BID-Magazine

Jacco Helmink (Max Health Club) – Bewegen om je goed te voelen

BMUL-20230925-1841
Het is inmiddels een begrip in Den Haag en omstreken: Max Health Club. 17 jaar geleden werd het concept door Jacco Helmink en Niels Renes geïntroduceerd en sindsdien heeft het niet stil gestaan. Het concept doet de naam van ‘health club’ eer aan met een breed aanbod aan sport en faciliteiten en focust hierbij continu op vernieuwing. Wij gingen in gesprek met medeoprichter Jacco Helmink. 

Helmink vertelt dat het idee voor Max Health Club is ontstaan uit zijn eigen passie voor sport. In zijn tiener jaren had hij het doel om carrière te maken als professioneel wielrenner, wat leidde tot een studie Commerciële Economie aan de Cruijff University. Een speciale tak van de hogeschool waarin jonge sporters op hoog niveau hun ambitie kunnen verwezenlijken en daarbij ook worden opgeleid voor een loopbaan na de sport. Na het afronden van zijn stage bij Powerplate, aanbieder van trilplaten om workouts op uit te voeren en zo de spieren te versterken, werd hij gevraagd om een personal training studio op te zetten binnen de bestaande Special Sports fitnesslocatie. Op 21-jarige leeftijd kreeg Helmink de volledige regie voor de opzet, organisatie en groei. Dat beviel en samen met zijn trainingsmaatje Niels Renes, besloot hij om een nieuwe sportschool te openen in Den Haag. 

Bewegen in een extended livingroom

Samen schreven ze een businessplan, namen de bestaande fitnessclub bij sportpark Klein Zwitserland over. Hier starten hun missie om heel Den Haag in beweging te krijgen op een locatie waar de sporters zich op hun gemak voelen, of zoals Helmink het opschrijft: een extended livingroom. “Keiharde doelen stellen of pretenderen dat je puur door te bewegen afvalt doen we niet, daarvoor zul je je hele levensstijl moeten aanpassen. Wij willen iedereen een plek bieden waar zij comfortabel kunnen bewegen, al is het maar een kwartier. En dat onze leden zich op hun gemak voelen, met hierbij wel de juiste ondersteuning van professionals. Dan zullen ze de voordelen van beweging ontdekken en preventief aan een goede gezondheid werken”. Hier liep Max Health Club op de trend vooruit. Wereldwijd onderzoek van Les Mills toont aan dat de originele doelstelling bij sporten; afvallen, plaats heeft gemaakt voor het streven om fit te worden, te blijven en ons goed te voelen. 

Sport in de breedte, maar wel voorop op de trends

Wel wordt daarin natuurlijk geïnnoveerd. Het all-in-one concept biedt anno 2023 niet enkel fitness en groepslessen, maar ook een zwembad en wellness faciliteiten, squashbanen, fysiotherapie, ondersteuning van personal trainers, en zelfs kinderopvang. “Met een breed aanbod is er altijd wel iets waardoor bewegen leuk wordt en met de extra faciliteiten, zoals kinderopvang en de juiste begeleiding, nemen we obstakels weg om op de bank te blijven zitten”. Ook wordt het aanbod continu vernieuwd op basis van de vraag van klanten en internationale ontwikkelingen. Zo was Max Health Club een van de eerste die kettlebell workouts toegevoegde en werden nog voor de ‘hype’ lessen op innovatieve hometrainers geïntroduceerd – ofwel cycle shape. In de nabije toekomst ambieert Helmink om ook het aanbod in yoga uit te breiden en reformer pilates aan te bieden, evenals on demand workouts op beeldschermen, zodat iedereen de lessen kan komen volgen wanneer het hen goed uitkomt. 

Daarnaast werd vorig jaar een tweede vestiging geopend aan de Westvlietweg. “Deze locatie is een uitvergrote versie van de eerste Max Health Club, inclusief grote fitnessruimte en studio’s, een zwembad en uitgebreide wellness faciliteiten. Later worden hier ook horeca en er zijn al squashbanen aanwezig,  aan toegevoegd. We willen hiervan dé sportplek maken en dat gaat verder dan alleen voor inwoners van Den Haag en omstreken”. Een succes: het aantal leden ligt binnen 12 maanden al bijna op hetzelfde niveau als de vestiging bij sportpark Klein Zwitserland. 

Met een missie om iedereen in beweging te brengen, sloot Max Health Club zich in 2020 aan bij de Big Improvement Day. “Ralph van Hessen is een van onze vaste sporters. Elk gesprek met hem levert ons nieuwe inzichten en sturing op. De Big Improvement Day is hier een uitvergrote versie van. Naar huis gaan met één goed idee, één goed contact en één goede actie? Daar is niets van gelogen”. 


 
Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.