteam en hij schreef vier boeken, waaronder de bestseller ‘Van miljonair tot krantenjongen’. Sander richtte samen met Hugo Borst de ‘Sunday Foundation’ op, waarmee hij hulp biedt op ‘vergeten’ plekken.

WerkSaam Westfriesland

Namens WerkSaam Westfriesland mochten Anja Witte en Daniëlle Gelinck de BID Impact Award 2023 in ontvangst nemen, als blijk van waardering voor de innovatie, creativiteit en transparantie van de organisatie. Zij ontvingen deze award tijdens de Big Improvement Day uit handen van Mark Frequin, speciaal adviseur voor publiek leiderschap. WerkSaam is een samenwerkingsverband op het terrein van ‘Werk en Inkomen’ van 7 West-Friese gemeenten en staat voor werk, ontwikkeling en inkomen. Zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. In 2022 werd WerkSaam Westfriesland uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van het jaar.

Stichting Leraren van het Jaar

Namens Stichting Leraren van het Jaar nam tijdens de Big Improvement Day voorzitter Andrew Niemeijer de BID Impact Award 2023 in ontvangst van Ralph van Hessen, initiatiefnemer Big Improvement Day. De Leraren van het Jaar vormen een diverse groep, dwars door alle soorten onderwijs heen: PO, SO, VO en MBO. Andrew Niemeijer is Voorzitter Stichting Leraren van het Jaar en werd in 2009 zelf uitgeroepen tot Nederlandse Leraar van het Jaar. Leraren van het jaar ’22/’23 zijn Dimitri van Dillen, Steffie van der Meijden, Lennart van der Meulen en Eric Ex.

Geschreven door fonkmagazine.nl